Pregătește de la început un vas termorezistent pe care îl ungi bine cu ulei și pornește cuptorul la 175 de grade Celsius.

Crestează bucata de carne din loc în loc pe partea cu șoriciul, dar fără a-l străpunge de tot. Aceste crestături sunt benefice pentru aspectul fripturii, dar și pentru a facilita rumenirea perfectă a șoriciului.

Cum prepari piept de porc la cuptor

Curăță cățeii de usturoi și pune-i într-un mojar împreună cu sarea, piperul, boiaua și cimbrul. Pisează bine toate ingredientele până când rezultă o pastă. Apoi picură treptat uleiul de măsline, în timp ce amesteci ca la maioneză, până când obții o pastă aromată. Masează bine cu această pastă pieptul de porc pe toate părțile, pentru a-l ajuta să absoarbă condimentele.

Descoperă o listă cu condimente esențiale pentru preparate gustoase.

Așază pieptul de porc cu șoriciul în sus, în vasul pregătit anterior. Adaugă în vas vinul sau berea și supa de oase (sau apa), dar nu turna și peste șorici. Acesta trebuie să fie cu mult deasupra lichidului din vas, pentru a nu influența textura crocantă. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l în cuptorul încălzit. Lasă friptura să se prepare pentru aproximativ 1 oră la 180 de grade Celsius.

După acest interval de timp, înlătură folia de aluminiu și setează temperatura la 200 de grade Celsius. Mai lasă pieptul de porc să se rumenească încă 20 de minute, până când șoriciul devine crocant și auriu.

După oprirea cuptorului, transferă pieptul de porc în alt vas și lasă-l să se odihnească 10-15 minute înainte de a-l porționa. Astfel se va păstra carnea suculentă și fragedă. Servește deliciosul piept de pui la cuptor cu garnitura preferată sau pur și simplu cu o salată. Este delicios în orice variantă l-ai servi.

Poți prepara ca garnitură rețeta de cartofi acordeon.