Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău

Carnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent dacă vorbim de fripturi la cuptor sau pe grătar. Este accesibilă, poate fi gătită într-o mulțime de moduri și este și foarte gustoasă. Iată ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține cele mai delicioase preparate.

Două bucăți de mușchi de porc condimentate pentru grătar
Usturoiul, sarea și piperul sunt condimente de bază pentru carnea de porc / Shutterstock

Sarea, piperul și usturoiul sunt esențiale atunci când prepari carne de porc. Indiferent că urmează să gătești o friptură la cuptor sau pe grătar, nu uita de ele.

Restul condimentelor utilizate ține mai mult de preferințele personale.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce condimente se pun la carnea de porc

Condimentarea cărnii de porc este esențială pentru a-i îmbogăți gustul și a o transforma într-o delicatesă. Pentru că are o aromă intensă, carnea de porc se potrivește cu multe condimente și ierburi aromatice. Totuși, trebuie folosite echilibrat pentru a nu copleși gustul cărnii.

Sarea și piperul sunt condimentele care nu trebuie să lipsească atunci când prepari carne de porc, indiferent de modul în are o faci. De asemenea, esențial este și usturoiul pe care îl poți utiliza atât proaspăt, cât și granulat. Apoi, în funcție de preferințe mai poți utiliza boia de ardei dulce, afumată sau iute.

Cimbrul are un gust pământiu și cu note citrice, care completează bine carnea de porc. Rozmarinul aduce o aromă intensă și proaspătă și se potrivește foarte bine la fripturi, recomandă EatThis.com. Dacă vrei să aduci cărnii o notă mediteraneană poți folosi oregano, dar ține cont că are un gust ușor amărui. Mai poți utiliza și coriandru care aduc o notă citrică și dulce.

Salvia este ideală pentru friptură și preparatele la cuptor, având o aromă distinctă. Chimenul este perfect pentru o aromă ușor picantă și pământie.

Dacă vrei ca friptura ta de porc să fie picantă poți pune și un praf de piper Cayenne sau fulgi de ardei iute. Iubitorii de arome intense și exotice pot pune nucșoară, scorțișoară sau anason.

Atunci când ești în căutarea unor condimente umami bazează-te pe sosul de soia care este perfect pentru marinare, adaugă un gust bogat și sărat și pe sosul Worcestershire.

Pentru marinade ai mai multe variante, dar nu vei da greș dacă faci un amestec de usturoi, lămâie, ulei de măsline, rozmarin, sare și piper.

Se mai potrivește și marinada cu bere, cimbru, ulei de măsline, usturoi, boia, sare și piper. Pentru o notă mai asiatică marinada din sos de soia, miere, usturoi, ghimbir ras, fulgi de ardei iute este perfectă.

Cele mai bune condimente pentru carnea de porc la cuptor

Carnea de porc la cuptor poate fi cu adevărat delicioasă dacă este condimentată corect. Condimentele potrivite pot scoate în evidență gustul natural al cărnii și pot adăuga arome complexe și savuroase.

Ca pentru orice alt fel de preparat din carne de porc sarea, piperul și usturoiul sunt ingrediente nelipsite.

Rozmarinul oferă o aromă intensă și proaspătă, perfectă pentru carnea de porc. Poți folosi atât rozmarin proaspăt, cât și uscat. Pentru carnea de porc la cuptor se potrivește foarte bine și cimbrul, mai ales că este excelent în combinație și cu alte ierburi aromatice.

Salvia are o aromă distinctă, ușor amăruie, care se potrivește de minune cu carnea de porc, în special în preparatele de toamnă și iarnă. Tot pentru zilele reci, nucșoara este un condiment potrivit pentru friptura de porc la cuptor. În funcție de preferințe, mai poți folosi oregano sau boia de ardei (dulce, iute sau afumată).

Cel mai simplu amestec de condimente pentru carne de porc la cuptor se poate prepara din 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță boia de ardei dulce, 1 linguriță rozmarin uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță usturoi granulat.

Pentru marinadă varianta cea mai simplă conține 3-4 căței de usturoi, tocați, sucul de la o lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță rozmarin tocat și sare și piper după gust.

Ce condimente se pun la carnea de porc la grătar

Condimentarea cărnii de porc pentru grătar este esențială pentru a obține un gust deosebit și o aromă savuroasă. Nici în acest caz nu trebuie să lipsească sarea, piperul și usturoiul.

Poți face un amestec din 2 linguri boia de ardei dulce, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță sare, 1 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță chimen măcinat cu care să masezi bine carnea pe toate părțile înainte de a o pune pe grătar.

Un pas important în prepararea cărnii de porc la grătar este marinarea. Pe lângă varianta clasică de marinadă cu usturoi și lămâie, mai poți încerca și o rețetă de marinadă cu bere și cimbru, mai ales dacă vrei să ai carnea puțin caramelizată.

Amestecă 330 ml bere, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură cimbru uscat, 3 căței de usturoi, tocați 1 linguriță boia de ardei, sare și piper după gust și lasă carnea peste noapte în acest amestec.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
crostata cu gem
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
musculițele de pe fructe
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
orez fiert
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
cevapi
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
de ce strică ciupercile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
orez fiert
06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
05:02
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
23 octombrie, 06:55
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
23 octombrie, 05:49
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
23 octombrie, 05:30
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
de ce strică ciupercile
22 octombrie, 07:06
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
22 octombrie, 06:51
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. Cum să fie justificate?
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani

Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
închide