Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri

Poți face și aperitive de post care să arate foarte bine și să fie gustoase. Fie că vrei să le folosești pentru niște musafiri mai pretențioși sau pentru un prânz în familie, aceste aperitive vor fi apreciate de toată lumea.

Aperitive de post pe o masă gri
Aperitivele de post pot fi făcute din legume, cereale și brânzeturi begane / Shutterstock

Aperitivele nu trebuie să fie preparate complicate la care să muncești ore în șir. Cu cât sunt mai simple cu atât este mai bine. Dacă ții post sau dacă ai urmezi o dietă vegană poate părea complicat să găsești rețete potrivite însă legumele și multitudinea de cereale se pot combina în sute de preparate delicioase.

Îți propunem 10 idei de aperitive de post pe care să le încerci sau din care să te inspiri să creezi altele noi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bruschete simple

Aceste bruschete simple sunt un preparat tradițional italian care va fi pe placul tuturor celor din familie.

Bruschete simple puse pe un șervet alb
Bruschetele simple pot fi îmbogățite cu brânză sau alte ingrediente pentru zilele când nu este post / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 roșii mari tăiate cubulețe
  • 3 căței de usturoi medii ( 2 tocați și 1 întreg)
  • 10 frunze mari de busuioc tocate mărunt
  • 1/2 ceapă roșie tocată
  • 1 ½ linguriță de ulei de măsline, împărțit
  • ½ linguriță de oțet balsamic
  • ½ lingurita sare grunjoasă
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 1 baghetă
  • sare de mare, pentru decor

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C.

Se taie cubulețe pulpa roșiilor cubulețe. Se toacă usturoiul, busuiocul și ceapa roșie. Se amestecă roșiile tocate cu usturoiul, ceapa roșie, busuiocul, ½ lingură de ulei de măsline, oțetul, sarea și piperul negru proaspăt măcinat. Dacă roșiile sunt prea zemoase, se scurge excesul de lichid.

Se taie bagheta în felii de 1 cm și se ung cu uleiul de măsline, împărțit pe felii. Se pun feliile pe o tavă de copt și se dă la cuptor 5-10 minute până devin crocante. Odată ce pâinea este prăjită se curăță cățelul de usturoi rămas, se taie puțin la un cap și se freacă pe partea de sus a fiecărei felii de pâine prăjită.

Se folosește o strecurătoare cu găuri fină pentru a scurge roșiile de tot lichidul. Apoi se așează pe fiecare felie de pâine. Se presară cu sare de mare

Pastă de măsline

Această pastă de măsline este un aperitiv simplu, plin de aromă. Se servește pe pâine franțuzească sau pe crostini.

Pastă de măsline servită în boluri albe
Pasta poate fi preparată atât din măsline verzi, cât și negre / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g măsline negre coapte, fără sâmburi
  • 150 g măsline Kalamata, fără sâmburi
  • 1 lingură de capere, scurse
  • ½ linguriță de pastă de hamsii
  • 1 cățel de usturoi, curățat și tăiat în câteva bucăți
  • 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt tocat
  • 60 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Se pun măslinele, caperele, pasta de hamsii, usturoiul și pătrunjelul într-un robot de bucătărie. Se procesează până se toacă grosier. Se răzuiește bolul pentru a curăța compoziția rămasă pe pereții bolului. Apoi se pune uleiul de măsline și se pornește din nou robotul de bucătărie până se formează o pastă consistentă.

Conopidă pane

Conopida pane este crocantă la exterior, fragedă la interior și se potrivește perfect cu orice sos picant. Încearcă și rețeta clasică de conopidă pane.

Conopidă pane alături de un sos delicios, toate servite pe un tocător de lemn
Conopida pane se potrivește cu sos picant sau ranch / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru conopidă
  • 1 conopidă medie
  • 400 g făină universală, împărțită
  • 1 lingură de praf de usturoi
  • 1 lingură de boia afumată
  • 50 g amidon de porumb
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 400 ml apă minerală
  • Pentru sos buffalo
  • 110 ml sos iute
  • 60 ml ulei de cocos topit
  • 1 linguriță de oțet alb
  • ¼ linguriță de usturoi pudră
  • ¼ linguriță de praf de ceapă
  • 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C.

Se desface conopida în buchețele de mărimea unei mușcături.

Se amestecă 250 g făină cu praf de usturoi, boia de ardei afumată, amidon de porumb și sare grunjoasă. Se toarnă apa minerală și se amestecă până se formează un aluat omogen.

Se pune făina rămasă în alt castron.

Se pune hârtie de copt pe două tăvi de copt. Se trece fiecare bucată de conopidă prin aluat, apoi prin făină, apoi se așează în tavă. Apoi se dau tăvile la cuptor și coc 15 minute, după aceea se rotesc tăvile și se mai lasă 10 minute.

Între timp, se face sosul. Se pune ingredientele într-o cratiță mică. Se dă la foc mediu și se amestecă până se omogenizează, aproximativ 1-2 minute. Se lasă apoi într-un castron. Când conopida este gata se scoate și se lasă să se răcească. Se servește cu sos.

