Cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 39 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Una dintre cele mai simple rețete de friptură din carne de miel, pentru masa de Paște, este rețeta de cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie. Nu este doar simplă, ci și ușor de preparat, iar cotletele ies fragede și delicioase.

Patru cotlete de miel cu rozmarin și lămâie pe un platou negru de ardezie, alături de un bol alb cu piper roșu
Galerie foto

Galerie foto

Rozmarinul este una dintre plantele aromatice cu cea mai puternică aromă / Shutterstock

Cotletele de miel se prepară într-un timp foarte scurt, însă pentru in plus de gust și frăgezime, acestea necesită un timp de marinare la frigider. Întotdeauna fripturile ies mai gustoase și mai fragede atunci când carnea folosită trece și printr-un proces de marinare. În funcție de tipul cărnii poți opta și pentru soluția de marinare.

Citește și

Pentru cotletele de miel este suficient sucul de lămâie, ulei, usturoi și rozmarin, alături de nelipsitele ingrediente: sare și piper. Carnea de miel este fragedă și ușor dulce la gust, iar lămâia este acrișoară și aromată. Aceste caracteristici le fac să se combine perfect. Pentru că este așa fragedă, carnea de miel se marinează rapid în suc de lămâie și condimente. Nu-i trebuie mai mult de o oră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru a prepara cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru soluția de marinat carnea. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și pregătește o caserolă de inox sau de sticlă cu capac.

Pașii necesari pentru cotlete de miel cu rozmarin și lămâie

Pentru a pregăti marinada, mai întâi curăță usturoiul și pisează-l în mojar cu puțină sare, ca pentru mujdei. Pune usturoiul în caserola pregătită și adaugă peste el uleiul. Adaugă și crenguțe de rozmarin mărunțite. Amestecă bine pentru omogenizare.

Curăță bine cotletele de miel de tendoane și de pielițe pentru că acestea nu sunt doar inestetice, dar se vor strânge împrejurul cărnii în timpul tratamentului termic.

Lasă capetele oaselor libere pentru un aspect plăcut. Presară sare și piper peste carnea de pe cotlete și stropește-le cu suc de lămâie. Masează ușor carnea pentru a se asezona bine cu condimentele. Apoi adaugă cotletele în caserola cu marinadă. Unge-le bine cu ulei și cu usturoi, acoperă caserola cu capacul din dotare și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră.

După acest interval de timp scoate caserola cu cotletele de la rece. Scurge uleiul și unge cu el o tigaie încăpătoare. Așază tigaia pe flacăra aragazului și las-o să se încingă.

Scurge bine cotletele de miel și șterge-le cu prosoape de hârtie. Pune-le în tigaia încinsă și rumenește-le pentru câte 5-6 minute pe fiecare parte. Mai presară rozmarin peste ele, pentru un plus de aromă. După preparare, acoperă cotletele de miel și păstrează-le la cald.

Sunt delicioase aceste cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie. Sunt aromate, sunt fragede și suculente. Prepară și tu rețeta pentru a te convinge. Pentru ca meniul de Paște să fie complet, îți oferim și o rețetă de borș de miel simplu și delicios, preparat după rețeta bunicii.

