Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai ai idee cu ce să asociezi carnea de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Combinația de ingrediente este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.

Porție de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu gnocchi
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de ingrediente este și gustoasă și hrănitoare / Profimedia Images

Rețeta conține trei preparate, dar foarte simple, rapide și ușoare. Pulpa de miel se prepară separat, la cuptor, spanacul se prepară la tigaie, iar gnocchi de cartofi se fierb în apă cu sare. La final de preparare se servesc împreună, iar gusturile se combină armonios. Chiar dacă conține trei preparate, rețeta este foarte simplă și ușor de gătit. În plus, combinația ingredientelor este chiar interesantă.

Citește și

Friptura de miel este unul dintre preparatele tradiționale nelipsite de pe masa de Paște. Rețetele pentru friptură de miel se pot prepara în multe moduri: la tigaie, la cuptor sau pe grătar, în funcție de tipul de carne. Tot din carne de miel se mai prepară și ciorbă, tocănițe, dar și mult îndrăgitul drob.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta tradițională de drob de miel, pentru masa de Paște. Iar mai jos vei descoperi rețeta pentru friptură din pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara friptura de miel. Aceasta necesită un timp mai îndelungat de preparare la cuptor. În acest interval de timp vei prepara și celelalte ingrediente.

Cum prepari friptura din pulpă de miel

Pregătește carnea de miel curățând-o de surplusul de grăsime, tendoane și pielițe. Apoi porționeaz-o în bucăți mai mici. Presară peste carne sare și piper, apoi cresteaz-o ușor în mai multe locuri. Printre crestături adaugă căței de usturoi curățați, dar și crenguțe de rozmarin.

Unge un vas termorezistent cu puțin ulei și presară la baza lui ceapa tocată în franjuri. Adaugă și cățeii de usturoi rămași, curățați și tocați rondele, dar și crenguțe de rozmarin și frunzele de salvie. Peste aceste ingrediente așază bucățile de carne.

Pune folie de aluminiu peste vasul cu ingrediente și introdu-l în cuptor. Setează temperatura la 175 de grade Celsius, pentru 40 de minute. După acest interval de timp înlătură folia și adaugă untul tăiat în cuburi. Mai lasă friptura la preparat pentru 20 de minute, dar mai întoarce odată carnea pe cealaltă parte, pentru a se rumeni uniform.

Cum prepari garnitura pentru pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi

Spanacul se prepară simplu și rapid. Toacă ceapa roșie în fâșii, iar usturoiul toacă-l în rondele. Pune aceste ingrediente la călit în ulei încins, apoi adaugă peste ele frunzele de spanac. Amestecă-le bine și lasă-le să se înmoaie ușor. Asezonează spanacul cu sare și piper, după gust.

Pentru a prepara gnocchi de cartofi, mai întâi fierbe cartofii, apoi curăță-i și dă-i pe răzătoarea mică. Pune-i într-un bol, adaugă sare și piper, albușul de ou și făina. Amestecă ingredientele și mai adaugă făină până când aluatul nu mai este lipicios

Modelează aluatul de cartofi sub forma unui șnur, pe masa presărată cu făină. Secționează șnurul de aluat în bucăți mici. Apoi fierbe gnocchi în apă cu sare până când se ridică la suprafață. Folosește spumiera pentru a-i transfera pe platou, alături de friptura din pulpă de miel cu spanac.

Descoperă și o rețetă de stufat clasic cu carne de miel.

Citește și
Porție de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu gnocchi
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de pregătire a pulpei de miel
Colaj de poze cu pașii de preparare a gnocchilor de cartofi
Colaj de poze cu pașii de preparare a spanacului
+1
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
Galerie foto
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de gnocchi cu sos de roșii într-o farfurie albă așezată pe un ștergat cu carouri albastre
Galerie foto
Gnocchi cu sos de roșii. Cum faci gnocchi de casă, simpli și gustoși
Gnocchi cu sos de roșii. Cum faci gnocchi de casă, simpli și gustoși
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Cartierul de lux cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit al doilea Dorobanţi
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide