Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegant
Dacă te întrebi în ce desert delicios și spectaculos să mai incluzi zmeura, poate încerci rețeta de Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Este un desert cu aspect elegant, inspirat din bucătăria franțuzească.
Galerie foto
Millefeuille sau mille-feuille, se traduce prin 1000 de foi. Desertul se aseamănă cu un alt desert nemțesc, Cremeschnit, care este compus dintr-un aluat foietaj umplut cu cremă de vanilie. În schimb, Mille-feuille este compus dintr-un aluat crocant denumit ”pate feuilletee” și cremă de vanilie. Pe lângă acestea, pentru un aspect spectaculos se pot adăuga și fructe precum zmeura, căpșunile, sau alte fructe colorate.
Eleganța și aspectul fin al desertului îl face demn de un platou cu dulciuri festive, ce va încânta atât papilele cât și privirile. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de tehnici complexe pentru a realiza un astfel de desert. Trebuie doar să pregătești un aluat fraged și o cremă simplă, la rece. Din aluat decupezi fâșii subțiri pe care le coci și le lași la răcit. Între timp pregătești rapid o cremă cu aromă de vanilie.
Poți apela și la aluatul foietaj clasic, din comerț, dar și pe acesta îl poți prepara în casă. Însă aluatul fraged din rețeta originală este mult mai simplu de preparat. Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut mai complex este să prepari aluatul fraged. Acesta necesită un timp de frământare, apoi un timp de răcire, după care urmează modelarea și coacerea. În timp ce aluatul se coace te poți ocupa și de prepararea cremei.
Cum prepari aluatul fraged pentru millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură
Mai întâi trece făina prin sită, direct pe planșeta de lucru. Apoi adaugă peste ea pesmetul de biscuiți. Acesta se obține prin măcinarea a 150 gr de biscuiți digestivi cu ajutorul robotului de bucătărie.
Presară și zahărul pudră și sarea peste făină și pesmet. Apoi adaugă cele două ouă și untul rece tăiat în cuburi mai mici. Amestecă toate aceste ingrediente cu ajutorul mâinilor. Vei obține un aluat compact și ușor nisipos, așa cum este și aluatul clasic pentru tarte. Pune aluatul într-o pungă de plastic și lasă-l 30 de minute, la frigider.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, întinde aluatul într-o foaie de dimensiunile tăvii clasice de cuptor. Folosind un cuțit cu lama subțire secționează fâșii dreptunghiulare din aluat. Pune hârtie de copt în tava cuptorului și transferă fâșiile de aluat în ea, la mici distanțe unele față de altele. Pune tava în cuptor și coace fâșiile de aluat pentru 5-6 minute la 200 de grade Celsius.
Cum prepari crema de vanilie
Crema se prepară simplu, amestecând mascarponele cu zahărul pudră și sucul de lămâie până când se obține o compoziție cremoasă. Presară și un praf de sare pentru intensificarea gustului cremei.
Pentru a monta delicioasele millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură pune crema de vanilie într-un săculeț de decorat prăjituri și torturi. Creează mici aveline din cremă pe fiecare fâșie de aluat, după răcire Printre avelinele de cremă așază zmeură. Suprapune câte trei fâșii de aluat cu cremă și zmeură și așază-le pe platouri de servire. Răsfață-ți familia și prietenii cu un desert delicios și elegant.
Tot din categoria deserturilor cu multe straturi și cremă, îți recomandăm să încerci rețeta celebrului tort Napoleon.
Galerie foto