Piept de pui Caprese. Piept de pui la cuptor cu roșii și mozzarella
Ai în plan să prepari o friptură din piept de pui, dar îți dorești să fie altfel decât în modul clasic? Îți oferim o rețetă de piept de pui Caprese, preparată la cuptor cu roșii și mozzarella.
Galerie foto
Pieptul de pui este tipul de carne preferat, în special de copii. Dar nici adulții nu refuză preparatele din piept de pui simple și delicioase. Este carnea cea mai des gătită în toate bucătăriile lumii, considerată lider în combinația optimă de proteine și grăsimi. Rețetele cu piept de pui sunt foarte versatile și foarte ușor și rapid de preparat.
Denumirea rețetei noastre provine de la celebra salată Caprese, din bucătăria italiană. Este o salată simplă, dar foarte gustoasă preparată din roșii, mozzarella și frunze de busuioc. Preparat în această combinație, pieptul de pui va fi foarte gustos, dar și foarte fraged.
Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu pieptul de pui în acest mod.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pregăti pieptul de pui, elementul principal al rețetei, adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Este important să le ai la îndemână, pentru a-și ușura munca și a scurta timpul de preparare.
Spală roșiile și feliază-le în rondele. Tot în rondele feliezi și brânza mozzarella. Frunzele de busuioc le clătești bine cu apă rece și le lași la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți pregăti și pieptul de pui.
Pași necesari pentru a prepara piept de pui Caprese
Condimentează bucățile din piept de pui cu sare și piper. Așază o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului și unge-o cu puțin ulei de măsline. Pune bucățile de pui în tigaie și rumenește-le frumos pe toate părțile. Lasă-le câte 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila bine la exterior.
Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu sare, piper și oregano uscat și bine mărunțit..
Scoate bucățile din piept de pui pe un tocător de lemn. Cu un cuțit cu lama ascuțită crestează-le din loc în loc, creând niște buzunărașe. Formează 5-6 buzunărașe la fiecare bucată de carne de pui.
Folosește o pensulă de patiserie și unge suprafața și interiorul pieptului de pui crestat cu uleiul aromatizat cu oregano. Dacă dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie poți prepara un sos pesto cu care să ungi bucățile de carne. Introdu în toate crestăturile câte o frunză de busuioc. Apoi așază în crestături felii de mozzarella și felii de roșii.
Pune bucățile din piept de pui, împănate cu roșii și mozzarella într-o tavă de copt, sau o formă termorezistentă. Adaugă în forma de copt restul de ulei aromatizat, sucul de roșii, feliile de mozzarella și de roșii rămase.
Îți oferim și o rețetă de bulion de roșii cu ardei capia copți pe care îl poți folosi la acest preparat.
Pune forma de copt în cuptorul încălzit la 200 de grade, și prepară deliciosul piept de pui Caprese pentru aproximativ 20 de minute. Pieptul de pui preparat în acest mod va fi fraged și suculent la interior și frumos gratinat la exterior.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!