Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere. Te vei bucura de un desert savuros și spectaculos, alături de familie și prieteni.

Porție de prăjitură cu cremă de iaurt și mure pe o farfurie cu linguriță, alături de platoul cu prăjitură, o ceașcă de cafea și un trandafir
Galerie foto

Galerie foto

Pentru a se porționa perfect, prăjitura va sta la rece cel puțin 4 ore / Shutterstock

Prăjiturile cu fructe sunt cele mai căutate vara, atât pentru gustul delicios și răcoros, cât și pentru simplitatea preparării. Rețetele sunt foarte versatile, iar ingredientele sunt dintre cele comune. Poți adăuga fructele în blaturi, în creme sau doar ca decor. Poți opta pentru un singur fel de fructe, dar poți face și combinații interesate. Și în sezonul rece poți prepara prăjituri cu fructe de sezon, cu fructe din compot, congelate sau chiar cu gemuri și dulcețuri de fructe.

Citește și

Cât despre cremele cu iaurt și fructe, acestea sunt chiar irezistibile. Sunt gustoase și aromate, sunt răcoroase, dar și plăcut colorate. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu iaurt și afine, fără coacere. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi rețeta explicată pas cu pas pentru prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătești blatul pe bază de biscuiți care necesită un timp de răcire, înainte de adăugarea cremei peste el. Acesta se prepară ca la rețeta de cheesecake. După prepararea blatului, prepari un sos din o parte de mure cu puțin zahăr. Acest sos îl vei amesteca cu crema de iaurt.

Cum prepari prăjitură cu cremă de iaurt și mure

Pentru a prepara blatul de biscuiți, mărunțește biscuiții digestivi în robot, apoi adaugă peste ei untul topit. Amestecă intens până când untul este absorbit se firimiturile de biscuiți.

Îmbracă cu folie interiorul unei forme de tort cu diametrul de 26 cm. Întinde stratul de biscuți la baza formei și presează-l bine pentru a-l uniformiza. Pune forma de tort cu blatul de biscuiți la frigider până când vei pregăti crema.

Pentru a prepara crema de iaurt cu mure mai întâi pregătești un sos din mure.  Pune jumătate din cantitatea de mure cu 50 gr de zahăr  într-o crăticioară, la foc de intensitate mică. Adaugă și o lingură de apă și amestecă până când zahărul se dizolvă și se formează sirop. Fierbem murele în sirop timp de 7-8 minute, atât cât fructele să se înmoaie și să-și lase savoarea în sirop. Înlăturăm spuma care se formează, așa cum procedezi la rețeta de dulceață.

Apoi trece sosul de mure prin sită și lasă-l la răcit.

Pentru crema de iaurt pune gelatina la hidratat, în apă cât să fie acoperită.

Amestecă smântâna pentru frișcă până când capătă consistență, apoi adaugă zahărul pudră. Mai amestecă până când compoziția devine ușor fermă, apoi adaugă iaurtul.

Încălzește gelatina hidratată la bain marie până când se diluează. Apoi amestec-o ușor fierbinte cu sosul de mure, de asemeni, ușor fierbinte. Lasă sosul de mute să se răcească, apoi amestecă-l cu crema de iaurt. Adaugă și o parte din murele oprite și amestecă ușor pentru a nu le sfărâma. Întinde crema obținută peste stratul de biscuiți. Pune din nou tava cu prăjitură cu cremă de iaurt și mure la frigider și las-o cel puțin 4-5 ore pentru a deveni crema fermă.

Decorează prăjitura cu restul de mure și o poți porționa.

Citește și
Porție de prăjitură cu mure și iaurt pe farfurie, o ceașcă de cafea, platou cu prăjitura și un bol cu mure
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitură cu cremă de iaurt și mure secționată pe platou, alături de o ceașcă de cafea și o porție de prăjitură pe farfurie
Porție de prăjitură cu cremă de iaurt și mure pe o farfurie cu linguriță, alături de platoul cu prăjitură, o ceașcă de cafea și un trandafir
+0
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Galerie foto
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
Galerie foto
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
(P) Cum îți protejezi produsele când trimiți colete în țară sau în străinătate
(P) Cum îți protejezi produsele când trimiți colete în țară sau în străinătate
(P) Cum îți protejezi produsele când trimiți colete în țară sau în străinătate
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide