Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre cele mai gustoase rețete de ciorbă, care se pot prepara în sezonul rece, este rețeta din bucătăria austriacă denumită Krautsuppe. Este o rețetă de ciorbă de varză murată cu ciolan afumat sau cu cârnați afumați.

Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat în bol de sticlă
Galerie foto

Galerie foto

În timpul servirii, ciorba se poate garnisi cu verdeață / Shutterstock

Ciorba iese foarte gustoasă, dar și foarte consistentă, datorită combinației de ingrediente folosite. Poți prepara rețeta și cu varză proaspătă, dar gustul va fi total diferit. Varza murată aduce un plus de gust, dar și un plus de sănătate, fiind foarte recomandată de către specialiștii în nutriție. Conținutul ridicat de fibre si probiotice din varza murată este foarte benefic pentru inima si sistemul circulator. Acestea ajuta la scăderea nivelului de colesterol. O bună parte dintre probioticele care se găsesc in varza murată ajută și la reglarea tensiunii arteriale.

Citește și

În sezonul rece varza murată este unul dintre alimentele de bază din bucătăriile românilor. Poate fi inclusă în multe categorii de rețete culinare, de la salate, la supe și ciorbe, aperitive și mâncăruri scăzute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta de varză murată cu ciolan afumat, preparată la cuptor. Iar mai jos poți urmări rețeta completă pentru a prepara și tu delicioasa ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ciolanului afumat pe care îl speli cu apă fierbinte pentru a mai elimina din masa de ingrediente folosite pentru a-l afuma. Secționează ciolanul în câteva locuri, până la os și pune-l la fiert în 3 litri de apă rece.

Apoi, vei pregăti vaza murată pe care o scurgi, o toci și o lași 10 minute în apă rece pentru a mai elimina din sare. În acest interval de timp pregătești și celelalte legume.

Cum prepari ciorbă de varză murată cu ciolan afumat

Curăță toate legumele, clătește-le și scurge-le bine. Toacă ceapa în cuburi micuțe, ca pentru oricare altă rețetă de ciorbă. Rădăcinoasele dă-le pe răzătoare, toacă  varza mai mărunt, iar ardeiul toacă-l în cuburi. Așază o cratiță pe flacăra aragazului și punem uleiul la încins. Adaugă în el mai întâi ceapa, apoi rădăcinoasele și mai târziu ardeiul.

Adaugă și varza tocată, dar peste ciolanul afumat, atunci când acesta este ușor pătruns. Adaugă și zeama de varză și lasă ciorba să fiarbă până când varza este pătrunsă. Apoi poți adăuga legumele călite, crenguțele de cimbru și foile de dafin.

Mai fierbe toate ingredientele împreună pentru aproximativ 15 minute, atât cât să se întrepătrundă aromele.

Ia un bol și amestecă în el un gălbenuș de ou cu smântâna. Adaugă câte puțină supă fierbinte și amestecă intens pentru a se dilua compoziția, dar și pentru a aduce amestecul rezultat la temperatura supei din oală.

Apoi toarnă acest amestec în fir subțire, peste delicioasa ciorbă de varză murată cu ciolan afumat. Mai lasă ciorba să fiarbă pentru 2-3 clocote, timp în care îi potrivești gustul cu sare și piper. Mai poți adăuga și rondele de ardei iute, pentru un gust picant. La final, după stingerea focului, adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Este absolut delicioasă o astfel de ciorbă, mai ales servită fierbinte, cu ardei iute.

Tot din categoria rețetelor cu varză murată, mai poți prepara și rețeta de varza a la Cluj.

Citește și
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe
Galerie foto

Galerie foto

Crenguțe de cimbru în oala cu ciorbă
Ciolan afumat cu varză murată în oală de inox
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat în bol de sticlă
+21
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Galerie foto
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
O mână amestecând cu lingura în bolul cu ciorbă de roșii ca la bunica
Galerie foto
Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie
Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie
Porție de ciorbă de pește cu legume în bol
Galerie foto
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
11 decembrie, 05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Zonele lovite de ninsori şi viscol. Iarna pune stăpânire pe 15 judeţe din ţară
Zonele lovite de ninsori şi viscol. Iarna pune stăpânire pe 15 judeţe din ţară
Zonele lovite de ninsori şi viscol. Iarna pune stăpânire pe 15 judeţe din ţară
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
fresh
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
închide