Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori prăjitura Cremes, o poți testa și în altă variantă decât cea clasică. Prepară rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni și te vei bucura de un cremes glazurat și foarte aromat.

Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Combinația de vanilie cu căpșuni este senzațională / Profimedia Images

Cremes sau Cremșnit sunt denumirile uneia dintre cele mai cremoase și elegante prăjituri. Denumirea originală este Kremschnitte și aparține bucătăriei germane. O mai regăsești și sub denumirea de Crempita și se prepară din foi de aluat coapte pe dosul tăvii și umplute cu cremă de vanilie adăugată în strat foarte generos.

Citește și

Rețeta se poate adapta după propriul gust și cu altfel de arome decât cea de vanilie. Lămâia este foarte potrivită pentru această delicioasă prăjitură. În modul clasic prăjitura Cremșnit se decorează cu zahăr pudră, dar îi poți prepara, dacă dorești, și o glazură delicioasă. Dacă dorești o rețetă mai complexă de cremșnit, îți recomandăm să încerci și rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prepară deliciosul cremes cu vanilie și căpșuni, inspirându-te din rețeta oferită mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului care necesită mai multe etape. Prima etapă constă în amestecarea ingredientelor, apoi formarea și împăturirea aluatului. Urmează etapa de relaxare la rece și pe urmă coacerea foilor de aluat.

Cum prepari aluat pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Amestecă într-un bol gălbenușurile, un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Omogenizează bine amestecul, apoi adaugă treptat făina. Frământă aluatul obținut până când nu va mai fi lipicios.

În alt bol amestecă 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie cât de subțire. Unge toată suprafața foii de aluat cu 2/3 din amestecul de unt cu făină. Apoi împăturește aluatul în trei, așa cum ai proceda cu o coală de hârtie împăturită în trei.

Presează pachetul de aluat cu mâinile pentru a-l aplatiza și unge-i suprafața cu restul de compoziție. Împăturește din nou aluatul în trei. Acoperă pachetul de aluat cu folie de prospețime. Pune-l la rece pentru 30 de minute, sau până când se întărește compoziția din interior.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Împarte aluatul în două părți egale. Unge cu unt sau ulei dosul unei tăvi cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm și presară puțină făină. Întinde prima parte de aluat pe dosul tăvii și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Cealaltă foaie o secționezi în dreptunghiuri egale. Coace foile pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le foile să se răcească complet, înainte de a le umple cu cremă.

Cum prepari crema de vanilie

Separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile bate-le cu 50 gr de zahăr până când obții o bezea fermă.

Într-o crăticioară pune la încălzit 900 ml de lapte. Într-un bol pune gălbenușurile, 150 de grame de zahăr și un praf de sare.

Amestecă cu un tel până când ai obținut o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Amestecă amidonul cu 100 ml de lapte și adaugă-l peste compoziția de gălbenușuri. Toarnă treptat și laptele cald, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbe crema de vanilie până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. După stingerea focului, adaugă și extractul de vanilie. Apoi, încorporează și albușurile adăugate în două etape.

Pune folie de prospețime în interiorul tăvii și așază în ea foaia de aluat întreagă. Peste aceasta întinde crema de vanilie ușor caldă. Deasupra așzaă dreptunghiurile din a doua foaie și acoperă prăjitura cu folie. Pune-o la rece pentru 5-6 ore, pentru a se hidrata foile.

Cum prepari glazura pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Pune gelatina la hidratat direct în siropul de căpșuni. Apoi dilueaz-o și las-o să se tempereze.

Amestecă albușurile cu zahărul pudră, adăugând treptat și sucul de lămâie, doar până când se omogenizează. Adaugă siropul de căpșuni cu gelatina diluată, omogenizează bine și întinde imediat glazura peste cremes.

Punem din nou prăjitura la rece până când se întărește glazura, apoi o poți porționa în dreptunghiurile deja secționate.

Dacă adori astfel de prăjituri cu multă cremă, îți recomandăm ca data viitoare să încerci rețeta de prăjitură Krem a la krem.

Citește și
Porție de cremes servită cu înghețată de copșuni și frișcă
Galerie foto

Galerie foto

Cremes cu vanilie și glazură de căpșuni
Colaj de poze cu pașii de coacere a aluatului
Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
+1
CELE MAI CITITE
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
frunze de sfeclă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
garnituri pentru somon
5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă
5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Porție de cremșnit cu căpșuni feliate în cremă
Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
arsura de congelator
06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
peka
05:25
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
bala baiana
12 octombrie, 06:56
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
chicken parmigiana
12 octombrie, 05:48
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
12 octombrie, 05:20
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
11 octombrie, 06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
11 octombrie, 05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
Reacţia unui român stabilit în Suedia de 50 de ani, când vede preţurile de la noi din magazine
Reacţia unui român stabilit în Suedia de 50 de ani, când vede preţurile de la noi din magazine
Reacţia unui român stabilit în Suedia de 50 de ani, când vede preţurile de la noi din magazine
Turcul care a dat o lovitură uriașă după victoria României cu Austria. Ce cadou a putut să primească din partea unui român
Turcul care a dat o lovitură uriașă după victoria României cu Austria. Ce cadou a putut să primească din partea unui român
Turcul care a dat o lovitură uriașă după victoria României cu Austria. Ce cadou a putut să primească din partea unui român
Ce avere uriașă a lăsat în urmă Diane Keaton. Câți bani avea regretata actriță de la Hollywood
Ce avere uriașă a lăsat în urmă Diane Keaton. Câți bani avea regretata actriță de la Hollywood
Ce avere uriașă a lăsat în urmă Diane Keaton. Câți bani avea regretata actriță de la Hollywood
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Biscuiți cu dovleac și scorțișoară
Biscuiți cu dovleac și scorțișoară
Biscuiți cu dovleac și scorțișoară
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Cât adevăr ascunde drama istorică House of Guinness? Creatorul serialului, dezvăluiri surprinzătoare: Cele mai ciudate lucruri sunt reale
Cât adevăr ascunde drama istorică „House of Guinness”? Creatorul serialului, dezvăluiri surprinzătoare: „Cele mai ciudate lucruri sunt reale”
Cât adevăr ascunde drama istorică „House of Guinness”? Creatorul serialului, dezvăluiri surprinzătoare: „Cele mai ciudate lucruri sunt reale”
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America

Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America

Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere

Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
închide