Varză călită cu ciuperci la tigaie. Rețetă de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete simple și delicioase, de post, îți recomandăm rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie. Este o rețetă simplă și rapidă, care se prepară din ingrediente puține și la îndemâna oricui.

Porție de varză călită cu ciuperci la tigaie, în bol maro
Galerie foto

Galerie foto

Opțional, mâncarea de varză cu ciuperci se poate garnisi cu verdeața preferată / Shutterstock

Poți opta pentru a prepara mâncare cu varză murată, pentru că este sezonul ei. Dar o poți prepara și cu cu varză proaspătă, pe care o găsești oricând, în piață. Mâncarea iese gustoasă indiferent de opțiune. Însă, dacă optezi pentru varza murată, aceasta va aduce un plus de beneficii pentru sănătatea organismului. Prin procesul de fermentație, varza murată capătă o mulțime de proprietăți benefice, pe care varza proaspătă nu le are. Fermenții din varză creează oferă capacitatea creșterii probioticelor, necesare sănătății sistemului digestiv. Probioticele au proprietatea de a ajuta alimentele să devină mai digerabile, ceea ce sporește capacitatea intestinului de a absorbi vitaminele și mineralele pe care le conțin.

Citește și

Ciupercile sunt alimente cu proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Ca și în cazul verzei, poți opta atât pentru ciuperci proaspete, cât și pentru cele conservate. Adăugate din belșug aduc mâncării de varză un plus de gust, dar și de consistență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din categoria rețetelor simple, dar gustoase, cu ciuperci, îți recomandăm să încerci și rețeta de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie. Iar în continuare, poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării rețetei, dar și vasele și ustensilele de care ai nevoie. Poți folosi două cratițe sau două tigăi pentru a prepara separat cele două ingrediente principale: varza și ciupercile.

Pașii necesari pentru rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie

Mai întâi vei pregăti varza murată, care necesită un timp scurt de desărare. Scurge bine varza din saramură, apoi toac-o în fâșii și pune-o în apă rece pentru 10-15 minute.

Dacă folosești varză proaspătă, după ce o toci este indicat să o amesteci cu sare și să o lași la odihnit 15-20 de minute. Apoi o vei scurge și o vei pune la călit.

Cum prepari varza călită

După ce varza a stat în apă rece, scurge-o foarte bine presând-o în mâini și la-so într-o sită. Între timp, curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt, apoi călește-o într-o tigaie încăpătoare cu ulei. Când începe să-și schimbe culoarea și devine sticloasă adaugă varza scursă.

Amestecă ușor fâșiile de varză cu ceapa călită și lasă varza la preparat pentru aproximativ 35-40 de minute, la foc de intensitate mică. Din când în când agită tigaia pentru a mai amesteca ingredientele. Varza se va căli doar în ulei și în sucul propriu, fără a mai adăuga apă.

Adaugi doar dacă observi că nu mai este lichid în cratiță și varza începe să se ardă. Nu uita să adaugi în tigaia cu varză condimentele enumerate în listă: foile de dafin, piperul și cimbrul.

Cum prepari ciupercile pentru rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie

Mai întâi curăță ciupercile de impurități și șterge-le cu prosoape de hârtie umezite. Apoi taie-le în felii mai mari.

Descoperă și rețeta de ciulama de ciuperci cu mămăliguță.

Pune uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare, așezată la foc de intensitate medie. Adaugă și cățeii de usturoi curățați și striviți uși amestecă-i prin ulei pentru 1-2 minute, pentru a-l aromatiza. Apoi îi îndepărtezi și adaugi ciupercile tocate. Sotează ciupercile la foc de intensitate medie până când lichidul lăsat de ele în tigaie se evaporă.

Asezonează-le cu sare și piper după gust.

După preparare, adaugă ciupercile peste varza călită și amestecă-le. Mai prepară-le împreună pentru aproximativ 8-10 minute. Poți adăuga puțin mărar tocat, pentru că acesta merge bine și cu varza, dar și cu ciupercile.

Dacă dorești ca deliciul să fie maxim, poți prepara și o mămăligă, ca la mama acasă.

Tot pentru una dintre mesele zilelor de post sau pentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne îți oferim o rețetă de varză acră de post, cu cimbru și mărar verde.

Citește și
Varză călită cu ciuperci la tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Varză călită în tigaie
Ciuperci în tigaie
Porție de varză călită cu ciuperci la tigaie, în bol maro
+1
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Crochete de ciuperci cu cașcaval pe o farfurie, una secționată, alături de roșii cherry și frunze verzi
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Gabi Tamaș s-a despărțit de Concordia Chiajna. Mesajul transmis de clubul sportiv
Gabi Tamaș s-a despărțit de Concordia Chiajna. Mesajul transmis de clubul sportiv
Gabi Tamaș s-a despărțit de Concordia Chiajna. Mesajul transmis de clubul sportiv
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide