Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Dacă ești în căutare de rețete cu piept de pui, îți recomandăm să încerci rețeta de pui Kievskaia sau pui Kiev. Este o rețetă de piept de pui umplut cu unt aromat și prăjit până la o crustă aurie crocantă.

Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Puiul Kievskaia este una dintre cele mai rafinate și spectaculoase rețete din bucătăria est-europeană / Shutterstock

Este una dintre cele mai rafinate și spectaculoase rețete din bucătăria est-europeană. Este preparată din piept de pui fraged, aplatizat și umplut cu un rulou de unt cu verdețuri și usturoi, apoi împănat în pesmet și prăjit până devine crocant și auriu. La secționare, untul topit curge din interiorul cărnii, oferind o experiență bogată și reconfortantă.

Citește și

Deși numele indică legătura cu Kiev, capitala Ucrainei, originea exactă a rețetei este disputată. Există două teorii. Una spune că a fost creată de bucătari ruși antrenați în Franța, în stilul „côtelette de volaille” (cotlet de pasăre umplut cu unt), în perioada țaristă. Apoi, în perioada sovietică, preparatul a fost „botezat” Kievskaia pentru a-l promova ca mâncare reprezentativă în restaurantele de stat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alta susține că rețeta a fost perfecționată la Kiev și a devenit populară în restaurantele din oraș începând cu anii 1940. Astăzi, este considerat un clasic al bucătăriilor ucrainene și rusești, prezent frecvent și în meniurile internaționale. descoperă mai jos rețeta detaliată, pentru a o testa și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi prepară untul aromatizat. Amestecă untul moale cu usturoiul pisat, verdețurile tocate mărunt, sare, piper și, dacă dorești, câțiva stropi de lămâie. Formează un rulou din compoziție. Învelește-l în folie alimentară și pune-l la congelator 20–30 minute, până se întărește complet.

Cum prepari piept de pui Kievskaia

Taie fiecare bucată de piept ca pentru șnițel (fără să le desprinzi de tot). Bate-le ușor între două folii de plastic, până obții foi subțiri, de aproximativ 1 cm grosime. Asezonează-le cu sare și piper.

Scoate untul din congelator și taie-l în 2 batoane. Pune câte un baton în mijlocul fiecărei foi de carne. Rulează strâns ca la sarmale, aducând marginile laterale spre interior, apoi rulează complet. Rulourile trebuie să fie bine închise ca să nu iasă untul la prăjit.

Descoperă aici câteva metode de a înmuia untul rapid.

Tăvălește rulourile prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet. Pentru extra protecție, poți repeta ou + pesmet încă o dată.

Pune rulourile la frigider 30 de minute sau la congelator 10–15 minute. Acest pas ajută la sigilarea lor în timpul prăjirii.

Încinge ulei într-o tigaie adâncă. Prăjește rulourile timp de 6–8 minute, până devin aurii și crocante. Poți apoi să le bagi 5 minute în cuptor la 180°C pentru a te asigura că sunt pătrunse bine. Dacă nu vrei să prăjești în ulei mult, poți prepara rulourile la cuptor. Coace-le la 200°C timp de 20–25 de minute, până sunt rumene.

Servește deliciosul piept de pui Kievskaia cald, tăiat pe diagonală pentru a lăsa untul să se scurgă spectaculos.

Ca și garnitură poți prepara piure de cartofi, orez, legume sotate sau la grătar, salată verde și multe altele.

Iar dacă îți place pieptul de pui și vrei mai multe rețete care să-i pună gustul în valoare mai poți încerca și rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc, preparat la cuptor.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de pleurotus și piept de pui în bol cu polonic, alături de un bol cu felii de pâine
Ciorbă de pleurotus și piept de pui. O combinație cu gust de supă țărănească
Ciorbă de pleurotus și piept de pui. O combinație cu gust de supă țărănească
Paste cu piept de pui servite într-o farfurie neagră
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasă
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasă
Piept de pui în crustă de cașcaval cu sparanghel
Video
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide