Jeleu de zmeură preparat în casă. Gem delicios, fără semințe

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre rețetele de gem sau dulceață pe care ți-ai propus să le prepari, poți trece pe listă și rețeta de jeleu de zmeură. Este rețeta gemului de zmeură, dar preparat fără semințe.

Două borcane cu jeleu de zmeură preparat în casă
Galerie foto

Galerie foto

Jeleul de zmeură poate fi păstrat până la 3-4 ani la loc răcoros / Profimediia Images

Chiar dacă îți va lua mai mult timp pentru a separa semințele printr-o sită deasă, rezultatul final va merita din plin efortul și timpul alocat. Jeleul de zmeură pe lângă gust delicios și aromă irezistibilă, are și o culoare deosebită care încântă privirile. Este ideal pentru a-l folosi mai târziu la rețetele de prăjituri și torturi. Va oferi atât savoare cât și aspect frumos colorat acestora.

Citește și

Închipuie-ți cum ar arăta un delicios tort cu ciocolată și jeleu de zmeură la interior. Sau unt tort glazurat cu acest jeleu colorat și aromat. Chiar și deserturile la pahar se pot decora cu acest delicios jeleu. Dar îl mai poți savura și la micul dejun întins pe felii de pâine, alături de un ceai bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de tort cu mango, mac și jeleu de zmeură, delicios și spectaculos. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru jeleu de zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de gem sau dulceață, primul pas constă în pregătirea fructelor. Apoi pregătești o cratiță cu baza dublă în care vei amesteca zmeura cu zahărul. Înainte de a așeza cratița pe flacăra aragazului pregătește și o sită mare și deasă prin care vei separa semințele de zmeură.

Al doilea pas important pentru conservarea jeleului de zmeură constă în pregătirea borcanelor. Acestea necesită spălare cu apă caldă și detergent, clătire și sterilizare. De pasul acesta te vei ocupa cu 20 de minute înainte de expirarea timpului de preparare a jeleului.

Cum prepari jeleu de zmeură

După cum am menționat mai sus, mai întâi curăța bine zmeura de impurități și de eventualele codițe și adaug-o în cratița pregătită. Zmeura nu se clătește cu apă precum alte fructe pentru a nu reține apă în interiorul ei. Nu uita să cântărești zmeură după ce ai curățat-o, pentru a calcula bine și cantitatea de zahăr. Adaugă zahărul în cratița cu fructele de zmeură și amestecă-l bine cu fructele, pentru a pătrunde uniform printre acestea. Lasă vasul cu zmeura amestecată cu zahăr la loc răcoros pentru 7-8 ore sau de seara până dimineața.

În acest interval de timp zahărul se va dizolva și se va transforma într-un sirop frumos colorat și irezistibil de aromat. Aprinde aragazul la intensitate medie și așază cratița pe flacăra acestuia. Fierbe fructele de zmeură în siropul din cratiță până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă folosind o sită deasă. Când siropul este curat și nu se mai vede niciun pic de spumă, poți trece zmeura prin sita deasă pentru a elimina toate semințele. Așază sita deasupra altei cratițe și răstoarnă în ea zmeura cu siropul. Freacă zmeura de sită cu o lingură de lemn până când rămân în sită doar semințele.

Pune din nou cratița pe flacăra aragazului, dar micșorează-i intensitatea la minim. Din acest moment fierbe gemul de zmeură fără semințe pentru aproximativ 35-40. Amestecă din când în când și înlătură spuma dacă se mai formează. Spre final de fierbere stoarce și sucul de la o lămâie.

Toarnă deliciosul jeleu de zmeură fierbinte în borcanele sterilizate, fierbinți și acestea. Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare și așază peste ele o pătură. lasă-le acolo până când sunt bine răcite. Apoi le poți eticheta și depozita în cămară.

În sezonul rece când vei dori să folosești jeleul de zmeură, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitura Lamington cu gem de zmeură.

Citește și
Două borcane cu jeleu de zmeură preparat în casă
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare a jeleului de zmeură
Gem de zmeură fără semințe într-un vas cu lingură
+0
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
închide