Ciuperci marinate

Această rețetă de ciuperci marinate este aperitivul ideal. Se pot servi și la deschiderea unei mese, dar și drept garnitură pentru alte feluri de mâncare.

Ciperci marinate servite pe o farfurie albă
Ciupercile marinate pot fi garnitură pentru friptură în zilele în care nu este post / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci cremini 
  • 1 şalotă, tocată
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • coriandru proaspăt tocat
  • cimbru proaspăt tocat mărunt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • ½ lingură de muștar de Dijon
  • ½ linguriță de praf de ceapă
  • ¼ de linguriță fulgi de ardei roșu
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare grunjoasă

Mod de preparare

Ciupercile mai mari se taie pe jumătate sau pe sfert. Se poate o oală cu apă la fiert și se lasă să clocotească.

Între timp, se toacă șalota, usturoiul, pătrunjelul și cimbrul proaspăt. Se pun într-un bol mediu și se amestecă cu uleiul de măsline, oțetul de vin roșu, muștarul de Dijon, praful de ceapă, fulgii de ardei roșu, zahărul și sare.

După ce apa fierbe, se pun ciupercile și se lasă 3 minute. Se scurg într-o strecurătoare și se clătesc rapid sub un jet de apă rece, fără a le răci complet. 

Se pun ciupercile calde în marinadă. Se transferă într-un recipient închis etanș și se dau la frigider pentru cel puțin 30 de minute, dar de preferință 2 -3 ore. Se păstrează până la 1 săptămână.

Sos de mazăre

Din doar trei ingrediente poți face un sos perfect pentru chipsuri, tortilla, pita crackers sau crostini. Încearcă și rețeta de mâncărică de mazăre.

Sos de mazăre servit într-o farfurie rotundă
Sosul de mazăre este bogat în proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg mazăre congelată
  • 1 legătură mare de coriandru proaspăt
  • 250 ml salsa verde
  • ¾ linguriță de sare

Mod de preparare

Se dezgheață mazărea.

Se combină toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se procesează până se omogenizează. Se răzuiește vasul și se mai procesează din nou. Se pune într-un borcan. Se păstrează la frigider până la 3 zile. 

Rulouri cu humus și legume

O gustare potrivită pentru copii, aceste rulouri vegetariene și vegane sunt atât delicioase, cât și sănătoase. 

Rulouri cu humus, perfecte pentru rețetele de aperitive de post
Rulourile de humus se pot servi cu sosuri picante / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 1 broccoli mare
  • 1 conopidă mică
  • 3 fire de cepe verzi
  • 8 tortilla de grâu integral
  • 220 g humus

Mod de preparare

Morcovii se curăță și se dau pe răzătoare. Se taie broccoli și conopida în bucățele mici. Se toacă firele de ceapă mărunt.

Se întind aproximativ 2 linguri de humus pe o tortilla într-un strat subțire. Se presară un strat subțire de legume deasupra, având grijă să nu se umple prea mult și lăsând chiar partea de sus a tortillei fără legume. 

Începând din partea de jos a cercului, se rulează strâns tortilla. Pe măsură ce se rulează până sus, legumele se vor mișca în mod natural în sus și se vor distribui uniform. Se folosește un cuțit zimțat pentru a tăia rulada în 6 sau 8 bucăți. 

Acadea crocantă din legume

Acesta este un aperitiv rapid pentru petreceri, cu un aspect interesant. Se servesc cu orice sos iute.

Acadele de legume, perfecte pentru rețetele de aperitive de post
Acadelele de legume sunt aperitivul perfect pentru petrecerile de copii / Shutetrstock

Ingrediente

  • 4 cartofi fierți
  • 110 g mazăre verde
  • 110 g conopidă 
  • 110 g porumb dulce
  • 110 g ardei gras tocat mărunt
  • coriandru proaspăt tocat mărunt
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2 linguri de oregano
  • 2 linguri de fulgi de chilli
  • 1/2 linguriță de pudră de coriandru
  • 1/2 linguriță de Chat Masala
  • sare după gust
  • 110 g pesmet
  • 1 linguriță de pastă de usturoi și ghimbir
  • Pentru pane
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri de făină
  • 1/4 linguriță de pudră de ardei iute roșu
  • 110 g pesmet
  • Pentru prăjit
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se pasează până devin piure. Apoi se adaugă într-un castron împreună cu legumele tocate mărunt, pasta de usturoi și ghimbir și toate condimentele. Se pune și pesmetul și se amestecă până se omogenizează bine. Se ung palmele cu ulei și se formează biluțe din compoziție.

Într-un alt bol se amestecă amidonul de porumb și făina. Se adaugă praful de chilli roșu și sarea. Biluțele se trec prin această compoziție, apoi prin pesmet, apoi iar prin compoziția de făină și iar prin pesmet.

Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă. Se prăjesc biluțele de legume până devin aurii și crocante. Se scot din ulei și se pun pe un șervețel de hârtie pentru a elimina de uleiul în plus.

Rulouri de vinete cu nuci

Rulourile de vinete cu umplutură de nucă sunt un aperitiv vegan încântător de simplu și sănătos. Trei ingrediente, niște condimente alese cu talent și mai puțin de o oră de lucru și vei avea niște aperitive delicioase.

