Melcișori cu scorțișoară. Rețetă de desert savuros, de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru porția de desert din zilele de post sau pentru gustarea dulce din pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de melcișori cu scorțișoară. Se prepară ușor, din ingrediente simple și mereu la îndemână.

Femeie ținând în mâini o farfurie cu melcișori cu scorțișoară
Galerie foto

Galerie foto

Melcișorii pot și decorați cu zahăr cu aromă de scorțișoară / Profimedia Images

Aroma de scorțișoară este unică și înnobilează gustul aluaturilor sau al cremelor în care este adăugată. Orice desert cu aromă de scorțișoară te poartă într-o simfonie a plăcerii, dar îți oferă și un plus de energie. Scorțișoara este unul dintre cele mai populare condimente, ce nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Asta nu doar pentru aroma inconfundabilă, ci și pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății organismului.

Citește și

Scorțișoara are proprietăți prebiotice care ajuta la restabilirea echilibrului bacteriilor din intestin. Dar pe lângă sănătatea sistemului digestiv, prebioticele ajută și sistemul imunitar. Iar cel mai important beneficiu al consumului de scorțișoară este acela că, reglează cantitatea de glucoză serică, ajutând în prevenirea diabetului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dintre deserturile în care poți folosi scorțișoară, cele cu mere sunt foarte populare, dar și biscuiții și fursecurile pentru masa de Crăciun. Descoperă și o rețetă de turtă dulce la tavă, perfectă pentru masa de Crăciun. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de melcișori cu scorțișoară.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu verificarea listei de ingrediente și aducerea pe masa de lucru a acestora. Lasă-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15-20 de minute. Este important ca ingredientele pentru un aluat reușit să nu fie foarte reci în momentul amestecării aluatului. Cu cât sunt mai încălzite, cu atât aluatul se va forma mai rapid.

Cum prepari aluatul pentru melcișori cu scorțișoară

În bolul de frământare amestecă făina trecută prin sită, împreună cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și pudra de scorțișoară. Adaugă și un praf de sare, dar și zahărul brun. Apoi începe să torni treptat uleiul și apa minerală, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Mai adăugă puțină făină, dacă aluatul este lipicios sau puțină apă, în cazul în care este foarte ferm. După frământare, acoperă aluatul cu folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute.

După scurgerea acestui interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de copt.

Pentru a forma melcișorii, mai întâi presară făină pe masa de lucru și așază aluatul peste făină. Întinde aluatul într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.

Pune într-un bol, uleiul și amestecă-l cu o linguriță de făină. Împrăștie uniform acest amestec pe toată suprafața aluatului întins. În alt vas, amestecă pudra de scorțișoară cu zahărul brun. Presără amestecul obținut peste foaia de aluat. Apoi, rulează aluatul, pe lungime.

Porționează ruloul obținut în rondele cu grosimea de aproximativ 1-1,5 cm.

Așază rondelele în tava pregătită, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Introdu tava în cuptor și coace delicioșii melcișori cu scorțișoară pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

După răcire poți presăra zahăr pudră peste ei sau îi poți lăsa simpli. Există și zahăr pudră cu aromă de scorțișoară pe care îl poți folose la decorat.

Din aceeași categorie de deserturi, mai poți prepara și rețeta de rulouri cu stafide și scorțișoară.

Citește și
Melcișori cu scorțișoară pe farfurie albă și unul într-o mână
Galerie foto

Galerie foto

Femeie modelând melcișori cu scorțișoară
Femeie fulând aluat presărat cu scorțișoară
Femeie ținând în mâini o farfurie cu melcișori cu scorțișoară
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos secționată în forma de copt, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară porționată pe un platou
Galerie foto
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoară
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoară
Porție de prăjitură franțuzească
Galerie foto
Prăjitură franțuzească. Un desert delicios și spectaculos
Prăjitură franțuzească. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide