Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Semifreddo cu zmeură și fistic este un desert italian delicios și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară. Numele „semifreddo” înseamnă „pe jumătate înghețat” în italiană. Acesta descrie perfect textura cremoasă și fină a desertului, dar și efectul răcoros ca o înghețată.

Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Cremozitatea înghețatei semifreddo se datorează albușurilor bătute spumă / Shutterstock

Desertul are un gust perfect echilibrat între dulceața cremoasă și aciditatea fructelor de zmeură, cu o notă crocantă și ușor sărată de la fistic. Textura sa fină și răcoritoare îl face să fie ideal pentru a fi servit la finalul unei mese principale. Dar este perfect și ca o gustare răcoritoare într-o zi călduroasă. Este un desert elegant și delicios, ușor de pregătit și sigur va impresiona orice musafir.

Citește și

Rețetele de înghețată sunt dintre cele mai adorate pentru zilele toride de vară. Chiar dacă se găsesc o mulțime de sortimente de înghețată la chioșcuri și în magazine, înghețata preparată în casă este mai gustoasă și mai sănătoasă. Poți prepara înghețată din fructe proaspete sau congelate, din ciocolată sau diferite creme simple și aromate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta de înghețată de cafea cu scorțișoară. Este una dintre cele mai cremoase și mai aromate înghețate. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de semifreddo cu zmeură și fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătește vasul în care vei pune compoziția de înghețată la congelator. Ia o tavă clasică de chec și pune în ea folie alimentară, lăsând suficiente margini pentru a acoperi compoziția la final

Apoi poți pregăti zmeura, pe care o cureți bine de impurități. Nu este recomandat să speli zmeura, deoarece va îngloba multă apă în interior și se va înmuia. Pasează 1/4 din cantitatea de zmeură cu un blender și trece-o printr-o sită pentru a elimina semințele. Pune piureul obținut deoparte.

Cum prepari baza pentru semifreddo cu zmeură și fistic

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecă gălbenușurile cu 75 g zahăr și esența de vanilie până devin spumoase și de culoare deschisă.

Într-un alt bol pune smântâna pentru frișcă rece și mixeaz-o până când se formează vârfuri moi.

Descoperă aici cum se bate frișca din smântână naturală.

Albușurile presară-le cu puțină sare și mixează-le până când se transformă într-o spumă cristalină. Adaugă treptat restul de 75 g zahăr și continuă să mixezi până se formează o bezea mai fermă.

Înglobează frișca bătută în amestecul de gălbenușuri, folosind mișcări delicate de jos în sus.

Adaugă piureul de zmeură, amestecând ușor pentru a păstra textura aerată.

Apoi încorporează în compoziția rezultată bezeaua de albușuri, amestecând ușor până la omogenizare.

Toarnă  o parte din compoziție în forma de chec pregătită și nivelează suprafața. Presară peste aceasta zmeură proaspătă și fistic mărunțit. Toarnă și restul de compoziție și din nou presară zmeură și fistic.

Acoperă cu folia alimentară și pune la congelator pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Pentru a te bucura de gustul delicios și răcoros al desertului semifreddo cu zmeură și fistic, scoate-l din congelator cu 10-15 minute înainte de servire pentru a se înmuia ușor.

Mai decorează-l cu zmeură și fistic și porționează-l în felii.

Dacă dorești o rețetă și mai simplă cu fructe de sezon, poți încerca rețeta de înghețată de pepene roșu.

Citește și
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou cu cuțit
Galerie foto

Galerie foto

Semifreddo întreg pe un platou
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
+21
CELE MAI CITITE
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci în bol oval
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Mâncare de legume coapte în cuptor, într-o tigaie cu lingură
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome
cea mai bună ceapa caramelizată
Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine
Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine
Porții de tartă cu zmeură și cremă de brânză, pe un suport negru
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Zucchini bread feliată pe bun tocător
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos în două boluri și pe băț, alături de zmeură și banane proaspete
Galerie foto
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Trei cupe de înghețată de mango pe o jumătate de fruct, alături de o linguriță
Galerie foto
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Cornet cu înghețată de mentă ținut în mână
Galerie foto
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bol cu Salată de vinete fără ulei
07:10
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete porționate pe o farfurie cu legume, alături de roșii proaspete
06:14
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
Adăugarea roșiilor deshidratate din tavă în borcan
23 august, 06:21
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos în două boluri și pe băț, alături de zmeură și banane proaspete
23 august, 05:42
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
loukoumades
22 august, 06:59
Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești
Zacuscă de ciuperci ca la bunica servită pe felii de pâine
22 august, 06:53
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
persoana care pune untul în deserturi
21 august, 07:47
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Pita pentru gyros pusă pe o masă
21 august, 06:41
Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine. Metode de gătire simple și eficiente
Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine. Metode de gătire simple și eficiente
Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine. Metode de gătire simple și eficiente
Un hoţ din Italia, prins după ce s-a oprit să citească o carte în timpul unei spargeri
Un hoţ din Italia, prins după ce s-a oprit să citească o carte în timpul unei spargeri
Un hoţ din Italia, prins după ce s-a oprit să citească o carte în timpul unei spargeri
Dieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump”
Dieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump”
Dieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump”
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de ani și este una dintre cele mai cunoscute actrițe de telenovele din România
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de ani și este una dintre cele mai cunoscute actrițe de telenovele din România
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de ani și este una dintre cele mai cunoscute actrițe de telenovele din România
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Un cercetător OpenAI și-a dat demisia din Titanicul AI. Ce adevăr supărător a aflat despre companie
Un cercetător OpenAI și-a dat demisia din „Titanicul AI”. Ce „adevăr supărător” a aflat despre companie
Un cercetător OpenAI și-a dat demisia din „Titanicul AI”. Ce „adevăr supărător” a aflat despre companie
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată
Cum să călătorești cu copii mici. Sfaturi și soluții ideale pentru o vacanță reușită
Cum să călătorești cu copii mici. Sfaturi și soluții ideale pentru o vacanță reușită
Cum să călătorești cu copii mici. Sfaturi și soluții ideale pentru o vacanță reușită
Florence Pugh și-a împărtășit rutina de dimineață pe Instagram Stories. Diva a vorbit despre rolul ei în filmul Thunderbolts 
Florence Pugh și-a împărtășit rutina de dimineață pe Instagram Stories. Diva a vorbit despre rolul ei în filmul „Thunderbolts” 
Florence Pugh și-a împărtășit rutina de dimineață pe Instagram Stories. Diva a vorbit despre rolul ei în filmul „Thunderbolts” 
Băuturi pentru sănătatea organismului. Ce aspecte pot îmbunătăți
Băuturi pentru sănătatea organismului. Ce aspecte pot îmbunătăți
Băuturi pentru sănătatea organismului. Ce aspecte pot îmbunătăți
fresh
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă

Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă

Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă

Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești

Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești

Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă

Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă

Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos

Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos

Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară

Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
închide