Ghebele murate sunt una dintre delicatesele toamnei, fiind apreciate pentru gustul lor acrișor, aroma deosebită și textura crocantă, dar și pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. Aceste ciuperci de pădure sunt o alegere excelentă pentru murături, păstrându-și o parte din savoarea naturală chiar și după procesul de conservare. Descoperă și tu rețeta simplă de ghebe murate.
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savurosSfecla roșie la borcan cu oțet poate fi consumată într-o varietate de moduri, datorită aromei sale echilibrate, dulci-acrișoare și a texturii crocante. Unul dintre cele mai populare moduri de a consuma sfecla murată este ca garnitură lângă preparatele principale.
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasăPrintre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Poți adapta rețeta după propriul gust, adăugând și alte legume.
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparatDacă vrei să conservi aroma prunelor pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de prune. Rețeta este veche, din caietul bunicii îngălbenit de trecerea timpului.
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunicaDacă ești în căutarea unei rețete de gogoșari conservați, care să se mențină crocanți dar să fie aromați, încearcă rețeta de gogoșari în oțet, la rece. Este o metodă populară de a păstra aceste legume gustoase și crocante pentru iarnă.
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioaseDacă vă plac mâncărurile cu castraveți murați, vă oferim o rețeta de castraveții în suc de roșii pentru iarnă. Este o metodă tradițională de conservare, care combină prospețimea castraveților cu gustul bogat și acidulat al roșiilor.
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruriDacă obișnuiești să consumi pepene roșu pentru a te hidrata pe parcursul zilei, nu mai arunca cojile. Folosește-le la o delicioasă dulceață din coji de pepene roșu, de care te vei bucura mai târziu la micul dejun.
Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejunDacă dorești să-ți surprinzi familia cu una dintre cele mai rafinata rețete de dulceață, încearcă rețeta de dulceață de nuci verzi. Chiar dacă vei petrece mai mult timp pregătind ingredientele, rezultatul final merită din plin timpul alocat și efortul.
Dulceață de nuci verzi. Una dintre cele mai apreciate rețete de dulceațăDacă nu ai încheiat, încă, sezonul de făcut dulceață din rubarbă, încearcă și rețeta de dulceață de rubarbă cu vanilie. Te va cuceri gustul aromat al siropului dens și al cuburilor de rubarbă.
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnăCauți mereu să aduci un plus de gust preparatelor tale, fie că alegi să folosești sosuri, condimente sau diverse alte adaosuri. Le folosești pentru preparate din carne, salate, sandviciuri. Oare care este ingredientul „minune” care nu trebuie să îți lipsească din casă. Gospodinele știu că rețeta de ceapă murată este ideală pentru preparate. Aceasta va schimba complet gustul mâncărurilor tale.
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelorSezonul strugurilor este spre final și te gândești să le conservi savoarea și pentru mai târziu? Pe lângă clasica rețetă de compot, încearcă și rețeta de dulceață de struguri Kismis.
Dulceață de struguri Kismis. Rețetă de conservă dulce pentru iarnăRețeta de zacuscă de hribi este una dintre cele mai delicioase rețete. Aroma inconfundabilă a ciupercilor o face o garnitură perfectă, dar și un aperitiv rafinat pentru mesele tale. Nu se prepară ușor, dar rezultatul este unul pe măsura muncii.
Zacuscă de hribi. Rețeta simplă și rapidăDacă îți plac preparatele cu ton, îți recomandăm să încerci și rețeta de ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă. Pe lângă ton, mai adaugi și capere, dar și câteva bucăți de anșoa.
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnăDacă îți plac ciorbele, sarmalele sau alte preparare servite cu ardei iuți, prepară pentru iarnă rețeta de ardei iuți tocați, la borcan. Este o rețetă simplă ce conține puține ingrediente.
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnăDacă dorești să prepari o rețetă de zacuscă pe care să o adore și copiii, îți recomandăm rețeta de zacuscă cu morcovi și mere verzi. Morcovii dulci se combină perfect cu merele verzi și vor oferi un gust deosebit combinației de vinete cu ardei copți.
Zacuscă cu morcovi și mere verzi, preferata copiilorPrintre rețetele de conserve pe care le prepari pentru iarnă, poți încerca și rețeta de castraveți conservați în sos de roșii. Nu fac parte din categoria de murături, ci din cea a conservelor pentru mâncăruri.
