Mușchi de porc cu mere. Rețeta pregătită la slow cooker
Poți face mușchi de porc cu mere, la slow cooker. Rețeta este perfectă într-un weekend când vrei să mănânci ceva deosebit sau când ai musafiri și vrei să îi impresionezi. Pregătirea ingredietentelor durează puțin, însă preparatul are nevoie să stea la slow cooker cald un timp mai îndelungat.
Mușchiul de porc cu mere la slow cooker este foarte fraged pentru că este gătit la temperatură joasă pentru un timp lung, iar condimentele îl fac foarte aromat. Sosul de mere vine ca o surpriză delicioasă ce însoțește într-un mod inedit acest preparat.
Principalul ingredient al preparatului este mușchiul de porc. Poți folosi și altă bucată de carne, fără os, însă cel mai potrivit este mușchiul pentru că se va desface în fâșii fragede de îndată ce este gata. Alte părți vor fi mai fade și nu vor avea aceeași textură.
Vei avea nevoie și de câteva mere, de preferat din soiul Gala sau Honey Crisp, însă dacă ai la îndemână orice alt tip, le poți folosi. Ideal ar fi să fie puțin acrișoare și crocante. În ceea ce privește ceapa, poți să pui atât șalotă, cât și ceapă galbenă.
Dacă sosul de mere este prea gros mai poți adăuga câteva linguri de cidru. Dacă este prea subțire poți să pui o linguriță de amidon sau de făină.
Ingrediente
Mod de preparare
Usturoiul, rozmarinul, semințele de fenicul, piperul și 1 lingură de ulei se amestecă până se omogenizează. Se freacă bine pe toate părțile carnea cu această compoziție.
Cum pregătești rețeta de mușchiuleț
Se pune uleiul rămas într-o tigaie și se lasă să se încingă. Apoi se pune carnea și se lasă până se rumește, apoi se întoarce și se mai lasă puțin.
Merele se spală, li se scoate cotorul și se taie felii. Împreună cu ceapa se așează pe fundul coșului de la air fryer. Deasupra se așează carnea, se toarnă cidrul de mere și se lasă să se gătească la temperatură mică pentru 4 ore și jumătate. Apoi, se scoate carnea, iar merele, ceapa și muștarul se pasează cu un blender până devin piure. Sosul rezultat se servește cu carnea.
Cu ce se servește mușchiul de porc cu mere
Pe lângă sosul de mere și ceapă, poți să mai pui garnitură la acest preparat: varză de Bruxelles gătită la cuptor, piure de cartofi, dovleac copt sau cartofi dulci copți.
Resturile de friptură se pot păstra în recipiente închise ermetic, la frigider, până la 4 zile. Le poți încălzi atât la cuptorul aragazului, cât și la cel cu microunde înainte de a le mânca.
Dacă vrei poți pune fâșii de mușchi în sandviciuri cu salată de varză murată și maioneză sau în foi de tortilla cu salată verde.