Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți dorești un desert rapid, delicios și fără prea mult efort, acest foietaj cu ciocolată este alegerea perfectă. Cu un minimum de efort poți obține un desert crocant la exterior, cu un interior cremos și decadent. Ideal pentru momentele când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să petreci mult timp în bucătărie.

Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Galerie foto

Galerie foto

Desertul este delicios alături de fructe proaspete / Shutterstock

Cu doar două ingrediente și cu ajutorul formelor pentru realizat cuburi de gheață la congelator, poți pregăti rapid un desert delicios. Este ideal pentru atunci când nu dispui de prea mult timp de petrecut în bucătărie. Poate fi desertul perfect și pentru atunci când se anunță familia sau prietenii în vizită.

Citește și

Pentru reușita desertului este necesar să alegi ingrediente de calitate. Optează pentru o ciocolată cu masă mai mare de cacao, pentru a nu se topi rapid în timpul tratamentului termic. Este ideală ciocolata cu un procent de peste 55% cacao. Poți opta pentru ciocolată amăruie sau o ciocolată cu lapte. Poți alege și o ciocolată umplută, pentru un gust deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi mai mult prin bucătărie, poți prepara aluatul în casă. Descoperă aici o rețetă clasică pentru aluat foietaj. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de desert din aluat foietaj cu ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei scoate aluatul foietaj de la congelator, dacă folosești congelat și îl lași pe masa din bucătărie pentru a se decongela. Urmărește cu atenție decongelarea pentru a nu se înmuia aluatul foarte mult. Este suficient să se decongeleze atât cât să poți desface aluatul lejer din pachet, fără să se rupă.

Cum prepari desertul din foietaj cu ciocolată

Folosește una sau două forme pentru cuburi de gheață, din plastic și decupează aluatul foietaj după dimensiunile acestora, dar dublează dimensiunile. Vei obține două astfel de foi de aluat după decupare.

Pune o parte a primei foi de aluat deasupra formei pentru cuburi de gheață. Apasă aluatul ușor cu degetele pentru a se modela după interiorul formelor.

Apoi rupe tableta de ciocolata în bucăți. Poți folosi, dacă dorești și ai la îndemână, ciocolată de casă.

Așază bucățile de ciocolată în adânciturile formate în aluatului foietaj. Folosește o pensulă de patiserie și unge aluatul de jur împrejurul bucăților de ciocolată, cu apă rece. Apoi pliază partea cealaltă a foii de aluat deasupra bucăților de ciocolată.

Apasă cu degetele aluatul pe margini și printre bucățile de ciocolată, pentru a se lipi cele două părți de aluat.

Apoi răstoarnă acest aranjament din aluat foietaj umplut cu ciocolată pe o suprafață plană. Ridică forma de plastic și decupează aluatul pe lângă bucățile de ciocolată. Procedează în același mod și cu cea de-a doua foaie de aluat.

Transferă bucățile de foietaj cu ciocolată în tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de 1-2 cm, unele față de celelalte. Introdu tava în cuptorul încălzit la 175 de grade Celsius.

Coace desertul pentru maxim 15 minute, atât cât să se rumenească aluatul foietaj.

Poți presăra zahăr pudră deasupra pentru un plus de aspect și dulceață.

Pentru un desert mai special, poți folosi ciocolată cu diverse arome, precum mentă sau caramel sărat.

Servește desertul alături de o cupă de înghețată de vanilie pentru un contrast perfect.

Citește și
Foietaj cu ciocolată pe un platou de lemn cu zmeură și mentă
Galerie foto

Galerie foto

Foietaj cu ciocolată pe un platou de lemn cu zmeură și mentă
Bucăți de aluat umplute cu ciocolată pe hârtie de copt, alături de forme pentru cuburi de gheață
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
+1
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Galerie foto
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Afacerile din care a făcut avere milionarul român care şi-a susţinut lucrarea de licenţă la 43 de ani
Afacerile din care a făcut avere milionarul român care şi-a susţinut lucrarea de licenţă la 43 de ani
Afacerile din care a făcut avere milionarul român care şi-a susţinut lucrarea de licenţă la 43 de ani
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide