Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți

Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și cu crustă crocantă ar trebui să folosești un dispozitiv. Descoperă care este instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți. Rezultatul va fi delicios.

cartofii copți perfecți puși pe o tavă
Cartofii copți perfecți trebuie să aibă temperatura internă de 100°C / Shutterstock

Termometrul de bucătărie sunt un instrument esențial atunci când vine vorba de siguranța alimentelor, dar pot ajuta și la determinarea gradului de gătire a preparatelor. Când vine vorba despre cartofii copți nu se pune problema de siguranță dacă aceștia nu sunt copți.

Nu îți vor afecta sănătatea, dar cina ta nu va fi la cum ai plănuit-o. Din fericire, dacă ai un termometru de bucătărie la îndemână vei putea să știi exact care este momentul în care să scoți cartofii din cuptor.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți

Pentru a obține cea mai precisă citire a temperaturii, asigură-te că îl introduci în centrul acestuia, potrivit The Daily Meal.

Cartofii sunt copți atunci când în centrul lor temperatura ajunge la 100°C. Dacă se depășește va deveni mult prea crocant și prea uscat la interior.

Nici înainte să ajungă la această temperatură nu este bine să oprești coacerea pentru că va fi tare. Veți ști că este complet fiert dacă este încă relativ ferm atunci când înfigi o furculiță în el.

Contează tipul de termometru de bucătărie folosit

Există o varietate surprinzătoare de termometre de bucătărie din care poți alege. Fiecare dintre ele are diverse funcții care ți se pot părea utile.

Un termometru tradițional pentru carne poate avea un cadran digital sau analog și este menit să rămână introdus în alimente pe toată durata procesului de gătire. Versiunile digitale au chiar și o alertă sonoră care te va anunța când mâncarea are temperatura corectă.

Dacă acest lucru pare puțin mai sofisticat decât ai nevoie, poți utiliza și un termometru cu citire instantanee, pe care îl introduci periodic în alimente și îl scoți pentru a verifica starea preparatelor.

Temperatura cuptorului este un alt aspect important atunci când faci cartofi copți. Regula generală este că trebuie să fie programat la o temperatură între 190-200°C.

Nu orice cuptor este precis când vine vorba de temperatură, motiv pentru care ar trebui să folosești un termometrele special pentru cuptor.

Încearcă și rețeta de cartofi striviți la cuptor. Este perfectă pentru cina în familie.

Pur și simplu pune-l în cuptor și preîncălzește-l așa cum procedezi de obicei. Apoi poți verifica dacă temperatura din interiorul aparatului este aceeași arătată de displayul cuptorului. Dacă nu este, o poți regla până când ajunge la valoarea de care ai nevoie.

Cum se coc perfect cartofii

Tipul de cartof pe care îl alegi pentru coacere poate avea un impact major asupra preparatului finit. În acest caz, cartofii din soiul Russet sunt perfecți.

Vor avea o coajă crocantă exact cât trebuie, în interior pulpa va avea o textură moale și pufoase. Acest lucru se întâmplă pentru că au o cantitate mare de amidon și un conținut scăzut de apă.

Ingredientele pe care le folosești pentru a pregăti cartofii pentru copt contează și ele. Doar două ingrediente sunt importante: sarea și uleiul de măsline.

Înainte de a-i da la cuptor, freacă-i cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, apoi aplicați sare pe exterior. Dacă vrei să le dai mai multă textură, utilizează o sare mai grosieră.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cât se ține slănina la sare
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
prea multă sare în mâncare
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Cartierul de lux cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit al doilea Dorobanţi
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide