Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Se prepară simplu și ușor, la cuptor.
Galerie foto
Friptura de miel este unul dintre preparatele culinare care predomină pe mesele sărbătorilor Pascale. Rețetele sunt foarte versatile. Poți prepara friptura în mai multe moduri, atât din punct de vedere al tipului de carne cât și al metodelor de preparare. Poți prepara friptura din pulpă de miel, din coaste de miel sau din cotlete. O poți prepara la tigaie, la cuptor sau la grătar. Indiferent de varianta aleasă, friptura de miel nu poate fi decât foarte gustoasă.
Carnea de miel conține fier și potasiu și este considerată mai sănătoasă decât carnea de porc. Este recomandată, în special pentru persoanele care doresc să-și sporească masa musculară. Este recomandată și pentru sportivii care se recuperează în urma competițiilor obositoare. Mai este recomandată și persoanelor care au suferit intervenții chirurgicale. Consumul cărnii de miel ajută la refacerea țesuturilor.
Tot pentru masa de Paște îți mai recomandăm să încerci și rețeta de friptură de miel cu sparanghel și morcovi. Mai jos îți oferim rețeta pas cu pas pentru friptură de miel cu vin și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti carnea de miel. Aceasta necesită curățare de pielițe, tendoane și grăsime, apoi clătire cu apă rece și ștergere cu prosoape de hârtie. După acești pași, porționează carnea în bucăți mai mici și condimenteaz-o ca sare, piper și boia de ardei dulce.
Cum prepari friptură de miel cu vin și usturoi
După ce ai pregătit carnea, pregătește o tavă mare de cuptor pe care o ungi bine cu ulei. Așază la baza ei crenguțe de cimbrișor sau de cimbru, peste acestea așază bucățile din carne de miel. Adaugă și cățeii de usturoi printre bucățile de carne. Apoi stropește carnea cu restul de ulei și toarnă vinul în tavă.
Acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o în cuptor pe sertarul de la mijloc. Setează temperatura la 190 de grade Celsius pentru 90 de minute. După 50-60 de minute, întoarce carnea pe partea cealaltă, iar după ce au expirat cele 90 de minute, ridică capacul sau folia de aluminiu și setează temperatura la 200 de grade Celsius.
Unge carnea cu sucul din tavă și mai las-o să se rumenească frumos timp de 15-20 de minute. Pentru a te asigura că friptura este bine pătrunsă, testeaz-o cu furculița. Dacă aceasta pătrunde ușor în carne, friptura este gata.
Poți servi delicioasa friptură de miel cu vin și usturoi, alături de garnitura preferată și de o salată.
Dacă mai doreși și alte rețete cu carne de miel, mai poți încerca și rețeta de friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor.
Galerie foto