Dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Un aperitiv cu gust exotic
Dacă adori preparatele cu gust picant, cu siguranță te va cuceri rețeta de dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Este foarte gustoasă și o poți prepara picantă după propriul gust.
Galerie foto
Ardeii iuți, pe lângă savoarea pe care o oferă preparatelor au un conținut bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Un mare avantaj al consumului acestora, este acela că au un număr redus de calorii. Ardeii iuți pot fi consumați proaspeți, alături de diferite preparate. Dar pot fi adăugați și în preparate, pentru un plus de gust picant. Mai pot fi conservați ți în oțet pentru sezonul rece sau pot fi uscați și transformați în pudră, pentru condimentarea mâncărurilor.
Descoperă aici și o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere. Iar mai jos vei descoperi rețeta completă pentru a prepara și tu delicioasa dulceață de ardei iuți cu ardei copți.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea dulceții de ardei constă în pregătirea acestora. Spală bine ardeii și pe cei iuți și pe cei capia. Șterge-i, iar pe cei capia pune-i la copt. După coacere, îi cureți și îi lași la scurs.
Descoperă aici cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărie.
Folosește mănuși și curăță ardeii iuți de cotoare, semințe și nervuri. Apoi îi mărunțești fie folosind robotul sau cu un chopper, fie tocându-i cu cuțitul. Nu îi toca în exces pentru a nu-i transforma în pastă. Lasă și bucăți mai mare ca să aibă aspect de dulceață.
Cum prepari dulceață de ardei iuți cu ardei capia copți
Ia o cratiță și adaugă în ea oțetul și zahărul. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă ingredientele cu o spatulă, până la topirea zahărului. Apoi lasă siropul să fiarbă până când se reduce și devine consistent, ca orice sirop pentru dulceață.
După ce ardeii copți sunt bine scurși, toacă-i mărunt și amestecă-i cu ardeii iuți, tocați și aceștia. Adaugă amestecul de ardei în siropul din cratița de pe foc. Fierbe-i în sirop la foc mediu până când se formează spumă la suprafață. Înlătur-o cu o spatulă, apoi redu intensitatea focului la minim. Fierbe ardeii până când capătă consistență de dulceață.
Poți face testul dulceții, luând cu o lingură din ea și lăsând-o să se răcească. Dacă siropul se îngroașă, dulceața este gata și poți sting focul.
În intervalul de timp în care dulceața de ardei fierbe, te poți ocupa și de pregătirea borcanelor. Spală bine borcanele și capacele, clătește-le și scurge-le. Apoi le poți steriliza, alegând una dintre metodele de sterilizare a borcanelor sau sticlelor pentru conserve.
Pune delicioasa dulceață de ardei iuți cu ardei capia copți fierbinte în borcanele, de asemeni fierbinți. Închide-le ermetic cu capacele aferente și așază o pătură peste ele. Lasă-le sub pătură până când se răcesc complet. Etichetează-le și transferă-le pe raftul din cămară, pentru a te bucura mai târzi de gustul ei delicios, dar și de efectele benefice ce le poate aduce organismului.
Galerie foto