Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori prăjitura Cremes, o poți testa și în altă variantă decât cea clasică. Prepară rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni și te vei bucura de un cremes glazurat și foarte aromat.

Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de vanilie cu căpșuni este senzațională / Profimedia Images

Cremes sau Cremșnit sunt denumirile uneia dintre cele mai cremoase și elegante prăjituri. Denumirea originală este Kremschnitte și aparține bucătăriei germane. O mai regăsești și sub denumirea de Crempita și se prepară din foi de aluat coapte pe dosul tăvii și umplute cu cremă de vanilie adăugată în strat foarte generos.

Citește și

Rețeta se poate adapta după propriul gust și cu altfel de arome decât cea de vanilie. Lămâia este foarte potrivită pentru această delicioasă prăjitură. În modul clasic prăjitura Cremșnit se decorează cu zahăr pudră, dar îi poți prepara, dacă dorești, și o glazură delicioasă. Dacă dorești o rețetă mai complexă de cremșnit, îți recomandăm să încerci și rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prepară deliciosul cremes cu vanilie și căpșuni, inspirându-te din rețeta oferită mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului care necesită mai multe etape. Prima etapă constă în amestecarea ingredientelor, apoi formarea și împăturirea aluatului. Urmează etapa de relaxare la rece și pe urmă coacerea foilor de aluat.

Cum prepari aluat pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Amestecă într-un bol gălbenușurile, un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Omogenizează bine amestecul, apoi adaugă treptat făina. Frământă aluatul obținut până când nu va mai fi lipicios.

În alt bol amestecă 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie cât de subțire. Unge toată suprafața foii de aluat cu 2/3 din amestecul de unt cu făină. Apoi împăturește aluatul în trei, așa cum ai proceda cu o coală de hârtie împăturită în trei.

Presează pachetul de aluat cu mâinile pentru a-l aplatiza și unge-i suprafața cu restul de compoziție. Împăturește din nou aluatul în trei. Acoperă pachetul de aluat cu folie de prospețime. Pune-l la rece pentru 30 de minute, sau până când se întărește compoziția din interior.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Împarte aluatul în două părți egale. Unge cu unt sau ulei dosul unei tăvi cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm și presară puțină făină. Întinde prima parte de aluat pe dosul tăvii și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Cealaltă foaie o secționezi în dreptunghiuri egale. Coace foile pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le foile să se răcească complet, înainte de a le umple cu cremă.

Cum prepari crema de vanilie

Separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile bate-le cu 50 gr de zahăr până când obții o bezea fermă.

Într-o crăticioară pune la încălzit 900 ml de lapte. Într-un bol pune gălbenușurile, 150 de grame de zahăr și un praf de sare.

Amestecă cu un tel până când ai obținut o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Amestecă amidonul cu 100 ml de lapte și adaugă-l peste compoziția de gălbenușuri. Toarnă treptat și laptele cald, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbe crema de vanilie până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. După stingerea focului, adaugă și extractul de vanilie. Apoi, încorporează și albușurile adăugate în două etape.

Pune folie de prospețime în interiorul tăvii și așază în ea foaia de aluat întreagă. Peste aceasta întinde crema de vanilie ușor caldă. Deasupra așzaă dreptunghiurile din a doua foaie și acoperă prăjitura cu folie. Pune-o la rece pentru 5-6 ore, pentru a se hidrata foile.

Cum prepari glazura pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Pune gelatina la hidratat direct în siropul de căpșuni. Apoi dilueaz-o și las-o să se tempereze.

Amestecă albușurile cu zahărul pudră, adăugând treptat și sucul de lămâie, doar până când se omogenizează. Adaugă siropul de căpșuni cu gelatina diluată, omogenizează bine și întinde imediat glazura peste cremes.

Punem din nou prăjitura la rece până când se întărește glazura, apoi o poți porționa în dreptunghiurile deja secționate.

Dacă adori astfel de prăjituri cu multă cremă, îți recomandăm ca data viitoare să încerci rețeta de prăjitură Krem a la krem.

