Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori prăjitura Cremes, o poți testa și în altă variantă decât cea clasică. Prepară rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni și te vei bucura de un cremes glazurat și foarte aromat.

Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de vanilie cu căpșuni este senzațională / Profimedia Images

Cremes sau Cremșnit sunt denumirile uneia dintre cele mai cremoase și elegante prăjituri. Denumirea originală este Kremschnitte și aparține bucătăriei germane. O mai regăsești și sub denumirea de Crempita și se prepară din foi de aluat coapte pe dosul tăvii și umplute cu cremă de vanilie adăugată în strat foarte generos.

Citește și

Rețeta se poate adapta după propriul gust și cu altfel de arome decât cea de vanilie. Lămâia este foarte potrivită pentru această delicioasă prăjitură. În modul clasic prăjitura Cremșnit se decorează cu zahăr pudră, dar îi poți prepara, dacă dorești, și o glazură delicioasă. Dacă dorești o rețetă mai complexă de cremșnit, îți recomandăm să încerci și rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prepară deliciosul cremes cu vanilie și căpșuni, inspirându-te din rețeta oferită mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului care necesită mai multe etape. Prima etapă constă în amestecarea ingredientelor, apoi formarea și împăturirea aluatului. Urmează etapa de relaxare la rece și pe urmă coacerea foilor de aluat.

Cum prepari aluat pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Amestecă într-un bol gălbenușurile, un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Omogenizează bine amestecul, apoi adaugă treptat făina. Frământă aluatul obținut până când nu va mai fi lipicios.

În alt bol amestecă 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie cât de subțire. Unge toată suprafața foii de aluat cu 2/3 din amestecul de unt cu făină. Apoi împăturește aluatul în trei, așa cum ai proceda cu o coală de hârtie împăturită în trei.

Presează pachetul de aluat cu mâinile pentru a-l aplatiza și unge-i suprafața cu restul de compoziție. Împăturește din nou aluatul în trei. Acoperă pachetul de aluat cu folie de prospețime. Pune-l la rece pentru 30 de minute, sau până când se întărește compoziția din interior.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Împarte aluatul în două părți egale. Unge cu unt sau ulei dosul unei tăvi cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm și presară puțină făină. Întinde prima parte de aluat pe dosul tăvii și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Cealaltă foaie o secționezi în dreptunghiuri egale. Coace foile pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le foile să se răcească complet, înainte de a le umple cu cremă.

Cum prepari crema de vanilie

Separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile bate-le cu 50 gr de zahăr până când obții o bezea fermă.

Într-o crăticioară pune la încălzit 900 ml de lapte. Într-un bol pune gălbenușurile, 150 de grame de zahăr și un praf de sare.

Amestecă cu un tel până când ai obținut o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Amestecă amidonul cu 100 ml de lapte și adaugă-l peste compoziția de gălbenușuri. Toarnă treptat și laptele cald, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbe crema de vanilie până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. După stingerea focului, adaugă și extractul de vanilie. Apoi, încorporează și albușurile adăugate în două etape.

Pune folie de prospețime în interiorul tăvii și așază în ea foaia de aluat întreagă. Peste aceasta întinde crema de vanilie ușor caldă. Deasupra așzaă dreptunghiurile din a doua foaie și acoperă prăjitura cu folie. Pune-o la rece pentru 5-6 ore, pentru a se hidrata foile.

Cum prepari glazura pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Pune gelatina la hidratat direct în siropul de căpșuni. Apoi dilueaz-o și las-o să se tempereze.

Amestecă albușurile cu zahărul pudră, adăugând treptat și sucul de lămâie, doar până când se omogenizează. Adaugă siropul de căpșuni cu gelatina diluată, omogenizează bine și întinde imediat glazura peste cremes.

Punem din nou prăjitura la rece până când se întărește glazura, apoi o poți porționa în dreptunghiurile deja secționate.

Dacă adori astfel de prăjituri cu multă cremă, îți recomandăm ca data viitoare să încerci rețeta de prăjitură Krem a la krem.

Citește și
Porție de cremes servită cu înghețată de copșuni și frișcă
Galerie foto

Galerie foto

Cremes cu vanilie și glazură de căpșuni
Colaj de poze cu pașii de coacere a aluatului
Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Choux-uri cu vanilie și frișcă pe un platou
Galerie foto
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
Galerie foto
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Bill Gates dezvăluie care crede că sunt cele trei joburi care vor continua să existe în ciuda dezvoltării inteligenței artificiale
Bill Gates dezvăluie care crede că sunt cele trei joburi care vor continua să existe în ciuda dezvoltării inteligenței artificiale
Bill Gates dezvăluie care crede că sunt cele trei joburi care vor continua să existe în ciuda dezvoltării inteligenței artificiale
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide