Hummus cu vinete. O combinație delicioasă, de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Arăbească

Dacă adori salata de vinete, dar și hummusul, deopotrivă, amestecă-le și vei obține un gust deosebit de hummus cu vinete.

Publicat: 28 noiembrie 2022, 06:00
Hummus cu vinete în bol rustic, decorat cu boabe de năut și frunze de pătrunjel verde
Galerie foto

Galerie foto

Pentru un gust optim, se potrivește cantitatea ingredientelor în funcție de preferințe / Shutterstock

Rețetele de hummus au devenit o opțiune ideală pentru a le include în alimentație, mai ales în perioadele de post. Pornind de la rețeta clasică de hummus oriental, poți prepara diferite combinații pentru gusturi deosebite. Poți adăuga o mulțime de legume coapte, fierte sau chiar crude. Vei obține atât gusturi diferite, cât și culori spectaculoase.

Citește și

Una dintre rețetele deosebite de hummus, pe care o poți prepara și tu, este cea de hummus cu sfeclă roșie coaptă. Te va surprinde atât culoarea deosebită cât și gustul delicios al unui aperitiv cremos. Chiar dacă nu va fi la fel de colorat, tot cremos și delicios va ieși și hummusul a cărui rețetă ți-o oferim mai jos, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru prepararea acestei rețete de aperitiv cremos este să coci vinete și să le transformi într-o salată clasică. Apoi prepari rețeta clasică de hummus oriental și le combini.

Pașii necesari pentru rețeta de hummus cu vinete

Începe cu prepararea vinetelor care necesită un timp de coacere, un alt timp de răcire și scurgere, apoi procesare sub formă de salată.

Coace vinetele pe un grill pentru că ies mai gustoase. Dacă nu vrei să afumi casa, poți opta pentru a le coace la cuptor. După coacere, curăță vinetele și lasă-le într-o sită, la scurs.

Între timp, curăță ceapa și toac-o mărunt pe un tocător de lemn. Presară puțină sare peste ceapă și amestec-o bine. Apoi o acoperi cu un bol de sticlă și o lași așa până când se răcesc vinetele. Ceapa frecată bine cu sare își va intensifica gustul dulce-picant.

Așază vinetele scurse și răcite peste ceapă și mărunțește-le bine, folosind tocătorul special, din lemn. Transferă vinetele cu ceapa într-un bol și amestecă-le picurând ulei, ca pentru rețeta clasică de salată de vinete. Poți opta și pentru vinetele congelate, dacă ai avut grijă să te asiguri cu câteva pachete la congelator.

După ce ai terminat de pregătit vinetele, prepară și hummusul.

Scurge boabele de năut din conservă, dar nu arunca lichidul. Vei mai folosi din el pentru a potrivi consistența hummusului. Pune boabele de năut în recipientul unui blender. Adaugă uleiul de măsline, sucul de lămâie și pornește aparatul. Procesează bine ingredientele până când obții o pastă omogenă.

Adaugă din lichidul de la conserva de năut pentru a potrivi consistența pastei. Apoi adaugă usturoiul răzuit și pasta de susan. Amestecă bine ingredientele și potrivește gustul cu sare și piper.

Adaugă salata de vinete și amestecă bine cele două preparate. Servește deliciosul hummus cu vinete alături de legume proaspete și lipii de casă. Îți oferim în acest scop și cea mai simplă rețetă pentru lipii de casă.

Citește și
Hummus cu vinete. în bol negru, alături de lămâi feliate și vinete feliate
Galerie foto

Galerie foto

Hummus cu vinete în bol rustic, decorat cu boabe de năut și frunze de pătrunjel verde
Colaj de poze cu pașii de preparare a hummusului cu vinete
Lipii de casă preparate la tigaie
+1
CELE MAI CITITE
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Chec cu morcovi și nuci porționat
10 octombrie, 05:51
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
9 octombrie, 09:24
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
9 octombrie, 06:55
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Afacere de milioane. Un român a lăsat în urmă Anglia şi a deschis o fermă de prepeliţe
Afacere de milioane. Un român a lăsat în urmă Anglia şi a deschis o fermă de prepeliţe
Afacere de milioane. Un român a lăsat în urmă Anglia şi a deschis o fermă de prepeliţe
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
închide