Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în mod delicios în zilele toride de vară, încearcă rețeta de înghețată cu aromă intensă de citrice. Este un desert răcoritor și revigorant, care te va cuceri de la prima înghițitură.
Galerie foto
Aromele proaspete de lămâie, portocală și lime adaugă un gust vibrant și exotic acestei înghețate. Are o textură cremoasă și o explozie de arome, toate revigorante. Fiecare linguriță oferă un echilibru perfect între dulceață și aciditate, datorită sucurilor și cojilor de lămâie, portocală și lime. Această înghețată este ideală pentru a fi servită ca desert în zilele călduroase de vară sau ca o pauză răcoritoare în orice moment al anului.
Rețeta este foarte versatilă. O poți adapta conform gusturilor tale, adăugând mai mult din citricele preferate. Poți adăuga și alte citrice, cum ar fi grapefruit sau mandarină, pentru a crea un mix de arome unic. Poți încorpora bucăți mici de fructe confiate sau proaspete în înghețată pentru un plus de textură. Iar în timpul servirii poți decora înghețata cu coajă de citrice rasă fin. O mai poți decora și cu frunze de mentă pentru un aspect atrăgător și o notă suplimentară de prospețime.
Din aceeași categorie de înghețate îți mai recomandăm să încerci și rețeta de înghețată din pepene roșu. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru înghețată cu aromă intensă de citrice.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru ca înghețata să aibă o textură consistentă, este necesară o compoziție fiartă, din ouă cu lapte. Iar pentru ca această compoziție să capete volum, se adaugă și smântână pentru frișcă.
Descoperă și rețeta de înghețată de pepene galben cu banane, fără zahăr adăugat.
Cum prepari înghețată cu aromă intensă de citrice
Într-o cratiță medie, încălzește smântâna pentru frișcă amestecată cu laptele la foc mediu, până aproape de punctul de fierbere. Nu lăsa amestecul să fiarbă pentru a nu-și pierde smântâna proprietățile.
Într-un bol mare, amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul până când devin cremoase și deschise la culoare.
Toarnă încet amestecul de lapte fierbinte peste cel de ouă și zahăr, în timp ce amesteci intens pentru a preveni coagularea gălbenușurilor.
Transferă compoziția rezultată înapoi în cratiță și gătește-o la foc mic, amestecând continuu, până când crema se îngroașă. În aproximativ 5-7 minute este gata. Nu este necesar să fierbi prea mult crema.
Îndepărtează cratița de pe foc și adaugă coaja rasă de lămâie, portocală și lime. Lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei.
Adaugă sucul de lămâie, portocală și lime, și extractul de vanilie, dacă folosești și din acesta. Amestecă bine pentru a combina toate aromele.
Acoperă compoziția cu folie de plastic, asigurându-te că folia atinge suprafața cremei pentru a preveni formarea unei cruste.
După răcire, introdu mixerul în compoziție pentru a-i oferi volum. Transferă compoziția pentru înghețată cu aromă intensă de citrice într-o caserolă cu capac și pune-o la congelator.
Las-o acolo timp de 4-5 ore, apoi te poți răsfăța cu ea.
Iar dacă mai dorești și alte rețete de înghețată, mai poți prepara și rețeta de înghețată de mentă cu ciocolată.
Galerie foto