Pâine cu dovleac în aluat, modelată într-o formă specială

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să prepari pâine de casă într-una din aceste zile, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac. Este o pâine deosebită și ca textură, și ca formă, iar culoarea este cuceritoare.

Pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac coaptă și porționată pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Textura miezului pâinii cu dovleac este pufoasă și aerată / Shutterstock

Rețeta nu este complexă, însă necesită atenție deosebită modul de modelarea a aluatului. Datorită acestui aspect și timpul de dospire va fi mai îndelungat. Însă rezultatul final va merita din plin timpul alocat. Pâinea va fi specială atât ca gust cât și ca aspect. Iar cei care o vor degusta vor fi cuceriți pe loc. Cu siguranță o vei repeta.

Citește și

Descoperă aici și o rețetă de de pâine cu urzici și bicarbonat de sodiu. Este o pâine de primăvară gustoasă și foarte frumoasă. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătești dovleacul pe care v-a trebui să îl coci. După coacere, cântărești 500 de grame din miezul acestuia și îl pui într-un bol pentru a-l folosi la aluatul de pâine. Lasă-l să se tempereze în timp ce pregătești celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul pentru pâine cu dovleac în aluat

Trece prin sită 500 gr de făină direct în bolul mixerului. Adaugă drojdia uscată și zahărul și amestecă-le bine. Apoi creează o adâncitură la mijloc și pune acolo uleiul și miezul de dovleac copt. Pornește mixerul și amestecă toate ingredientele, în timp ce torni și câte puțină apă caldă. Frământă bine aluatul până când devine compact și nelipicios. mai adaugă făină dacă mai necesită.

Scoate aluatul din bol pe masa presărată cu făină și întinde-l într-o foaie mai groasă. Presară puțină făină deasupra foii de aluat, apoi o împachetezi în trei, pe lungime. Pachetul de aluat obținut îl mai împachetezi încă odată tot în trei. Aplatizează ușor pachetul de aluat, presându-l cu mâinile. Apoi îl pui într-un bol presărat cu făină.

Pune o folie de prospețime deasupra bolului, iar peste folie 1-2 ștergare de bucătărie. Lasă aluatul să se dezvolte pentru aproximativ 50-60 de minute, la loc cald. Mai repetă odată împachetarea aluatului, a obține un aluat aerat.

Descoperă și: Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodină,

Cum dai forma de dovleac aluatului de pâine

Împarte aluatul  în două părți egale. Modelează ambele părți de aluat în forme sferice. Apoi leagă aluaturile cu sfoară de bucătărie dându-le formă de dovleci. Pune-le în două tăvi rotunde sau în coșuri de dospit pâine, la baza cărora așezi câte un ștergar de bucătărie și presari făină peste el. Acoperă-le cu ștergare și mai lasă-le la dospit timp de 20-30 de minute.

Pentru a coace delicioasa pâine cu dovleac în aluat, încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Înlătură ștergarele de deasupra aluaturilor. Mai presară făină peste aluaturi și cu ajutorul unor ștanțe speciale sau cu vârful unui cuțit, creează forme de frunzulițe.

Pune tăvile în cuptor, iar sub raftul acestora o tavă cu apă fierbinte. Coace delicioasa pâine cu dovleac în aluat pentru 20 minute la 220 de grade. Apoi micșorează temperatura la 200 de grade Celsius. Scoate tava cu apă din cuptor și mai coace pâinea pentru 20-30 de minute. Procedând în acest mod pâinea va avea coajă crocantă și miezul pufos.

După coacere, lasă pâinile  să se răcorească 10-12 minute, apoi îndepărtează sforile.

Descoperă și: Ce se întâmplă dacă mănânci pâine în fiecare zi, potrivit experților.

 

Citește și
Pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac, feliată pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Aluat de pâine cu dovleac legat cu sfori sub formă de dovleac, în două vase rotunde
Aluat cu dovleac dospit, pentru două pâini
Pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac coaptă și porționată pe un tocător de lemn
+1
CELE MAI CITITE
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gogoși pufoase cu dovleac copt, una secționată
Galerie foto
Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă
Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine împletită și umplută cu verdețuri porționată pe un tocător de lemn
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
06:50
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
06:06
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
05:34
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
ceafa de porc la cuptor
17 octombrie, 11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
17 octombrie, 10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
17 octombrie, 09:26
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
16 octombrie, 07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
16 octombrie, 07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată

Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
închide