Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac deserturile cu ciocolată și fructe, atunci avem pentru tine o delicioasă rețetă de tartă cu pere și ciocolată. Chiar dacă tarta conține trei elemente, modul de preparare al acestora este simplu și ușor.

Tartă cu pere și ciocolată, pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Aluatul de tartă se va coace separat / Shutterstock

Rețetele de tarte sunt foarte populare în bucătăria românească, mai ales în sezonul cald când piața abundă de fructe proaspete. Fie că le prepari doar cu fructe proaspete, fie că le combini și cu creme, te poți bucura din plin de ele. Rețetele sunt simple și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele comune deserturilor.

Citește și

Aluatul pentru tarte se prepară, în mod clasic doar din făină cu unt și 1-2 ouă. Este aces aluat fraged care nu necesită frământare, ci doar amestecarea rapidă a ingredientelor. Umplutura o poți prepara din fructele preferate sau chiar din gem de fructe. Iar pentru ca deliciul să fie maxim, poți combina mai multe fructe într-o tartă. Pe lângă savoare, vei obține și un aspect interesant datorită culorilor spectaculoase ale fructelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un exemplu de tartă delicioasă și spectaculoasă îl poți descoperi la rețeta de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de tartă cu pere și ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul fraged, care necesită un timp de relaxare înainte de coacere. Iar în acest interval de timp te vei ocupa de pregătirea perelor. Crema de ciocolată o prepari în timp ce crusta de tartă se coace la cuptor.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu pere și ciocolată

Trece făina prin sită într-un vas încăpător și adaugă peste ea sarea și zahărul pudră. Amestecă-le cu o spatulă, apoi creează puțin loc adânc la mijlocul lor. Adaugă acolo un ou, untul rece, tăiat în cuburi și esența. Folosește vârfurile degetelor și amestecă ingredientele până când obții un aluat sfărâmicios. Dă formă rotundă aluatului, împachetează-l într-o folie alimentară și pune-l la rece pentru o oră.

Înainte de a scoate aluatul fraged de la rece pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi unge cu puțin unt sau ulei interiorul formei de copt cu diametrul de 24-25 cm. Întinde aluatul într-o foaie circulară și îmbracă interiorul formei de copt cu el.

Ia o furculiță și înțeapă aluatul la bază, apoi așază o folie de aluminiu în interior. Umple-o cu boabe de fasole. Pune tava în cuptor și coace crusta de tartă pentru 12 minute la 180 de grade Celsius.  Îndepărtează folia cu boabele de fasole și mai coace crusta pentru 5 minute.

Cum pregătești perele

Clătește perele, curăță-le de coajă și secționează-le în jumătăți. Scobește-le căsuța cu semințe, apoi crestează-le ușor la suprafață cu un cuțit, dar cu atenție să nu le străpungi până la bază.

Într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului caramelizează zahărul. Adaugă apa și pudra de scorțișoară și fierbe siropul până când se îngroașă ușor. Adaugă perele în sirop și lasă-le să se pătrundă ușor. Transferă-le mai întâi pe un platou, după care le așezi frumos în interiorul crustei de tartă, răcită.

Cum prepari crema pentru tară cu pere și ciocolată

Mai întâi pune frișca lichidă într-un vas, pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească bine, dar fără să ajungă la punctul de fierbere.. Stingem focul și adaugă peste frișcă ciocolata mărunțită.

Presară și un praf de sare, adaugă esența și untul și amestecă energic până când ciocolata este topită, iar crema omogenizată.

Întinde crema ușor fierbinte mai întâi printre pere  și printre crestăturile acestora. Nu acoperi perele cu ciocolată, pentru a nu strica aspectul tartei.

Lasă tarta să se răcească bine mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider. Înainte de a o porționa și servi, glazurează perele cu puțin din siropul în care au fost fierte.

Și dacă mai dorești să testezi și alte tarte delicioase, mai poți încerca rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie.

Citește și
Porție de tartă cu pere și ciocolată pe o farfurie verde
Galerie foto

Galerie foto

Tartă cu pere și ciocolată secționată și decorată cu mentă
Cremă de ciocolată în cratiță, amestecată cu lingura de lemn
Tartă cu pere și ciocolată, pe un suport de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tartă Tatin cu pere porționată pe platou și pe farfurie, servită cu înghețată
Galerie foto
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Galerie foto
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Cum arată Sharon Stone acum, la 67 ani. Celebra actriță făcea furori cu frumusețea ei în tinerețe
Cum arată Sharon Stone acum, la 67 ani. Celebra actriță făcea furori cu frumusețea ei în tinerețe
Cum arată Sharon Stone acum, la 67 ani. Celebra actriță făcea furori cu frumusețea ei în tinerețe
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide