Hummus de fasole roșie. Rețetă hrănitoare, de post
Pentru una dintre mesele principale din zilele de post, poți prepara hummus de fasole roșie. Rețeta se prepară foarte simplu și rapid și este foarte gustoasă, dar și foarte hrănitoare.
Galerie foto
Nu este o simplă rețetă de fasole bătută, ci are toate celelalte ingrediente necesare hummusului, mai puțin năutul. Rețetele de hummus sunt foarte versatile pentru că le poți prepara din toate leguminoasele, dar și din multe alte ingrediente.
Pornești de la rețeta de bază și înlocuiești năutul cu altă leguminoasă. Poți folosi linte, mazăre, toate tipurile de fasole și multe altele. Dacă dorești și un plus de culoare, poți adăuga sfeclă roșie, avocado, spanac, morcovi și alte legume colorate.
Pe lângă culoare și consistență, te vei bucura și de un plus de vitamine și gust delicios. Vezi aici cum se prepară rețeta de hummus cu sfeclă roșie coaptă. Este una dintre cele mai frumos colorate rețete de hummus, dar și cu gust deosebit. Mai jos, îți oferim rețeta hummusului din fasole roșie, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea boabelor de fasole. Dacă nu optezi pentru fasolea roșie din conservă, va trebui să fierbi boabele în apă cu sare până când se vor pătrunde foarte bine, pentru a le putea pasa.
Cum prepari hummus de fasole roșie
După ce ai boabele de fasole roșii fierte și bine scurse, pune-le în recipientul unui blender. Adaugă pasta de susan și cățeii de usturoi curățați și răzuiți. Adaugă pentru început doi căței de usturoi. Pe al treilea îl adaugi la final de preparare, când definitivezi gustul și doar dacă mai este necesar. Adaugă sare și piper și pornește blenderul. Pasează bine toate ingredientele în timp ce adaugi treptat și ulei de măsline, dar și suc de lămâie.
Gustă hummusul și potrivește-i gustul cu ce mai consideri din ingredientele adăugate anterior: sare, piper, ulei de măsline, suc de lămâie și ultimul cățel de usturoi. Poți adăuga și condimente, după gust. Află mai multe despre cum depozitezi în mod corect condimentele. Dacă textura hummusului este foarte consistentă, adaugă câte puțină apă rece pentru a o mai dilua, în timp ce amesteci pentru omogenizare.
Pasta de susan denumită și tahini o poți prepara și acasă, după propriul gust: vezi aici rețeta.
Pune deliciosul hummus de fasole roșie în boluri și garnisește-l cu frunze de pătrunjel verde, semințe de susan și boabe de fasole roșie, fierte. Rumenește ușor semințele de susan într-o tigaie anti-aderentă pentru a-și degaja aromele și a deveni mai crocante. Dacă nu îl consumi imediat, acoperă bolurile cu folie de prospețime, pentru a nu oxida. Pune-le la frigider și le poți păstra până la 4-5 zile.
Dacă vei mai dori să prepari hummusul și în alt mod, îți mai oferim o rețetă de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Galerie foto