Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Plăcinta cu mere de post „12 linguri” este cea mai rapidă și mai simplă prăjitură pe care o poți face. În ciuda preparării simple, rezultatul este unul destul de complex, fiind o plăcintă gustoasă, cu o textură moale. Încearcă și tu rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Te vei bucura de un desert delicios și simplu.

Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcinta cu mere de post 12 linguri se poate servi decorată cu zahăr pudră/ Shutterstock

Plăcinta cu mere de post „12 linguri” are o rețetă foarte simplă. Ai nevoie de o cantitate de 12 linguri din majoritatea ingredientelor, așa încât o poți ține foarte ușor minte. Costul unei tăvi de plăcintă este destul de mic pentru că cel mai probabil ai în casă tot ce ai nevoie.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Merele se spală și se curăță de coajă. Se taie pe jumătate și se curăță de cotor și de semințe. Apoi se dau pe răzătoarea mare și se storc de suc.

Cum prepari foile și umplutura pentru plăcintă

Merele rase se pun într-o cratiță, se adaugă zahărul, vanilia și scorțișoara. Se lasă să se călească 10 minute sau până când nu mai lasă suc. Se ia cratița de pe foc și se lasă merele să se răcească.

Într-un castron se amestecă zahărul cu uleiul, apa și vanilia. În alt bol se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, cele două compoziții se amestecă până când se formează un amestec omogen. Se frământă puțin, iar apoi se lasă să se odihnească 10 minute.

După aceea, aluatul se împarte în două părți egale și se întinde câte o foaie de dimensiunea tăvii, de aproximativ 30 cm. Într-o tavă se pune foaie de copt și deasupra ei se așează una dintre foi. Se înțeapă cu furculița din loc în loc apoi se dă la cuptor pentru 5 minute, la 180°C.

După aceea se scoate și se presară deasupra ei griș. Apoi se distribuie egal umplutura de mere, întinzându-se cu o spatulă. Deasupra se așează cea de-a doua foaie și se înțeapă și ea cu o furculiță. Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Când este gata, se scoate, se lasă să se răcească și se taie în pătrate. Se pudrează cu zahăr.

Trucuri și secrete pentru o plăcintă de mere de post delicioasă

Ori de câte ori vrei să prepari rapid un desert poți să faci o plăcintă cu mere de post 12 linguri. Așa cum îi spune și numele, ai nevoie de o cantitate de 12 linguri din majoritatea ingredientelor, așa încât nici nu este nevoie să notezi undeva rețeta pentru că o vei ține minte. Apoi, este și foarte economică, neavând nevoie de unt, ouă sau lapte.

Secretul plăcintei 12 linguri constă în mere. Ar fi bine să le alegi pe cele cu un grad mai mare de aciditate, cum ar fi Granny Smith sau Jonathan, pentru că își păstrează bine textura în timpul coacerii.

Poți și să le combini cu soiuri mai dulci, în funcție de preferințe. Poți combina merele cu zahăr brun, scorțișoară și puțină zeamă de lămâie pentru a obține o umplutură aromată și delicioasă.

Un alt truc este să îmbogățești gustul umpluturii de mere folosind condimente. Scorțișoara nu ar trebui să lipsească, dar mai poți folosi și anason stelat, nucșoară sau cuișoare. Nu uita să le scoți în momentul în care pui umplutura peste foaia de plăcintă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Porție de curry de dovleac cu năut și orez basmati
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
de ce strică ciupercile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
plăcintă de pește, așezată într-un ramekin, alături de boabe de mazăre și o furculiță
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Prăjituri de post fără coacere, într-un colaj
Galerie foto
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
28 octombrie, 06:30
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Cum să păstrezi zmeura
28 octombrie, 05:22
Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
28 octombrie, 05:19
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
bruschete cu ton și avocado
27 octombrie, 06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
27 octombrie, 05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
banane foarte coapte
27 octombrie, 05:11
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
Secretul întunecat al doctoriţei Ştefania Szabo: şi-ar fi injectat des sedative puternice
Secretul întunecat al doctoriţei Ştefania Szabo: şi-ar fi injectat des sedative puternice
Secretul întunecat al doctoriţei Ştefania Szabo: şi-ar fi injectat des sedative puternice
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Tartă rustică cu ciuperci și aluat fraged
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Bitză a lansat melodia Valuri: Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
fresh
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
închide