Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Când vrei să învingi căldura zilelor de vară și să te răcorești în mod delicios, rețetele de înghețată sunt printre cele mai utile. Îți recomandăm în acest scop o rețetă de înghețată de mango, simplă și rapid de preparat.
Galerie foto
Chiar dacă te poți răsfăța cu diferite tipuri de înghețată de la tonetele ce te întâmpină la tot pasul când ieși din casă, înghețata preparată de tine este inegalabilă. Este mai gustoasă, mai consistentă și mai sănătoasă, pentru că tu deții controlul listei de ingrediente. Rețetele de înghețată sunt foarte versatile, iar prepararea lor nu necesită tehnici speciale și nici de aparat de înghețată. Le poți prepara simplu și ușor, folosind un mixer, un blender, un tel sau alte ustensile accesibile.
Pentru prepararea înghețatei din mango, pe lângă deliciosul fruct mai ai nevoie și de smântână pentru frișcă, neîndulcită, dar și de lapte condensat. Cele două ingrediente se asociază foarte bine în rețetele de înghețată, mai ales în cele de fructe. Acestea oferă consistența și cremozitatea necesară, dar și gust delicios. Iar dacă nu dorești să folosești mango, poți folosi unul din fructele preferate sau o combinație de fructe.
Descoperă și o rețetă de înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru delicioasa înghețată de mango.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru această înghețată este să cureți fructele mango de coajă și să procesezi pulpa împreună cu celelalte ingrediente. Însă pentru ca savoarea înghețatei să fie maximă, este nevoie să optezi pentru ingrediente de calitate. Alege fructele mango bine coapte și o smântână cu procent de grăsime de peste 30%. Optează și pentru un lapte condensat de calitate sau îl poți prrepara cu ușurință în casă.
Descoperă aici și două rețete de lapte condensat, perfecte pentru înghețate sau pentru creme de torturi și prăjituri.
Cum prepari înghețată de mango
Folosește un cuțit de legume cu lama subțire și vârful ascuțit și îndepărtează coaja fructelor. Apoi le secționezi în jumătăți pentru a îndepărta sâmburii. Jumătățile de mango le tai în cuburi potrivit de mari. Adaugă cuburile de mango în recipientul unui blender, împreună cu laptele condensat. Poți folosi și un robot, mixerul sau un chopper.
Pornește aparatul electric și pasează ingredientele până când rezultă un piure fin și de o culoare plăcută și cuceritoare. Trece piureul de mango cu lapte condensat prin sită pentru a deveni foarte fin.
Lasă compoziția rezultată deoparte și pune smântâna pentru frișcă rece în bolul mixerului. Mixeaz-o până când devine consistentă, dar nu foarte fermă. Adaugă frișca peste compoziția de mango cu lapte condensat și amestecă-le ușor până la omogenizare. Amestecă ingredientele cu o spatulă, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată. Apoi transferă compoziția în caserole cu capace.
Pune caserolele cu înghețată de mango în congelator pentru 4-5 ore, apoi te poți răsfăța cu gustul ei delicios și efectul răcoros.
Iar dacă vrei să mai experimentezi și alte rețete de înghețată, îți recomandăm să mai încerci și rețeta de înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant.
Galerie foto