Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori deserturile cu mere și ești în căutare de rețete simple și ușoare, trece pe lista de preparat și rețeta de inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor. Este un desert elegant, ușor de preparat și perfect pentru orice ocazie.

Inele din mere în aluat foietaj pe un grătar, alături de felii de mere
Galerie foto

Galerie foto

Aceste inele din mere în aluat foietaj sunt un desert simplu și elegant / Shutterstock

Combinația dintre merele dulci și aromate, învelite în straturi crocante de aluat foietaj, oferă un echilibru delicios între textură și gust. Poți opta atât pentru mere dulci cât și pentru mere acrișoare. Poți face chiar o combinație dintre cele două tipuri de mere, pentru gusturi diferite.

Aceste mici bijuterii culinare impresionează prin aspectul lor decorativ și textura crocantă la exterior. Aceasta contrastează perfect cu miezul moale și dulce al merelor. Aroma caldă a scorțișoarei și zahărul caramelizat completează desertul, oferindu-i o notă festivă. Sunt ideale atât pentru ocazii speciale, cât și ca o gustare rapidă, pregătită fără efort.

Din aceleași ingrediente simple îți mai recomandăm și rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Iar mai jos îți oferim rețeta de inele din mere în aluat foietaj, detaliată pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea merelor. Spală merele și îndepărtează cotorul folosind un dispozitiv special sau un cuțit mic. Taie merele în felii groase de aproximativ 1 cm, astfel încât să obții inele uniforme. Curăță coaja, dacă preferi un aspect mai delicat, sau las-o pentru o textură mai rustică.

Șterge-le ușor cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umezeală.

Cum prepari inele din mere în aluat foietaj

Într-un bol amestecă zahărul brun cu scorțișoara. Presară acest amestec pe fiecare felie de măr, acoperindu-le uniform.

Despachetează aluatul foietaj pe o suprafață presărată cu făină și taie-l în fâșii late de aproximativ 1 cm. Dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie poți prepara și aluatul în casă. Descoperă aici o rețetă simplă de aluat foietaj.

Învelește fiecare inel de măr cu fâșiile de aluat, răsucindu-le ușor pentru un efect decorativ. Poți suprapune fâșiile pentru a crea un model mai compact.

Așază inelele de mere învelite în aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu oul bătut și amestecat cu lapte, dacă dorești un strat mai fin și lucios.

Preîncălzește cuptorul la 190°C (cu ventilație) sau 200°C (fără ventilație).

Pune tava în cuptor și coace inelele de mere timp de 15-20 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant.

După coacere lasă-le să se răcească ușor și presară zahăr pudră deasupra. Opțional, poți turna miere sau sirop de arțar peste ele pentru un plus de dulceață.

Servește delicioasele inele din mere în aluat foietaj calde sau reci, alături de o cană de ceai sau cafea. Pot fi acompaniate de o cupă de înghețată de vanilie sau de frișcă bătută.

Pentru un gust mai complex, poți adăuga un strop de extract de vanilie sau nucșoară în amestecul de zahăr și scorțișoară.

Tot din aceeași categorie de deserturi simple cu mere mai poți încerca și rețeta de mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor.

Citește și
Inele din mere în aluat foietaj pe un grătar, alături de felii de mere
Galerie foto

Galerie foto

Inele din mere în aluat foietaj unse cu ou, cu ajutorul unei pensule
Femeie înfășurând aluat pe inelul de măr
+0
CELE MAI CITITE
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două Mini tarte cu mere de post, o furculiță și mere proaspete
Galerie foto
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Galerie foto
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Galerie foto
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
Ce sunt şi cum funcţionează ETF-urile. Iancu Guda: Poți să investești şi 50 de lei pe lună
Ce sunt şi cum funcţionează ETF-urile. Iancu Guda: "Poți să investești şi 50 de lei pe lună"
Ce sunt şi cum funcţionează ETF-urile. Iancu Guda: "Poți să investești şi 50 de lei pe lună"
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Detaliile picante din viața ei de cuplu pe care Maria i le-a spus lui Cătălin. Când sărută... Ce nu s-a difuzat la TV
Detaliile picante din viața ei de cuplu pe care Maria i le-a spus lui Cătălin. „Când sărută...” Ce nu s-a difuzat la TV
Detaliile picante din viața ei de cuplu pe care Maria i le-a spus lui Cătălin. „Când sărută...” Ce nu s-a difuzat la TV
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
închide