Hummus cu vinete. O combinație delicioasă, de post
Dacă adori salata de vinete, dar și hummusul, deopotrivă, amestecă-le și vei obține un gust deosebit de hummus cu vinete.
Galerie foto
Rețetele de hummus au devenit o opțiune ideală pentru a le include în alimentație, mai ales în perioadele de post. Pornind de la rețeta clasică de hummus oriental, poți prepara diferite combinații pentru gusturi deosebite. Poți adăuga o mulțime de legume coapte, fierte sau chiar crude. Vei obține atât gusturi diferite, cât și culori spectaculoase.
Una dintre rețetele deosebite de hummus, pe care o poți prepara și tu, este cea de hummus cu sfeclă roșie coaptă. Te va surprinde atât culoarea deosebită cât și gustul delicios al unui aperitiv cremos. Chiar dacă nu va fi la fel de colorat, tot cremos și delicios va ieși și hummusul a cărui rețetă ți-o oferim mai jos, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru prepararea acestei rețete de aperitiv cremos este să coci vinete și să le transformi într-o salată clasică. Apoi prepari rețeta clasică de hummus oriental și le combini.
Pașii necesari pentru rețeta de hummus cu vinete
Începe cu prepararea vinetelor care necesită un timp de coacere, un alt timp de răcire și scurgere, apoi procesare sub formă de salată.
Coace vinetele pe un grill pentru că ies mai gustoase. Dacă nu vrei să afumi casa, poți opta pentru a le coace la cuptor. După coacere, curăță vinetele și lasă-le într-o sită, la scurs.
Între timp, curăță ceapa și toac-o mărunt pe un tocător de lemn. Presară puțină sare peste ceapă și amestec-o bine. Apoi o acoperi cu un bol de sticlă și o lași așa până când se răcesc vinetele. Ceapa frecată bine cu sare își va intensifica gustul dulce-picant.
Așază vinetele scurse și răcite peste ceapă și mărunțește-le bine, folosind tocătorul special, din lemn. Transferă vinetele cu ceapa într-un bol și amestecă-le picurând ulei, ca pentru rețeta clasică de salată de vinete. Poți opta și pentru vinetele congelate, dacă ai avut grijă să te asiguri cu câteva pachete la congelator.
După ce ai terminat de pregătit vinetele, prepară și hummusul.
Scurge boabele de năut din conservă, dar nu arunca lichidul. Vei mai folosi din el pentru a potrivi consistența hummusului. Pune boabele de năut în recipientul unui blender. Adaugă uleiul de măsline, sucul de lămâie și pornește aparatul. Procesează bine ingredientele până când obții o pastă omogenă.
Adaugă din lichidul de la conserva de năut pentru a potrivi consistența pastei. Apoi adaugă usturoiul răzuit și pasta de susan. Amestecă bine ingredientele și potrivește gustul cu sare și piper.
Adaugă salata de vinete și amestecă bine cele două preparate. Servește deliciosul hummus cu vinete alături de legume proaspete și lipii de casă. Îți oferim în acest scop și cea mai simplă rețetă pentru lipii de casă.
Galerie foto