Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău

Carnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent dacă vorbim de fripturi la cuptor sau pe grătar. Este accesibilă, poate fi gătită într-o mulțime de moduri și este și foarte gustoasă. Iată ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține cele mai delicioase preparate.

Două bucăți de mușchi de porc condimentate pentru grătar
Usturoiul, sarea și piperul sunt condimente de bază pentru carnea de porc / Shutterstock

Sarea, piperul și usturoiul sunt esențiale atunci când prepari carne de porc. Indiferent că urmează să gătești o friptură la cuptor sau pe grătar, nu uita de ele.

Restul condimentelor utilizate ține mai mult de preferințele personale.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce condimente se pun la carnea de porc

Condimentarea cărnii de porc este esențială pentru a-i îmbogăți gustul și a o transforma într-o delicatesă. Pentru că are o aromă intensă, carnea de porc se potrivește cu multe condimente și ierburi aromatice. Totuși, trebuie folosite echilibrat pentru a nu copleși gustul cărnii.

Sarea și piperul sunt condimentele care nu trebuie să lipsească atunci când prepari carne de porc, indiferent de modul în are o faci. De asemenea, esențial este și usturoiul pe care îl poți utiliza atât proaspăt, cât și granulat. Apoi, în funcție de preferințe mai poți utiliza boia de ardei dulce, afumată sau iute.

Cimbrul are un gust pământiu și cu note citrice, care completează bine carnea de porc. Rozmarinul aduce o aromă intensă și proaspătă și se potrivește foarte bine la fripturi, recomandă EatThis.com. Dacă vrei să aduci cărnii o notă mediteraneană poți folosi oregano, dar ține cont că are un gust ușor amărui. Mai poți utiliza și coriandru care aduc o notă citrică și dulce.

Salvia este ideală pentru friptură și preparatele la cuptor, având o aromă distinctă. Chimenul este perfect pentru o aromă ușor picantă și pământie.

Dacă vrei ca friptura ta de porc să fie picantă poți pune și un praf de piper Cayenne sau fulgi de ardei iute. Iubitorii de arome intense și exotice pot pune nucșoară, scorțișoară sau anason.

Atunci când ești în căutarea unor condimente umami bazează-te pe sosul de soia care este perfect pentru marinare, adaugă un gust bogat și sărat și pe sosul Worcestershire.

Pentru marinade ai mai multe variante, dar nu vei da greș dacă faci un amestec de usturoi, lămâie, ulei de măsline, rozmarin, sare și piper.

Se mai potrivește și marinada cu bere, cimbru, ulei de măsline, usturoi, boia, sare și piper. Pentru o notă mai asiatică marinada din sos de soia, miere, usturoi, ghimbir ras, fulgi de ardei iute este perfectă.

Cele mai bune condimente pentru carnea de porc la cuptor

Carnea de porc la cuptor poate fi cu adevărat delicioasă dacă este condimentată corect. Condimentele potrivite pot scoate în evidență gustul natural al cărnii și pot adăuga arome complexe și savuroase.

Ca pentru orice alt fel de preparat din carne de porc sarea, piperul și usturoiul sunt ingrediente nelipsite.

Rozmarinul oferă o aromă intensă și proaspătă, perfectă pentru carnea de porc. Poți folosi atât rozmarin proaspăt, cât și uscat. Pentru carnea de porc la cuptor se potrivește foarte bine și cimbrul, mai ales că este excelent în combinație și cu alte ierburi aromatice.

Salvia are o aromă distinctă, ușor amăruie, care se potrivește de minune cu carnea de porc, în special în preparatele de toamnă și iarnă. Tot pentru zilele reci, nucșoara este un condiment potrivit pentru friptura de porc la cuptor. În funcție de preferințe, mai poți folosi oregano sau boia de ardei (dulce, iute sau afumată).

Cel mai simplu amestec de condimente pentru carne de porc la cuptor se poate prepara din 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță boia de ardei dulce, 1 linguriță rozmarin uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță usturoi granulat.

Pentru marinadă varianta cea mai simplă conține 3-4 căței de usturoi, tocați, sucul de la o lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță rozmarin tocat și sare și piper după gust.

Ce condimente se pun la carnea de porc la grătar

Condimentarea cărnii de porc pentru grătar este esențială pentru a obține un gust deosebit și o aromă savuroasă. Nici în acest caz nu trebuie să lipsească sarea, piperul și usturoiul.

Poți face un amestec din 2 linguri boia de ardei dulce, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță sare, 1 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță chimen măcinat cu care să masezi bine carnea pe toate părțile înainte de a o pune pe grătar.

Un pas important în prepararea cărnii de porc la grătar este marinarea. Pe lângă varianta clasică de marinadă cu usturoi și lămâie, mai poți încerca și o rețetă de marinadă cu bere și cimbru, mai ales dacă vrei să ai carnea puțin caramelizată.

Amestecă 330 ml bere, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură cimbru uscat, 3 căței de usturoi, tocați 1 linguriță boia de ardei, sare și piper după gust și lasă carnea peste noapte în acest amestec.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Modificările propuse la legea privind retragerea banilor din Pilonul 2 de pensii. La ce trebuie să ne aşteptăm
Modificările propuse la legea privind retragerea banilor din Pilonul 2 de pensii. La ce trebuie să ne aşteptăm
Modificările propuse la legea privind retragerea banilor din Pilonul 2 de pensii. La ce trebuie să ne aşteptăm
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale familiei Bieber
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
închide