Citește și
Porție de cremes servită cu înghețată de copșuni și frișcă
Galerie foto

Galerie foto

Cremes cu vanilie și glazură de căpșuni
Colaj de poze cu pașii de coacere a aluatului
Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
+21
CELE MAI CITITE
Colivă pusă pe o farfurie albă și pudrată cu zahăr
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Porții de prăjitură ușoară cu mere așezate suprapus
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Clătite cu gutui rase în aluat, glazurate cu miere
Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
Pâine proteică din linte roșie în vas oval
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte în bol alb, decorată cu semințe de dovleac și smântână
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
Galerie foto
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Pandișpan cu cremă de vanilie și fructe de vară
Galerie foto
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate pe farfurii albe cu lingurițe
Galerie foto
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Hummus cu cartofi dulci în bol
7 noiembrie, 07:00
Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
Mere rase la borcan
7 noiembrie, 06:25
Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece
O tigaie plină cu castane copate
7 noiembrie, 05:06
4 rețete simple cu castane. Descoperă vedetele toamnei 4 rețete simple cu castane. Descoperă vedetele toamnei
Conopidă pane de post în bol, alături de un bol cu sos de roșii
6 noiembrie, 08:31
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Mai multe borcane cu castraveți murați
6 noiembrie, 05:27
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
clătite la tavă puse pe o farufrie albă
6 noiembrie, 05:21
Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul
Friptură de curcan porționată pe un tocător, alături de ierburi aromatice
5 noiembrie, 08:11
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
5 noiembrie, 07:23
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
1
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Dacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete savuroase, îți oferim mai jos o rețetă de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară. Chiar dacă scorțișoara este...
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
2
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Pentru atunci când familia poftește la un desert cu mere și nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Se vor bucura de...
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
3
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Atunci când gătești mâncăruri cu ciuperci proaspete trebuie să te asiguri că alegi soiul potrivit. Fiecare tip aduce o textură și un gust diferit, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite...
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
4
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau...
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
5
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....
Parteneri
3 semne zodiacale depășesc provocările în ziua de 8 noiembrie 2024. Nativii care își descoperă puterea
3 semne zodiacale depășesc provocările în ziua de 8 noiembrie 2024. Nativii care își descoperă puterea
3 semne zodiacale depășesc provocările în ziua de 8 noiembrie 2024. Nativii care își descoperă puterea
Facturi duble la electricitate. Cel mai mare furnizor a anunţat deja preţul: 1,3 lei pe kWh
Facturi duble la electricitate. Cel mai mare furnizor a anunţat deja preţul: 1,3 lei pe kWh
Facturi duble la electricitate. Cel mai mare furnizor a anunţat deja preţul: 1,3 lei pe kWh
Gestul milionarului român de doar 28 de ani pentru una dintre angajatele sale: „N-am văzut aşa ceva niciodată”
Gestul milionarului român de doar 28 de ani pentru una dintre angajatele sale: „N-am văzut aşa ceva niciodată”
Gestul milionarului român de doar 28 de ani pentru una dintre angajatele sale: „N-am văzut aşa ceva niciodată”
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala (Larisa Mârtan) este însărcinată. Cum a dat vestea care i-a luat prin surprindere pe fani
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala (Larisa Mârtan) este însărcinată. Cum a dat vestea care i-a luat prin surprindere pe fani
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala (Larisa Mârtan) este însărcinată. Cum a dat vestea care i-a luat prin surprindere pe fani
Cum își alege Buğra Gülsoy rolurile în seriale. Actorul a dezvăluit secretul său
Cum își alege Buğra Gülsoy rolurile în seriale. Actorul a dezvăluit secretul său
Cum își alege Buğra Gülsoy rolurile în seriale. Actorul a dezvăluit secretul său
Costul real al unui iPhone 16. Care sunt prețurile de producție ale smartphone-ului Apple, de fapt
Costul real al unui iPhone 16. Care sunt prețurile de producție ale smartphone-ului Apple, de fapt
Costul real al unui iPhone 16. Care sunt prețurile de producție ale smartphone-ului Apple, de fapt
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
Tații mileniali petrec mai mult timp cu copiii lor. Ce s-a schimbat la această generație
„Tații mileniali” petrec mai mult timp cu copiii lor. Ce s-a schimbat la această generație
„Tații mileniali” petrec mai mult timp cu copiii lor. Ce s-a schimbat la această generație
Jennifer Lopez a dezvăluit accidental un detaliu important legat de despărțirea de Ben Affleck. Vedeta a postat o nouă fotografie pe rețelele sociale
Jennifer Lopez a dezvăluit accidental un detaliu important legat de despărțirea de Ben Affleck. Vedeta a postat o nouă fotografie pe rețelele sociale
Jennifer Lopez a dezvăluit accidental un detaliu important legat de despărțirea de Ben Affleck. Vedeta a postat o nouă fotografie pe rețelele sociale
Câte ouă poți consuma pe zi. Când este indicat să limitezi consumul acestui aliment
Câte ouă poți consuma pe zi. Când este indicat să limitezi consumul acestui aliment
Câte ouă poți consuma pe zi. Când este indicat să limitezi consumul acestui aliment
fresh
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare

Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare

Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni

Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul

Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul

Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece

Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece

Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase

Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
închide