Rulouri cu vinete servite pe un platou festiv
Rulourile cu vinete sunt un preparat specific georgian / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 vinete de mărime medie
  • sare
  • piper negru
  • ulei
  • 150 g nuci
  • 100 ml  apă foarte fierbinte
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 1 linguriță de khmeli suneli
  • 1/2 linguriță de coriandru măcinat
  • 2 lingurițe oțet de vin alb
  • 3 linguri de semințe de rodie

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se taie vinetele pe lungime cu un cuțit ascuțit. Se pulverizează o tavă de copt cu spray de gătit și se aranjează pe ea feliile de vinete. Se pulverizează ușor și acestea, apoi se asezonează cu sare și piper negru. Se coc 15 minute, apoi se întorc și se mai coc încă 15 minute

Între timp se pregătește umplutura. Se zdrobesc nucile într-un mojar și pistil. Apoi se adaugă usturoiul tocat, khmeli suneli, coriandrul măcinat, oțetul de vin alb, sarea și piperul. Se amestecă totul și se adaugă încet apa fierbinte, amestecând continuu. Se pun pe fiecare felie de vânătă câte 2 felii din amestecul de nuci. Se ornează cu semințe de rodie. 

Salată de cartofi cu ierburi

Salata de cartofi cu ierburi poate fi aperitiv, dar și garnitură pentru alte feluri de mâncare. Este delicioasă și ușor de făcut.

Salată de cartofi cu ierburi servită într-un bol alb
În salata de cartofi cu ierburi se poate adăuga și maioneză vegetală / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi mici
  • 60 ml ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de coriandru/ pătrunjel tocat mărunt
  • 4 fire de ceapă verde tocate
  • 3 tulpini de țelină tăiate în bucăți mici
  • 1 linguriță de muștar dijon
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • sare după gust
  • 1/2 linguriță de piper negru

Mod de preparare

Se spală și se taie cartofii în sferturi apoi se fierb până se înmoaie ușor. Într-un blender sau robot de bucătărie, se adaugă usturoiul, coriandrul, uleiul de măsline și se procesează până când sunt tocate fin. Apoi se pune puțină apă și muștar dijon și se amestecă doar 30 – 40 de secunde. Se asezonează cu sare și piper. Se presară tulpini de țelină tocate și ceapă verde tocată.

Chifteluțe de năut

Chifteluțele de năut se pot servi cu orez, cu quinoa sau cu salată de legume. De asemenea, se potrivesc cu sos ranch sau sos de brânză vegan.

Chiftele de năut alături de ierburi aromatice
Chitelele de năut sunt și o gustare hrănitoare / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de semințe de in măcinate
  • 3 linguri de apă
  • 2 morcovi medii (curățați și tăiați grosier)
  • 1 ceapă dulce tocată
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 lingura ulei de măsline
  • ½ linguriță sare grunjoasă
  • 420 g năut din conservă scurs
  • 2 linguri de pesmet  
  • 2 linguri drojdie nutritivă
  • 60 ml + 1 lingură sos buffalo vegan
  • 2 linguri de unt vegan

Mod de preparare

Se amestecă semințele de in se amestecă cu 3 linguri de apă cu ajutorul unei furculițe. Se acoperă și se lasă deoparte. 

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. 

Se pun morcovii, ceapa și pătrunjelul în robotul de bucătărie și se procesează până se toacă mărunt.

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Se adaugă amestecul de morcovi și se gătește la foc mediu timp de 5 minute, amestecând din când în când. 

Când amestecul de morcovi este gata, se lasă să se răcească 1-2 minute, apoi se adaugă în robotul de bucătărie împreună cu năutul. Se procesează până când compoziția este omogenizează.

Se transferă amestecul de năut într-un bol. Se adaugă pesmet, drojdie nutritivă, amestecul de in, ½ linguriță de sare și 1 lingură de sos buffalo. Se amestecă bine până când ingredientele sunt bine combinate.

Se folosește o lingură mică pentru a se pune compoziție de năut pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de pergament. Se coc timp de 15 minute.

În timp ce chiftelele de năut sunt la cuptor, se topește untul într-un castron sigur pentru cuptorul cu microunde. Apoi se amestecă cu sosul de buffalo rămas.

Când chiftelele de năut sunt gata, ele se scot din cuptor și se pun pe un platou. Se ung cu sos buffalo și unt. Se pun din nou în tavă și se mai coc 15 minute. Se scot și se lasă să se răcească 1-2 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
frunze de sfeclă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjituri de post fără coacere, într-un colaj
Galerie foto
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Dulciuri de post uşor de făcut
Galerie foto
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
chicken parmigiana
05:48
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
05:20
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
11 octombrie, 06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
11 octombrie, 05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
11 octombrie, 05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Chec cu morcovi și nuci porționat
10 octombrie, 05:51
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Diane Keaton a murit. Celebra actriță avea 79 de ani
Diane Keaton a murit. Celebra actriță avea 79 de ani
Diane Keaton a murit. Celebra actriță avea 79 de ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: Așa este
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
închide