Castraveți conservați în sos de roșii, pentru iarnăEste sezonul afinelor, fructe recunoscute ca fiind foarte bogate din punct de vedere nutritiv și este timpul să le conservi și pentru iarnă. Poți pune afine și la congelator, dar poți prepara și gem, sirop, și dulceață de afine.
Dulceață de afine. Rețetă simplă și ușoarăNu rata sezonul afinelor fără a le conserva și pentru iarnă. Prepară și tu rețeta de gem de afine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos. Te vei bucura mai târziu de gustul și aroma afinelor la micul dejun sau în diferite rețete de deserturi.
Gem de afine. Rețetă simplă de gem gustos și aromatRețetele de roșii conservate pentru iarnă sunt atât de versatile, încât nu mai știi pe care s-o prepari mai întâi. Una dintre acestea, care nu ar trebui să-ți lipsească din cămară, este cea de roșii tocate cu ceapă și usturoi.
Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnăDulceața de mure este o modalitate delicioasă de a te bucura de gustul acestor fructe de pădure și când sezonul lor trece. O poți servi în foarte multe feluri de la modul simplu cu pâine până la prăjituri sofisticate. Descoperă rețeta de dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă.
Dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnăDacă ai început deja să pregătești conserve de roșii pentru iarnă, prepară și rețeta de roșii în saramură la borcan. Te vei bucura mai târziu de roșiile întregi, pe care le poți folosi în diferite preparate culinare.
Roșii în saramură la borcan, conservate pentru iarnăDacă îți plac deserturile cu gem de prune, cum ar fi tartele, cornurile sau cornulețele, îți recomandăm să prepari rețeta de gem de prune aromat. Nu vei mai avea nevoie de alte arome la prepararea deserturilor.
Gem de prune aromat, ideal pentru deserturiDacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, prepară și tu rețeta de compot de prune întregi. Este o rețetă simplă, așa cum o preparau mamele sau bunicile în trecut.
Compot de prune întregi, pentru iarnăNu lăsa sezonul dovleceilor de grădină să treacă, fără a-i include în rețetele de conserve pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți. Sosul iese delicat, are o textură cremoasă și este foarte gustos.
Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnăChiar dacă ai preparat deja gem de caise pentru iarnă, poți încerca și rețeta de gem de caise cu scorțișoară. Este mai gustos și mai aromat, potrivit pentru a da savoare și culoare deserturilor.
Gem de caise cu scorțișoară, mai gustos și mai aromatPrintre rețetele de dulceață cu care ți-ai propus să-ți îmbogățești cămara, poți prepara și dulceață de piersici după rețeta bunicii. Este o rețetă veche, așa cum o prepara bunica și notată în caietul îngălbenit de trecerea timpului.
Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii. Rețeta pregătită în mai multe etapeDacă dorești să te bucuri și în sezonul rece de gustul delicios al legumelor de grădină, nu ezita să le conservi și la borcane, pe lângă cele pe care le pui la congelator. Îți oferim în acest scop o rețetă de legume la borcan în saramură, pentru iarnă.
Legume la borcan în saramură, pentru iarnăFructele de vară ne încântă cu aromele și culorile lor deosebite, dar din păcate sezonul coacerii lor trece mult prea repede. Însă pentru a ne bucura și mai târziu de gustul lor le putem conserva preparând rețete de gem, compot, dulceață sau băuturi. Rețeta de gem de piersici este una dintre acestea, cu care ne putem răsfăța papilele în sezonul rece.
Gem de piersici. Rețetă simplă, fără conservanțiCastraveții murați sunt preferații tuturor alături de fripturi și garnituri. Pe lângă conservarea clasică a acestora, mai poți încerca și rețeta de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi. Murați în acest fel se pot așeza mai bine în borcane și pot intra mai mulți.
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoiGemul de caise este în topul preferințelor celor care adoră gustul dulce, mai ales la micul dejun. Dacă te numeri și tu printre ei, pe lângă gemul clasic mai poți prepara și gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat.
Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromatDacă adori preparatele cu gust picant, cu siguranță te va cuceri rețeta de dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Este foarte gustoasă și o poți prepara picantă după propriul gust.
Dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Un aperitiv cu gust exoticPrintre rețetele de murături pe care ți-ai propus să le prepari, poți încerca și rețeta de dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi. Vor concura, cu succes, castraveciorii murați, gogonelele și celelalte murături.
Dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoiDacă îți place dulceața de vișine, dar o dorești mai aromată, încearcă rețeta de dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason. Te vei bucura de gustul delicios al dulceții atât la micul dejun, dar și în diferite deserturi.
Dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anasonDacă adori gustul și aroma caiselor și dorești să te bucuri de acestea și mai târziu, îți propunem să încerci rețeta de dulceață de caise întregi. Este o rețetă veche din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor.
Dulceață de caise întregi. Rețetă veche de la bunicaNu rata sezonul caiselor gustoase și parfumate fără să prepari și câteva borcane cu compot de caise jumătăți. Îți vor fi utile mai târziu la rețetele de prăjituri și torturi, dar și pentru răsfățul de zi cu zi.
Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanțiDe pe raftul din cămară nu ar trebui să-ți lipsească nici câteva borcane cu compot de vișine. Este delicios, cu gust ușor acrișor și aromat și îți va răsfăța papilele în sezonul rece. În plus, poți folosi vișinele din compot în rețetele de deserturi. Siropul este ideal pentru blaturile de tort și de prăjituri.
Compot de vișine. Un mod simplu și ușor de a conserva vișinele pentru iarnăPe rafturile din cămară își pot face loc și câteva borcane cu gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat. Este un gem dietetic, pe care îl poți consuma și atunci când ești la dietă.
Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut coloratDacă ai ocazia să găsești în piață cireșe sălbatice nu le ocoli. Poți prepara din ele un delicios și aromat gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun.
Gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejunDacă ți-ai satisfăcut pofta de cireșe și dorești să te bucuri de gustul lor și mai târziu, conservă-le la borcane pentru iarnă. Începe cu rețeta clasică de gem de cireșe, așa cum o prepara bunica.
Gem de cireșe. Rețeta clasică preparată de bunicaDacă dorești să conservi căpșunile întregi și să te bucuri de aroma lor și la iarnă, prepară rețeta de compot de căpșuni. Este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile.
Compot de căpșuni. Cel mai simplu mod de a conserva căpșunile pentru iarnăPrintre rețetele de gem sau dulceață pe care ți-ai propus să le prepari, poți trece pe listă și rețeta de jeleu de zmeură. Este rețeta gemului de zmeură, dar preparat fără semințe.
Jeleu de zmeură preparat în casă. Gem delicios, fără semințeDacă vrei să te bucuri de aroma cireșelor și în sezonul rece, nu ezita să le conservi la borcane în cele mai naturale moduri. Începe cu rețeta de compot de cireșe pentru iarnă, simplu și ușor de preparat.
Compot de cireșe pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoarăChiar dacă dovleceii se găsesc pe piață pe tot parcursul anului, cei mai gustoși rămân tot dovleceii de vară crescuți în grădină. Atunci când aceștia apar nu ezitați să puneți câteva pachete la congelator pentru a vă bucura de gustul lor și în sezonul rece. Vă oferim mai jos câteva sfaturi despre cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare a acestora.
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestoraDacă vrei să te abați puțin de la rețeta clasică de gem, încearcă să adaugi pe lângă fructe și alte ingrediente ce oferă aromă și gust delicios. Îți oferim pentru inspirație o rețetă de gem de căpșuni aromat cu ghimbir.
Gem de căpșuni aromat cu ghimbir. Un plus de sănătate la borcanDacă vrei să te bucuri și mai târziu de parfumul florilor de soc, conservă-le la borcan preparând sirop, dulceață sau socată. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasă.
Dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasăConfit este o metodă de conservare a alimentelor folosită pentru prima dată în Franța. Se folosește gătirea lentă pentru a se păstra și intensifica aromele. Este nevoie de respectarea cu precizie a pașilor care nu sunt foarte complicați. Hai să aflăm împreună cum poți face confit pentru iarnă.
Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredientTocana de legume pentru iarnă este ideală pentru a pregăti o masă rapidă. Este delicioasă și foarte ușor de preparat. În plus ea poate fi folosită drept garnitură pentru alte feluri de mâncare.
Cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Rețeta simplă și rapidăCe poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramurăGhebele mai sunt numite și ”pâinea pădurii”, ”carne vegetală” sau ”optinci”. Pot fi consumate proaspete, dar sunt foarte bune și conservate. Poți pune ghebe la borcan pentru iarnă în mai multe variante, după gustul tău.
Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete utileUn borcan de tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă este perfect atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești. Poate fi o garnitură sau un fel de mâncare în sine. Se potrivește cu orice fel de carne, cu piure, cu pilaf, cu pâine sau cu mămăligă.
Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iute