Mere coapte în cidru. Desertul cu fructe pe care îl poți face în orice anotimp
Poți face mere coapte în cidru ori de câte ori vrei să mănânci ceva bun. Se fac foarte repede, nu ai nevoie de multe ingrediente și pot fi servite chiar și la micul dejun.
Merele sunt unele dintre cele mai versatile fructe. Practic poți face din ele orice îți trece prin cap de la plăcinte la suc, pot fi chiar și garnitură pentru preparate din carne sau ingrediente în salate sărate. În plus, se găsesc peste tot, la un preț decent. Rețeta de mere coapte în cidru reușește să le evidențieze și mai mult aroma folosind o băutură preparată tot din aceleași fructe.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Se toarnă cidrul într-o cratiță și se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se dă focul mic și se lasă să fiarbă până când cantitatea de lichid se reduce la jumătate.
Între timp se curăță de coajă partea de sus a merelor, aproximativ o treime. Se scoate cotorul. Se pun într-o tavă de cuptor sau un vas termorezistent. Se presară cu scorțișoară, pe fiecare măr se pune câte o bucată de unt și siropul de cidru.
Se dă tava la cuptor pentru 40-50 de minute. Merele ar trebui să fie moi, fără să se sfarâme însă. Din când în când se poate scoate tava din cuptor și cu o lingură se pune din siropul de cidru peste mere. Timpul total de gătire depinde de mărimea merelor și de soiul acestora.
Se servesc cu siropul rămas în tavă și simple sau cu înghețată de vanilie. Dacă ți-au rămas mere în bucătărie, atunci încearcă și rețeta de prăjitură cu mere și ciocolată.
Cum se servesc merele coapte în cidru
Merele coapte în cidru se pot servi ca atare, dar vor fi mult mai apetisante dacă pui alături de ele o cupă de înghețată de vanilie sau 2-3 linguri de cremă de vanilie. De asemenea, le poți mânca la micul-dejun cu iaurt simplu sau grecesc alături. În acest caz le poți încălzi sau nu, în funcție de preferințe. Încearcă și rețeta de tartă cu mere. Perfectă pentru zilele speciale.