Ficăței de pui cu usturoi. Un preparat pe placul tuturor
Dacă vrei să pregătești pentru una dintre mesele principale ale zilei un preparat pe gustul tuturor, încearcă rețeta de ficăței de pui cu usturoi. Dacă mai prepari pentru ei și o mămăliguță, ca la mama acasă, răsfățul va fi maxim.
Ficățeii de pui fac parte dintre alimentele foarte hrănitoare, recomandate și copiilor. Bogați în vitamine și nutrienți esențiali, ficățeii de pui au un aport crescut de proteine. Ficatul de pui este considerat cel mai eficient aliment pentru combaterea anemiei în mod natural, deoarece conține acid folic, fier și vitamina B12. Pe lângă acestea, mai conține și vitaminele A și D, dar și vitamina C care ajută la întărirea sistemului imunitar.
De menționat că ficatul de pui conține puține calorii, având un aport energetic scăzut. De aceea este recomandat în dieta celor care vor să piardă în greutate. Așadar, include și tu ficatul de pui în alimentație, periodic, pentru a beneficia de proprietățile acestuia. Îți recomandăm să încerci și o rețetă simplă de ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru ficățeii cu usturoi, serviți cu mămăliguță.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea ficățeilor constă în curățarea acestora și ținerea lor în lapte rece sau în apă timp de 30 de minute. Este important acest pas pentru a elimina sângele. Apoi se scot într-o sită și se lasă la scurs.
Cum prepari ficăței de pui cu usturoi
După ce s-au scurs bine ficățeii de pui, pune o tigaie adâncă cu uleiul la înfierbântat pe plită, sau pe flacăra aragazului. Curăță ceapa și toac-o în fâșii. Adaug-o în tigaie și las-o să se pătrundă puțin, atât cât să-și degaje aroma în ulei. Adaugă peste ea ficățeii de pui și 4 căței de usturoi tocați rondele. Păstrează 1-2 căței de usturoi pentru finalul de preparare a ficățeilor.
Lasă ficățeii să se prepare împreună cu ceapa și usturoiul pentru aproximativ 15-20 de minute. Amestecă-i ușor, pe parcurs, pentru o rumenire uniformă. Când ficățeii și-au schimbat bine culoarea presară peste ei sare, piper și boia de ardei. Boiaua de ardei este opțională, dar va oferi un plus de gust ficățeilor.
Dacă adori gustul picant, poți adăuga și câteva rondele de ardei iute. După ce ai condimentat bine ficățeii, mai lasă-i să se prepare 10-15 minute. Spre final de preparare adaugă și cei doi căței de usturoi pisați sau dați pe răzătoare. Aceștia vor aromatiza în mod delicios ficățeii.
După stingerea focului, presară și pătrunjel verde tocat mărunt, pentru un plus de aromă și de prospețime. Poți servi delicioșii ficăței de usturoi cu o garnitură de cartofi. Îți oferim în acest scop și o rețetă de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi, delicioasă și ușor de preparat.
Ficățeii de pui sunt mult mai delicioși serviți cu mămăliguță caldă. Descoperă aici și o rețetă de mămăligă preparată ca la bunica acasă.