Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă nu mai ai idee cu ce să asociezi carnea de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Combinația de ingrediente este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.
Galerie foto
Rețeta conține trei preparate, dar foarte simple, rapide și ușoare. Pulpa de miel se prepară separat, la cuptor, spanacul se prepară la tigaie, iar gnocchi de cartofi se fierb în apă cu sare. La final de preparare se servesc împreună, iar gusturile se combină armonios. Chiar dacă conține trei preparate, rețeta este foarte simplă și ușor de gătit. În plus, combinația ingredientelor este chiar interesantă.
Friptura de miel este unul dintre preparatele tradiționale nelipsite de pe masa de Paște. Rețetele pentru friptură de miel se pot prepara în multe moduri: la tigaie, la cuptor sau pe grătar, în funcție de tipul de carne. Tot din carne de miel se mai prepară și ciorbă, tocănițe, dar și mult îndrăgitul drob.
Descoperă și rețeta tradițională de drob de miel, pentru masa de Paște. Iar mai jos vei descoperi rețeta pentru friptură din pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara friptura de miel. Aceasta necesită un timp mai îndelungat de preparare la cuptor. În acest interval de timp vei prepara și celelalte ingrediente.
Cum prepari friptura din pulpă de miel
Pregătește carnea de miel curățând-o de surplusul de grăsime, tendoane și pielițe. Apoi porționeaz-o în bucăți mai mici. Presară peste carne sare și piper, apoi cresteaz-o ușor în mai multe locuri. Printre crestături adaugă căței de usturoi curățați, dar și crenguțe de rozmarin.
Unge un vas termorezistent cu puțin ulei și presară la baza lui ceapa tocată în franjuri. Adaugă și cățeii de usturoi rămași, curățați și tocați rondele, dar și crenguțe de rozmarin și frunzele de salvie. Peste aceste ingrediente așază bucățile de carne.
Pune folie de aluminiu peste vasul cu ingrediente și introdu-l în cuptor. Setează temperatura la 175 de grade Celsius, pentru 40 de minute. După acest interval de timp înlătură folia și adaugă untul tăiat în cuburi. Mai lasă friptura la preparat pentru 20 de minute, dar mai întoarce odată carnea pe cealaltă parte, pentru a se rumeni uniform.
Cum prepari garnitura pentru pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi
Spanacul se prepară simplu și rapid. Toacă ceapa roșie în fâșii, iar usturoiul toacă-l în rondele. Pune aceste ingrediente la călit în ulei încins, apoi adaugă peste ele frunzele de spanac. Amestecă-le bine și lasă-le să se înmoaie ușor. Asezonează spanacul cu sare și piper, după gust.
Pentru a prepara gnocchi de cartofi, mai întâi fierbe cartofii, apoi curăță-i și dă-i pe răzătoarea mică. Pune-i într-un bol, adaugă sare și piper, albușul de ou și făina. Amestecă ingredientele și mai adaugă făină până când aluatul nu mai este lipicios
Modelează aluatul de cartofi sub forma unui șnur, pe masa presărată cu făină. Secționează șnurul de aluat în bucăți mici. Apoi fierbe gnocchi în apă cu sare până când se ridică la suprafață. Folosește spumiera pentru a-i transfera pe platou, alături de friptura din pulpă de miel cu spanac.
Descoperă și o rețetă de stufat clasic cu carne de miel.
Galerie foto