Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Semifreddo cu zmeură și fistic este un desert italian delicios și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară. Numele „semifreddo” înseamnă „pe jumătate înghețat” în italiană. Acesta descrie perfect textura cremoasă și fină a desertului, dar și efectul răcoros ca o înghețată.

Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Cremozitatea înghețatei semifreddo se datorează albușurilor bătute spumă / Shutterstock

Desertul are un gust perfect echilibrat între dulceața cremoasă și aciditatea fructelor de zmeură, cu o notă crocantă și ușor sărată de la fistic. Textura sa fină și răcoritoare îl face să fie ideal pentru a fi servit la finalul unei mese principale. Dar este perfect și ca o gustare răcoritoare într-o zi călduroasă. Este un desert elegant și delicios, ușor de pregătit și sigur va impresiona orice musafir.

Citește și

Rețetele de înghețată sunt dintre cele mai adorate pentru zilele toride de vară. Chiar dacă se găsesc o mulțime de sortimente de înghețată la chioșcuri și în magazine, înghețata preparată în casă este mai gustoasă și mai sănătoasă. Poți prepara înghețată din fructe proaspete sau congelate, din ciocolată sau diferite creme simple și aromate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta de înghețată de cafea cu scorțișoară. Este una dintre cele mai cremoase și mai aromate înghețate. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de semifreddo cu zmeură și fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătește vasul în care vei pune compoziția de înghețată la congelator. Ia o tavă clasică de chec și pune în ea folie alimentară, lăsând suficiente margini pentru a acoperi compoziția la final

Apoi poți pregăti zmeura, pe care o cureți bine de impurități. Nu este recomandat să speli zmeura, deoarece va îngloba multă apă în interior și se va înmuia. Pasează 1/4 din cantitatea de zmeură cu un blender și trece-o printr-o sită pentru a elimina semințele. Pune piureul obținut deoparte.

Cum prepari baza pentru semifreddo cu zmeură și fistic

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecă gălbenușurile cu 75 g zahăr și esența de vanilie până devin spumoase și de culoare deschisă.

Într-un alt bol pune smântâna pentru frișcă rece și mixeaz-o până când se formează vârfuri moi.

Descoperă aici cum se bate frișca din smântână naturală.

Albușurile presară-le cu puțină sare și mixează-le până când se transformă într-o spumă cristalină. Adaugă treptat restul de 75 g zahăr și continuă să mixezi până se formează o bezea mai fermă.

Înglobează frișca bătută în amestecul de gălbenușuri, folosind mișcări delicate de jos în sus.

Adaugă piureul de zmeură, amestecând ușor pentru a păstra textura aerată.

Apoi încorporează în compoziția rezultată bezeaua de albușuri, amestecând ușor până la omogenizare.

Toarnă  o parte din compoziție în forma de chec pregătită și nivelează suprafața. Presară peste aceasta zmeură proaspătă și fistic mărunțit. Toarnă și restul de compoziție și din nou presară zmeură și fistic.

Acoperă cu folia alimentară și pune la congelator pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Pentru a te bucura de gustul delicios și răcoros al desertului semifreddo cu zmeură și fistic, scoate-l din congelator cu 10-15 minute înainte de servire pentru a se înmuia ușor.

Mai decorează-l cu zmeură și fistic și porționează-l în felii.

Dacă dorești o rețetă și mai simplă cu fructe de sezon, poți încerca rețeta de înghețată de pepene roșu.

Citește și
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou cu cuțit
Galerie foto

Galerie foto

Semifreddo întreg pe un platou
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
+0
CELE MAI CITITE
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Pui întreg la cuptor cu unt si ierburi aromate, alături de legume în tavă
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Porții de tartă cu ciocolată albă și zmeură, una într-o mână
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de vanilie în bol alb cu linguriță
Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple
Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată Cobb pe o farfurie, alături de o sosieră cu dressing și boluri cu ingrediente
06:47
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Gem de coacăze roșii în bol cu linguriță
05:33
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Tartă cu caise și crumble porționată pe platou și pe farfurie, alături de caise proaspete
05:32
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Porții de Borek cu pastramă și brânză Cheddar pe o farfurie, cu roșii și verdeață
15 iulie, 06:51
Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc
Înghețată de vanilie în bol alb cu linguriță
15 iulie, 05:31
Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple
Cheesecake Brownie cu zmeură porționat pe un grătar
15 iulie, 05:04
Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
14 iulie, 06:45
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
14 iulie, 05:29
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Premiile Emmy 2025: lista completă a nominalizărilor de anul acesta
Premiile Emmy 2025: lista completă a nominalizărilor de anul acesta
Premiile Emmy 2025: lista completă a nominalizărilor de anul acesta
PSD forţează impozitarea progresivă în Pachetul 2. Câţi bani ar pierde românii cu salarii peste 10.000 de lei
PSD forţează impozitarea progresivă în Pachetul 2. Câţi bani ar pierde românii cu salarii peste 10.000 de lei
PSD forţează impozitarea progresivă în Pachetul 2. Câţi bani ar pierde românii cu salarii peste 10.000 de lei
Milionarul român care a cheltuit o sumă uriaşă într-o zi dă de pământ cu Gigi Becali: amp;#8220;Arogant! E o ruşine foarte mare”
Milionarul român care a cheltuit o sumă uriaşă într-o zi dă de pământ cu Gigi Becali: amp;#8220;Arogant! E o ruşine foarte mare”
Milionarul român care a cheltuit o sumă uriaşă într-o zi dă de pământ cu Gigi Becali: amp;#8220;Arogant! E o ruşine foarte mare”
Insula Iubirii 2025. Casting cupluri în AntenaPLAY. Cine sunt cei care și-au dorit să facă parte din show și să-și testeze relația
Insula Iubirii 2025. Casting cupluri în AntenaPLAY. Cine sunt cei care și-au dorit să facă parte din show și să-și testeze relația
Insula Iubirii 2025. Casting cupluri în AntenaPLAY. Cine sunt cei care și-au dorit să facă parte din show și să-și testeze relația
Pelin Akil și Anil Altan au publicat fotografii din vacanță. Actorii petrec timp de calitate cu copiii
Pelin Akil și Anil Altan au publicat fotografii din vacanță. Actorii petrec timp de calitate cu copiii
Pelin Akil și Anil Altan au publicat fotografii din vacanță. Actorii petrec timp de calitate cu copiii
Elon Musk își cere scuze pentru comportamentul său. Ce regretă miliardarul
Elon Musk își cere scuze pentru comportamentul său. Ce regretă miliardarul
Elon Musk își cere scuze pentru comportamentul său. Ce regretă miliardarul
Chec cu cocos și coacăze roșii
Chec cu cocos și coacăze roșii
Chec cu cocos și coacăze roșii
Copiii care au creierul foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Cum arată Anahi la 42 de ani? Actrița din serialul Rebelde este căsătorită și are doi copii
Cum arată Anahi la 42 de ani? Actrița din serialul „Rebelde” este căsătorită și are doi copii
Cum arată Anahi la 42 de ani? Actrița din serialul „Rebelde” este căsătorită și are doi copii
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
fresh
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat

Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat

Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat

Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi

Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi

Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple

Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
închide