Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă te întrebi în ce desert delicios și spectaculos să mai incluzi zmeura, poate încerci rețeta de Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Este un desert cu aspect elegant, inspirat din bucătăria franțuzească.

Patru porții de Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură pe farfurii, alături de două cești de cafea și un bol cu zmeură
Galerie foto

Galerie foto

Foile de aluat sunt crocante, dar fragede / Profimedia Images

Millefeuille sau mille-feuille, se traduce prin 1000 de foi. Desertul se aseamănă cu un alt desert nemțesc, Cremeschnit, care este compus dintr-un aluat foietaj umplut cu cremă de vanilie. În schimb, Mille-feuille este compus dintr-un aluat crocant denumit ”pate feuilletee” și cremă de vanilie. Pe lângă acestea, pentru un aspect spectaculos se pot adăuga și fructe precum zmeura, căpșunile, sau alte fructe colorate.

Citește și

Eleganța și aspectul fin al desertului îl face demn de un platou cu dulciuri festive, ce va încânta atât papilele cât și privirile. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de tehnici complexe pentru a realiza un astfel de desert. Trebuie doar să pregătești un aluat fraged și o cremă simplă, la rece. Din aluat decupezi fâșii subțiri pe care le coci și le lași la răcit. Între timp pregătești rapid o cremă cu aromă de vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți apela și la aluatul foietaj clasic, din comerț, dar și pe acesta îl poți prepara în casă. Însă aluatul fraged din rețeta originală este mult mai simplu de preparat. Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Tot ce ai de făcut mai complex este să prepari aluatul fraged. Acesta necesită un timp de frământare, apoi un timp de răcire, după care urmează modelarea și coacerea. În timp ce aluatul se coace te poți ocupa și de prepararea cremei.

Cum prepari aluatul fraged pentru millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Mai întâi trece făina prin sită, direct pe planșeta de lucru. Apoi adaugă peste ea pesmetul de biscuiți. Acesta se obține prin măcinarea a 150 gr de biscuiți digestivi cu ajutorul robotului de bucătărie.

Presară și zahărul pudră și sarea peste făină și pesmet. Apoi adaugă cele două ouă și untul rece tăiat în cuburi mai mici. Amestecă toate aceste ingrediente cu ajutorul mâinilor. Vei obține un aluat compact și ușor nisipos, așa cum este și aluatul clasic pentru tarte. Pune aluatul într-o pungă de plastic și lasă-l 30 de minute, la frigider.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, întinde aluatul într-o foaie de dimensiunile tăvii clasice de cuptor. Folosind un cuțit cu lama subțire secționează fâșii dreptunghiulare din aluat. Pune hârtie de copt în tava cuptorului și transferă fâșiile de aluat în ea, la mici distanțe unele față de altele.  Pune tava în cuptor și coace fâșiile de aluat pentru 5-6 minute la 200 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Crema se prepară simplu, amestecând mascarponele cu zahărul pudră și sucul de lămâie până când se obține o compoziție cremoasă. Presară și un praf de sare pentru intensificarea gustului cremei.

Pentru a monta delicioasele millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură pune crema de vanilie într-un săculeț de decorat prăjituri și torturi. Creează mici aveline din cremă pe fiecare fâșie de aluat, după răcire Printre avelinele de cremă așază zmeură. Suprapune câte trei fâșii de aluat cu cremă și zmeură și așază-le pe platouri de servire. Răsfață-ți familia și prietenii cu un desert delicios și elegant.

Tot din categoria deserturilor cu multe straturi și cremă, îți recomandăm să încerci rețeta celebrului tort Napoleon.

Citește și
Femeie decorând desertul cu zmeură
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând crema peste aluat cu ajutorul săculețului pentru decorat deserturi
Femeie introducând în cuptor tăvi cu aluat pentru Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură
Patru porții de Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură pe farfurii, alături de două cești de cafea și un bol cu zmeură
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Galerie foto
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Quiche cu ciuperci și șuncă presată porționată pe o farfurie neagră și pe un tocător
Galerie foto
Quiche cu ciuperci și șuncă presată. Rețetă savuroasă de tartă sărată
Quiche cu ciuperci și șuncă presată. Rețetă savuroasă de tartă sărată
Sufleu de brânză cu trufe în vas ramekin alb
Galerie foto
Sufleu de brânză cu trufe. Rețetă de sufleu pufos pentru gustări delicioase
Sufleu de brânză cu trufe. Rețetă de sufleu pufos pentru gustări delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide