Lipii de casă fără drojdie, preparate la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să prepari shaorma de casă, hummus sau diferite gustări orientale, îți recomandăm să încerci și rețeta de lipii de casă fără drojdie. Este o rețetă simplă de lipii subțiri, asemănătoare cu cele din comerț.

Lipii de casă fără drojdie pe un prosop roșu
Galerie foto

Galerie foto

Lipiile se așază una peste alta și se acoperă pentru a se frăgezi / Shutterstock

Aluatul pentru astfel de lipii se prepară ușor și rapid, din ingrediente simple și foarte accesibile. Nu necesită timp îndelungat de frământare și nici de dospire, neavând drojdie în compoziție. Nu necesită nici timp de relaxare la rece, precum alte aluaturi fragede. După frământare se modelează în foi subțiri care se coc rapid în tigaia antiaderentă.

Citește și

Lipiile de casă sunt ideale de savurat la micul dejun, umplute cu diferite salate sau aperitive. Pentru umplerea lor te poți inspira și din rețetele de tortillas, din bucătăria mexicană. Dar, le mai poți servi și tartinate cu dulceață sau cu miere la micul dejun, alături de un ceai bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și cum poți prepara rețeta de lipii integrale de post. Iar mai jos, îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare detaliat pas cu pas pentru rețeta de lipii de casă fără drojdie.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună toate ingredientele pe masa din bucătărie și lasă-le 30-40 de minute la temperatura camerei. În special, untul va trebui să se încălzească ușor la temperatura camerei, pentru a avea textura moale. Trece făina prin sită pentru a deveni aerată și fină și amestec-o cu praful de copt și sarea.

Cum prepari lipii de casă fără drojdie

Creează un loc adânc la mijlocul făinii și adaugă acolo untul moale. Amestecă făina cu untul folosind vârfurile degetelor, până când obții un aluat nisipos, precum pesmetul granulat.

Pune apa sau laptele la încălzit și urmărește să nu ajungă la punctul de fierbere. Picură câte puțin din apa fierbinte peste aluatul nisipos, în timp ce amesteci energic cu o spatulă, pentru omogenizare. Adaugă apă și frământă aluatul pentru lipii până când devine consistent. Frământă-l mai întâi în bol, apoi și pe masa presărată cu făină. Dacă este lipicios, mai adaugă câte puțină făină în timp ce îl frămânți.

După frământare, acoperă aluatul cu folie de prospețime și lasă-l pe masa din bucătărie până când se răcește.

Cum formezi și coci lipiile

După răcire, împarte aluatul în bucăți mici de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Întinde pe rând bucățile de aluat în foi rotunde, foarte subțiri, folosind sucitorul de aluaturi. Presară făină atât pe masa de lucru cât și pe sucitor, pentru a putea întinde bine aluatul.

Când ai reușit să întinzi toate foile de aluat, încinge o tigaie antiaderentă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.

Coace pe rând minunatele lipii de casă fără drojdie, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până când se rumenesc ușor. Nu le coace în exces pentru că vor deveni casante și nu le vei mai putea modela pentru a le umple. Când încep să se formeze bule de aer deasupra aluatului, lipiile se întorc de pe o parte pe cealaltă. Se întorc de 2-3 ori pe parcursul coacerii. Astfel se păstrează culoarea și elasticitatea lipiilor.

Așază lipiile una peste alta după coacere și acoperă-le cu un ștergar ușor umed. Astfel se vor frăgezi și vor deveni elastice.

Descoperă și o rețetă de lipii cu cartofi, la tigaie, gata în 20 de minute.

Citește și
Lipii de casă fără drojdie, îndoite pe un suport de marmură
Galerie foto

Galerie foto

Lipii de casă fără drojdie pe un prosop roșu
Colaj de poze cu pașii de preparare ai lipiilor de casă
+21
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine indiană Naan, preparată la tigaie și unsă cu sos de usturoi cu pătrunjel
Galerie foto
Pâine indiană Naan, preparată la tigaie
Pâine indiană Naan, preparată la tigaie
Lipii turcești sau Bazlama așezate una peste alta pe un tocător de lemn
Galerie foto
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
11 decembrie, 05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Surpriza unui vasluian care a cumpărat un televizor cu 400 de lei de Black Friday: Te simți batjocorit
Surpriza unui vasluian care a cumpărat un televizor cu 400 de lei de Black Friday: "Te simți batjocorit"
Surpriza unui vasluian care a cumpărat un televizor cu 400 de lei de Black Friday: "Te simți batjocorit"
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
fresh
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
închide