Cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 39 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Una dintre cele mai simple rețete de friptură din carne de miel, pentru masa de Paște, este rețeta de cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie. Nu este doar simplă, ci și ușor de preparat, iar cotletele ies fragede și delicioase.

Patru cotlete de miel cu rozmarin și lămâie pe un platou negru de ardezie, alături de un bol alb cu piper roșu
Galerie foto

Galerie foto

Rozmarinul este una dintre plantele aromatice cu cea mai puternică aromă / Shutterstock

Cotletele de miel se prepară într-un timp foarte scurt, însă pentru in plus de gust și frăgezime, acestea necesită un timp de marinare la frigider. Întotdeauna fripturile ies mai gustoase și mai fragede atunci când carnea folosită trece și printr-un proces de marinare. În funcție de tipul cărnii poți opta și pentru soluția de marinare.

Citește și

Pentru cotletele de miel este suficient sucul de lămâie, ulei, usturoi și rozmarin, alături de nelipsitele ingrediente: sare și piper. Carnea de miel este fragedă și ușor dulce la gust, iar lămâia este acrișoară și aromată. Aceste caracteristici le fac să se combine perfect. Pentru că este așa fragedă, carnea de miel se marinează rapid în suc de lămâie și condimente. Nu-i trebuie mai mult de o oră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru a prepara cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru soluția de marinat carnea. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și pregătește o caserolă de inox sau de sticlă cu capac.

Pașii necesari pentru cotlete de miel cu rozmarin și lămâie

Pentru a pregăti marinada, mai întâi curăță usturoiul și pisează-l în mojar cu puțină sare, ca pentru mujdei. Pune usturoiul în caserola pregătită și adaugă peste el uleiul. Adaugă și crenguțe de rozmarin mărunțite. Amestecă bine pentru omogenizare.

Curăță bine cotletele de miel de tendoane și de pielițe pentru că acestea nu sunt doar inestetice, dar se vor strânge împrejurul cărnii în timpul tratamentului termic.

Lasă capetele oaselor libere pentru un aspect plăcut. Presară sare și piper peste carnea de pe cotlete și stropește-le cu suc de lămâie. Masează ușor carnea pentru a se asezona bine cu condimentele. Apoi adaugă cotletele în caserola cu marinadă. Unge-le bine cu ulei și cu usturoi, acoperă caserola cu capacul din dotare și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră.

După acest interval de timp scoate caserola cu cotletele de la rece. Scurge uleiul și unge cu el o tigaie încăpătoare. Așază tigaia pe flacăra aragazului și las-o să se încingă.

Scurge bine cotletele de miel și șterge-le cu prosoape de hârtie. Pune-le în tigaia încinsă și rumenește-le pentru câte 5-6 minute pe fiecare parte. Mai presară rozmarin peste ele, pentru un plus de aromă. După preparare, acoperă cotletele de miel și păstrează-le la cald.

Sunt delicioase aceste cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie. Sunt aromate, sunt fragede și suculente. Prepară și tu rețeta pentru a te convinge. Pentru ca meniul de Paște să fie complet, îți oferim și o rețetă de borș de miel simplu și delicios, preparat după rețeta bunicii.

Citește și
Friptură de miel pentru masa de Paște
Galerie foto

Galerie foto

Cotlete de miel rumenite la tigaie
Cotletele de miel cu rozmarin într-o tavă
Patru cotlete de miel cu rozmarin și lămâie pe un platou negru de ardezie, alături de un bol alb cu piper roșu
+1
CELE MAI CITITE
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Galerie foto
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sos de roșii
10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
06:05
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
26 noiembrie, 07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
26 noiembrie, 05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
26 noiembrie, 05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: Am crezut că încerca să mă șantajeze
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
închide