Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat
Margarita este unul dintre cocktailurile clasice care nu lipsesc din meniurile barurilor sau restaurantelor. Dacă vrei o variantă mai specială, de vară, poți încerca margarita cu pepene roșu congelat.
Rețeta clasică de margarita conține tequila, lichior de portocale, suc de limetă și gheață. De obicei, marginea paharului este decorată cu sare. Varianta pe care ți-o propunem noi, margarita cu pepene roșu congelat, este mai potrivită pentru zilele de vară și ceva mai dulce decât cea clasică. Află mai multe și despre dieta cu pepene roșu: care sunt beneficii și contraindicațiile, conform nutriționiștilor.
Cocktailul margarina este, de fapt, baza pentru multe alte amestecuri de băuturi. Există margarita cu măr și scorțișoară, care se servește de obicei toamna sau iarna. Are în compoziție suc de merișoare, triplu sec, suc de limetă, iar paharul este decorat cu felii de măr.
Cum se prepară margarita cu pepene roșu congelat
Margarita cu pepene roșu înghețat este una dintre cele mai populare variante de margarita în sezonul cald. Se face foarte simplu. Partea cea mai complicată este să scoți sâmburii pepenelui, dar de îndată ce ai făcut acest lucru, totul va merge foarte repede.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune o felie de limetă pe marginea paharului. Tequilla, sucul de limetă, cuburile de gheață și pepenele se pun într-un blender. Deasupra amestecului se pune mierea și se lasă 30 de secunde. Se împarte compoziția între cele două pahare.
Dacă adori pepenele roșu, probabil că te întrebi în care alte băuturi delicioase îl poți include. Iată o rețeta de limonadă cu pepene roșu, care este atât de ușor de făcut că o vei prepara în fiecare zi de vară. Mai mult de atât, aceasta te va răcori, hidrata și îndulci în același timp.
Variante ale cocktailului margarita
Alte variante de margarita sunt Blue Margarita cu blue curaçao, Cadillac Margarita cu cognac Grand Marnier. De asemenea, adaosul de piure de fructe este destul de des utilizat. În acest caz nu se mai adaugă lichior de portocale pentru că, de cele mai multe ori, aroma lui nici nu se mai simte.
Vara cel mai des vei întâlni adaosuri înghețate în cocktailul margarita. Poți folosi orice fructe pe care le-ai pus la congelator cu câteva ore înainte de a le folosi. Cel mai des sunt folosite mango, piersici, căpșuni, banane, pepene roșu sau galben, zmeură sau chiar avocado. Nu doar fructele sunt folosite ci și legumele. Nu te mira dacă găsești margarina cu morcovi, sfeclă, castraveți sau țelină. Apoi, toate ingredientele se pun într-un blender și se mixează.
În unele variante de margarita se mai adaugă cremă de cocos, lapte de cocos sau apă de cocos, mai ales în cele care se vor a fi mai sărace în calorii. Sucul de limetă poate fi și el înlocuit cu sucuri de fructe carbonatate sau nu, sau cu băuturi sport (de exemplu, Getorade).