Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău

Carnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent dacă vorbim de fripturi la cuptor sau pe grătar. Este accesibilă, poate fi gătită într-o mulțime de moduri și este și foarte gustoasă. Iată ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține cele mai delicioase preparate.

Două bucăți de mușchi de porc condimentate pentru grătar
Usturoiul, sarea și piperul sunt condimente de bază pentru carnea de porc / Shutterstock

Sarea, piperul și usturoiul sunt esențiale atunci când prepari carne de porc. Indiferent că urmează să gătești o friptură la cuptor sau pe grătar, nu uita de ele.

Restul condimentelor utilizate ține mai mult de preferințele personale.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce condimente se pun la carnea de porc

Condimentarea cărnii de porc este esențială pentru a-i îmbogăți gustul și a o transforma într-o delicatesă. Pentru că are o aromă intensă, carnea de porc se potrivește cu multe condimente și ierburi aromatice. Totuși, trebuie folosite echilibrat pentru a nu copleși gustul cărnii.

Sarea și piperul sunt condimentele care nu trebuie să lipsească atunci când prepari carne de porc, indiferent de modul în are o faci. De asemenea, esențial este și usturoiul pe care îl poți utiliza atât proaspăt, cât și granulat. Apoi, în funcție de preferințe mai poți utiliza boia de ardei dulce, afumată sau iute.

Cimbrul are un gust pământiu și cu note citrice, care completează bine carnea de porc. Rozmarinul aduce o aromă intensă și proaspătă și se potrivește foarte bine la fripturi, recomandă EatThis.com. Dacă vrei să aduci cărnii o notă mediteraneană poți folosi oregano, dar ține cont că are un gust ușor amărui. Mai poți utiliza și coriandru care aduc o notă citrică și dulce.

Salvia este ideală pentru friptură și preparatele la cuptor, având o aromă distinctă. Chimenul este perfect pentru o aromă ușor picantă și pământie.

Dacă vrei ca friptura ta de porc să fie picantă poți pune și un praf de piper Cayenne sau fulgi de ardei iute. Iubitorii de arome intense și exotice pot pune nucșoară, scorțișoară sau anason.

Atunci când ești în căutarea unor condimente umami bazează-te pe sosul de soia care este perfect pentru marinare, adaugă un gust bogat și sărat și pe sosul Worcestershire.

Pentru marinade ai mai multe variante, dar nu vei da greș dacă faci un amestec de usturoi, lămâie, ulei de măsline, rozmarin, sare și piper.

Se mai potrivește și marinada cu bere, cimbru, ulei de măsline, usturoi, boia, sare și piper. Pentru o notă mai asiatică marinada din sos de soia, miere, usturoi, ghimbir ras, fulgi de ardei iute este perfectă.

Cele mai bune condimente pentru carnea de porc la cuptor

Carnea de porc la cuptor poate fi cu adevărat delicioasă dacă este condimentată corect. Condimentele potrivite pot scoate în evidență gustul natural al cărnii și pot adăuga arome complexe și savuroase.

Ca pentru orice alt fel de preparat din carne de porc sarea, piperul și usturoiul sunt ingrediente nelipsite.

Rozmarinul oferă o aromă intensă și proaspătă, perfectă pentru carnea de porc. Poți folosi atât rozmarin proaspăt, cât și uscat. Pentru carnea de porc la cuptor se potrivește foarte bine și cimbrul, mai ales că este excelent în combinație și cu alte ierburi aromatice.

Salvia are o aromă distinctă, ușor amăruie, care se potrivește de minune cu carnea de porc, în special în preparatele de toamnă și iarnă. Tot pentru zilele reci, nucșoara este un condiment potrivit pentru friptura de porc la cuptor. În funcție de preferințe, mai poți folosi oregano sau boia de ardei (dulce, iute sau afumată).

Cel mai simplu amestec de condimente pentru carne de porc la cuptor se poate prepara din 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță boia de ardei dulce, 1 linguriță rozmarin uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță usturoi granulat.

Pentru marinadă varianta cea mai simplă conține 3-4 căței de usturoi, tocați, sucul de la o lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță rozmarin tocat și sare și piper după gust.

Ce condimente se pun la carnea de porc la grătar

Condimentarea cărnii de porc pentru grătar este esențială pentru a obține un gust deosebit și o aromă savuroasă. Nici în acest caz nu trebuie să lipsească sarea, piperul și usturoiul.

Poți face un amestec din 2 linguri boia de ardei dulce, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță sare, 1 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță chimen măcinat cu care să masezi bine carnea pe toate părțile înainte de a o pune pe grătar.

Un pas important în prepararea cărnii de porc la grătar este marinarea. Pe lângă varianta clasică de marinadă cu usturoi și lămâie, mai poți încerca și o rețetă de marinadă cu bere și cimbru, mai ales dacă vrei să ai carnea puțin caramelizată.

Amestecă 330 ml bere, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură cimbru uscat, 3 căței de usturoi, tocați 1 linguriță boia de ardei, sare și piper după gust și lasă carnea peste noapte în acest amestec.

Citește și
CELE MAI CITITE
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe timpuri de ciuperci puse pe un platou alb
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Cartofi roșii și cartofi albi așezați pe o bucată de rafie
Galerie foto
Cartofi roșii sau cartofi albi: ce să alegi în funcție de ce vrei să gătești
Cartofi roșii sau cartofi albi: ce să alegi în funcție de ce vrei să gătești
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cod galben de vreme severă emis de ANM. Vijelii puternice lovesc în 11 județe, în următoarele ore
Cod galben de vreme severă emis de ANM. Vijelii puternice lovesc în 11 județe, în următoarele ore
Cod galben de vreme severă emis de ANM. Vijelii puternice lovesc în 11 județe, în următoarele ore
amp;#8220;Nu am să vă mintamp;#8230;” Celebrul milionar de 34 de ani, mesaj viral după ce a fost în luna de miere!
amp;#8220;Nu am să vă mintamp;#8230;” Celebrul milionar de 34 de ani, mesaj viral după ce a fost în luna de miere!
amp;#8220;Nu am să vă mintamp;#8230;” Celebrul milionar de 34 de ani, mesaj viral după ce a fost în luna de miere!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
închide