Cum marinezi carnea pentru friptură

Cum marinezi carnea pentru friptură este secretul unei mese desăvârșite. Ca să faci o friptură fragedă și gustoasă trebuie să marinezi carnea pentru friptură cu o seară înainte de a o băga la cuptor. Fie că ai în plan un grătar, vrei să faci o friptură în tigaie sau la cuptor, cel mai bine este să ai o carne fragedă. Pentru asta bucătarii folosesc un amestec de mirodenii, ulei și apă, sau pe scurt: marinadă.

Pungi cu carnea marinată puse pe un tocator si cu verdeata pe margini
Carnea se pune în pungi cu marinada respectivă și se lasă la rece / Shutterstock

Ca să ai rezultate optime este necesar să urmezi câteva reguli când marinezi carnea pentru friptură. În primul rând nu se folosesc recipiente de metal. Metalul schimbă aromele, iar unele ingrediente pot chiar oxida. În locul lor poți să pui într-o yena suficient de mare, sau în pungi de plastic care se pot vida.

Cum marinezi carnea pentru friptură – carne de pui

Carnea de pui marinată devine mult mai fragedă dacă știi câteva secrete. Pentru început, spală bine carnea când o scoți din ambalaj. Șterge-o bine cu un prosop de hârtie și apoi las-o la zvântat pe un tocător de lemn.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Folosește un vas de sticlă suficient de mare ca să-ți încapă toate ingredientele și carnea. Dacă poți, utilizează pungi de plastic pe care să le videzi. O dată vidată, porii cărnii se deschid și mariada pătrunde mai bine, iar gustul devine și mai bun.

Ai grijă să nu pui foarte multă sare pentru că riști să ai o carne de culoare închisă si cu o textură ațoasă.

Lasă carnea la marinat între 2 și 4 ore, în frigider și apoi aruncă marinada. Niciodată nu se refolosește pentru că riști să te îmbolnăvești. Află mai multe despre cele mai bune marinade, în fucție de tipul de carne pe care îl pregătești.

Înlătură excesul de marinadă înainte de a pune carnea pe grătar sau în tigaie.

Citește și

Marinadă pentru carnea de pui – ingrediente

  • Ulei de măsline
  • Usturio tăiat foarte mic sau zdrobit ca pentru mujdei
  • Ceapă tăiată foarte fin
  • Un praf de oregano, sau boia, sau piper ori le poți adăuga pe toate
  • Zeamă de lămâie
  • Oțet și vin, dar obligatoriu de aceeași culoare

Cum marinezi carnea pentru friptură – carne de porc

Deja nu mai este un secret că fripturile cele mai gustoase sunt din carne ținută mai întâi la marinat pentru cel puțin 4 ore, la rece.

Însă, înainte de a pune carnea la marinat, trebuie să ținem cont de câteva reguli, pe care le-am obținut de-a lungul timpului de la specialiști.

Cele mai des întâlnite baițuri, sau marinade pentru carne sunt cele pe bază de alcool( vin, bere, coniac, etc.). Însă, puțini știu că acestea nu ar trebui puse direct peste carne, ci mai întâi trase la tigaie cu anumite condiment, pentru a se evapora din alcool.

Alcoolul adăugat în stare pură nu va face decât să împiedice carnea să absoarbă aromele condimentelor. Prin procesul termic, alcoolul din vin, de exemplu, se evaporă, iar ce rămâne în tigaie va fi un lichid plin de arome, care se va adăuga complet răcit peste carne. Află mai multe despre cum marinezi carnea de porc.

Cum marinezi carnea pentru friptură – carne de miel

Friptura de miel este vedeta mesei de Paște. Toată lumea își dorește carnea să fie moale, frumos rumenită și extrem de gustoasă. Secretul constă în marinada în care se ține carnea de la câteva ore până chiar o noapte întreagă, neapărat la frigider.

Ingrediente pentru marinadă

  • 1 kg pulpă de miel
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură rozmarin
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 300 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper

Într-un vas de yena suficient de mare sau într-un castron de plastic pune lămâia, uleiul, sarea și piperul și amestecă-le. Apoi taie ceapa și usturoiul în bucăți foarte fine. Pune și rozmarinul și zdrobește-le bine ca să-și lase aromele. Pune și vinul și amestecă foarte bine până se omogenizează toată compoziția.

Poftă bună!

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coaste de porc cu sos de roșii pe un platou negru
Cele mai bune marinade pentru coastele de porc. Rețete simple și rapide
Cele mai bune marinade pentru coastele de porc. Rețete simple și rapide
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Exemplu de carne marinată pe un tocător de lemn, pentru a înțelege cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
închide