Citește și
Friptură de miel pentru masa de Paște
Galerie foto

Galerie foto

Cotlete de miel rumenite la tigaie
Cotletele de miel cu rozmarin într-o tavă
Patru cotlete de miel cu rozmarin și lămâie pe un platou negru de ardezie, alături de un bol alb cu piper roșu
+21
CELE MAI CITITE
Dulceață din coji de pepene roșu în bol cu linguriță, alături de două borcane cu dulceață și coji de pepene
Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejun
Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejun
Chec cu dovlecei porționat pe un tocător de lemn, alături de un dovlecel, un bol și trei ouă
Chec cu dovlecei. Rețeta unui aperitiv delicios și răcoros
Chec cu dovlecei. Rețeta unui aperitiv delicios și răcoros
Ștrudel cu vișine porționat pe un tocîtor de lemn
Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor
Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor
borcan de dulceață de smochine verzi
Dulceață de smochine verzi. Rețeta simplă și rapidă
Dulceață de smochine verzi. Rețeta simplă și rapidă
Tort cu iaurt și fructe secționat pe platou
Tort cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert de vară
Tort cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert de vară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două mâini de femeie care curăță un ou de coajă
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Salate pentru masa de Paște puse pe o masă mare
Galerie foto
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale, gata de servit
Galerie foto
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
10:28
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Înghețată de vanilie cu afine într-un recipient metalic, alături de o ligură și cornete de înghețată
17 iulie, 19:17
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
17 iulie, 08:07
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Tort cu creme de ciocolată și zmeură
17 iulie, 06:57
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
16 iulie, 06:08
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat în vasul de copt, alături de un bol cu orez și mazăre
16 iulie, 05:05
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Două pahare pline cu cireșată
15 iulie, 07:10
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Un bol transparent în care se află fasole la înmuiat
15 iulie, 05:59
Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
2 zodii care au noroc pe 19 iulie 2024. Nativii îmbrățișează energia Universului
2 zodii care au noroc pe 19 iulie 2024. Nativii îmbrățișează energia Universului
2 zodii care au noroc pe 19 iulie 2024. Nativii îmbrățișează energia Universului
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
„Cât a costat?!” Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac: „Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două!”
„Cât a costat?!” Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac: „Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două!”
„Cât a costat?!” Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac: „Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două!”
Ce decizie a luat Laura Cosoi chiar înainte de a aduce pe lume cel de-al patrulea copil: Ca să fiu mai liniștită
Ce decizie a luat Laura Cosoi chiar înainte de a aduce pe lume cel de-al patrulea copil: „Ca să fiu mai liniștită”
Ce decizie a luat Laura Cosoi chiar înainte de a aduce pe lume cel de-al patrulea copil: „Ca să fiu mai liniștită”
Irina Baeva și Gabriel Soto au anunțat oficial că s-au despărțit. Ce mesaj a distribuit actorul de telenovele
Irina Baeva și Gabriel Soto au anunțat oficial că s-au despărțit. Ce mesaj a distribuit actorul de telenovele
Irina Baeva și Gabriel Soto au anunțat oficial că s-au despărțit. Ce mesaj a distribuit actorul de telenovele
De ce sunt temperaturile atât de ridicate în această perioadă. Fenomenul care afectează și România
De ce sunt temperaturile atât de ridicate în această perioadă. Fenomenul care afectează și România
De ce sunt temperaturile atât de ridicate în această perioadă. Fenomenul care afectează și România
Tort de înghețată Tiramisu. Desert delicios și răcoros
Tort de înghețată Tiramisu. Desert delicios și răcoros
Tort de înghețată Tiramisu. Desert delicios și răcoros
Cum îl ajuți pe copil să-și dezvolte abilitățile motorii. Jocurile pe care cei mici le vor adora
Cum îl ajuți pe copil să-și dezvolte abilitățile motorii. Jocurile pe care cei mici le vor adora
Cum îl ajuți pe copil să-și dezvolte abilitățile motorii. Jocurile pe care cei mici le vor adora
Woozi din trupa SEVENTEEN a negat afirmațiile conform cărora grupul a folosit Inteligența Artificială pentru a scrie melodii: Scrise și compuse de creatori umani
Woozi din trupa SEVENTEEN a negat afirmațiile conform cărora grupul a folosit Inteligența Artificială pentru a scrie melodii: „Scrise și compuse de creatori umani”
Woozi din trupa SEVENTEEN a negat afirmațiile conform cărora grupul a folosit Inteligența Artificială pentru a scrie melodii: „Scrise și compuse de creatori umani”
Efectele ceaiului verde asupra sănătății inimii. Ce modificări poate produce în acest organ
Efectele ceaiului verde asupra sănătății inimii. Ce modificări poate produce în acest organ
Efectele ceaiului verde asupra sănătății inimii. Ce modificări poate produce în acest organ
fresh
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare

Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare

Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare

Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros

Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros

Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori

Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori

Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare

Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
închide