Cum cureți eficient grăsimea arsă de pe vasele termorezistente: tips&tricks

Vasele de sticlă termorezistente capătă pete arse de grăsime. Aacest lucru se întâmplă indiferent cât de mult le ții în cuptor sau de ce gătești în ele. Cum faci să le dai strălucirea de altă dată fără să le zgârii? Află câteva sfaturi despre cum cureți eficient grăsimea arsă de pe vasele termorezistente.

Publicat: 20 iulie 2022, 17:42 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
Vas de sticlă termorezistent cu grăsime arsă pe el
Există mai multe metode prin care poți face un vas termorezistent ca nou / Shutterstock

Dacă ai terminat de mâncat și vasul tău termorezistent are urme negre de arsură, cea mai simplă metodă să îl cureți este să îl scufunzi în apă și să îl lași câteva ore să se înmoaie. Urmele de mâncare se vor lua ușor, fără să fie nevoie să îl freci și să-l zgârii. Acesta este scenariul ideal. De multe ori însă se întâmplă să nu consumi toată mâncarea și să treacă ceva timp din momentul în care ai scos vasul din cuptor până ajungi la momentul spălării lui.

Cum elimini grăsimea arsă de pe vasele termorezistente

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt cele mai eficiente substanțe care te pot ajuta să cureți vasele termorezistente pe care au rămas urme negre de grăsime, potrivit Mashed.com. Pune apă în vasul murdar, pune-l pe foc și când apa fierbe adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu. Lasă să fiarbă câteva minute și apoi aruncă apa. Șterge cu partea abrazivă a unui burete de vase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă nu ai bicarbonat de sodiu, poți pune oțet în apa care fierbe. După 5-7 minute iei vasul de pe foc, arunci apa și ștergi cu un burete de vase.

În cazul în care nu ai nici bicarbonat de sodiu, nici oțet, aruncă o privire în dulapul cu medicamente. Poți folosi tablete de aspirină efervescentă. Cu ajutorul lor poți curăța aproape orice. Pune 6 tablete în vasul termorezistent și lasă-le timp de o oră să își facă efectul. Clătește apoi cu apă din abundență.

Citește și

Cum poți să previi grăsimea arsă

Oricât ești de atentă, grăsimea se depune pe pereții vaselor în care gătești. Dacă aceasta nu este curățată la timp, îndepărtarea ei este greoaie și de multe ori ajungi să înlocuiești obiectele. Pentru a evita o astfel de situație și pentru a face economie în buget, iată ce poți face ca să previi depunerea grăsimii atât de greu de îndepărtat.  

Un prim pas pentru a nu avea un vas termorezistent pătat este să nu îl lași în cuptor prea mult timp. Ideal este să îl poziționezi în mijlocul cuptorului. E important să setezi alarma, astfel încât să știi când s-a scurs timpul de gătire.

Dacă folosești vasul termorezistent direct pe flacăra aragazului este mai simplu să previi apariția petelor arse de grăsime. Folosește focul la nivelul mediu și amestecă constant pentru ca mâncarea să nu se prindă de fundul vasului. Înainte de a pune ingredientele în vas poți să îi aplici și un strat de grăsime, la fel cum ungi tăvile pentru prăjituri. În felul acesta previi lipirea mâncării.

Ustensilele din bucătărie trebuie să fie mereu curate și igienizate. Acest lucru este important atât pentru gustul mâncării, dar și pentru a evita dezvoltarea de bacterii dărunătoare sănătății.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de supă Vichyssoise, o rețeta franțuzească clasică
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Un bol în care se amestecă crema de brânză cu un tel
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Femeie care spală un pui sub un jet de apă
11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. De ce e indicat să nu le mai folosești
11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. De ce e indicat să nu le mai folosești
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
închide