Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre rețetele de deserturi cu mere pe care ți-ai propus să le prepari în sezonul rece, își poate face loc și rețeta de ștrudel cu mere și migdale. Este un desert clasic de inspirație central-europeană, care se remarcă prin combinația sa elegantă de arome și texturi. Aluatul foietaj, cu straturile sale fine și aerate, se coace până devine crocant, creând o crustă ce se sparge delicat sub dinți. Completată de umplutura bogată și aromată, oferă o senzație de contrast perfect între exteriorul crocant și interiorul moale.

Porții de ștrudel cu mere și migdale
Galerie foto

Galerie foto

Ștrudelul oferă o senzație de contrast perfect între exteriorul crocant și interiorul moale / Shutterstock

Merele proaspete, tăiate cubulețe, se transformă într-o compoziție suculentă și parfumată datorită zahărului caramelizat și scorțișoarei. Sucul lor se amestecă cu zahărul și migdalele formând un strat ușor cremos, dar cu o consistență plăcută, datorită adaosului de migdale crocante. Aroma scorțișoarei este completată de cea de lămâie, care aduce un ton de prospețime și echilibru.

Citește și

Migdalele măcinate sau fâșiile crocante nu doar îmbogățesc compoziția cu textură, dar și completează gustul, oferind complexitate fiecărei înghițituri. Presărat cu un strat fin de zahăr pudră, ștrudelul capătă o notă estetică și o dulceață suplimentară, perfectă pentru a încununa această experiență gustativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De la prima mușcătură, vei simți cum straturile de aluat se sfărâmă ușor, dezvăluind o explozie de arome calde și o textură bogată, specifică unui desert făcut pentru a răsfăța simțurile. Descoperă mai jos rețeta de ștrudel cu mere și migdale, pentru a o prepara și tu spre deliciul papilelor.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pregăti merele pentru umplutură, lasă aluatul foietaj la decongelat. Apoi preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Cum prepari ștrudel cu mere și migdale

Spală merele, curăță-le de coajă și secționează-le în jumătăți pentru a îndepărta cotoarele. Apoi taie merele în cuburi potrivit de mari. Într-un bol, amestecă merele tăiate cubulețe cu zahărul, scorțișoara, sucul de lămâie și esența de vanilie. Adaugă migdalele măcinate grosier. Poți folosi fulgi de migdale dacă îți sunt mai la îndemână.  Amestecă bine ingredientele pentru a se combina aromele.

Întinde aluatul foietaj pe o suprafață presărată cu puțină făină, obținând o formă dreptunghiulară. Distribuie uniform amestecul de mere și migdale pe foaia de aluat, lăsând puțină margine liberă pe toate laturile.

Apoi rulează aluatul strâns, începând de la o margine lungă, și sigilează capetele pentru a păstra umplutura. Așază ștrudelul în tavă, cu partea de sigilare în jos.

Unge ștrudelul cu untul topit sau folosește margarină dacă îl dorești de post. Apoi crestează-l ușor din loc în loc la suprafață, pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.

Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace ștrudelul timp de 30-35 de minute sau până devine auriu și crocant.

După coacere, lasă deliciosul ștrudel cu mere și migdale să se răcească, apoi decorează-l cu zahăr pudră pe deasupra. Porționează-l frumos și servește-l simplu, cu o cupă de înghețată sau glazurat cu sos de vanilie.

Descoperă și o rețetă de ștrudel cu dovleac și nuci pe care îl poți prepara în același timp cu ștrudelul cu mere, pentru diversitate de gusturi și arome.

Citește și
Două porții de ștrudel cu mere și migdale în farfurie neagră și frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Ștrudel cu mere și migdale porționat, alături de două mere roșii
Porții de ștrudel cu mere și migdale
+0
CELE MAI CITITE
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
File de somon preparat la airfryer
(P) Seri speciale în doi: 7 idei pentru un date night de poveste
(P) Seri speciale în doi: 7 idei pentru un date night de poveste
Două pahare pline cu kombucha
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
06:05
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar alături de un bol cu sos de iaurt
05:53
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
27 august, 06:32
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
27 august, 05:22
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
26 august, 05:45
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
26 august, 05:06
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Porții de prăjitură cu prune și crumble
25 august, 06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
25 august, 05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Veneția 2025. Ce vedete au participat la marea deschidere
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Veneția 2025. Ce vedete au participat la marea deschidere
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Veneția 2025. Ce vedete au participat la marea deschidere
Mai merită să fii antreprenor în România? Unde se face cel mai bun randament pe fiecare 100 de lei investiți
Mai merită să fii antreprenor în România? Unde se face cel mai bun randament pe fiecare 100 de lei investiți
Mai merită să fii antreprenor în România? Unde se face cel mai bun randament pe fiecare 100 de lei investiți
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
Insula Iubirii, 27 august 2025. Ella Vișan și-a asumat relația cu Teo Costache. Ispita a rămas impresionată de gestul făcut
Insula Iubirii, 27 august 2025. Ella Vișan și-a asumat relația cu Teo Costache. Ispita a rămas impresionată de gestul făcut
Insula Iubirii, 27 august 2025. Ella Vișan și-a asumat relația cu Teo Costache. Ispita a rămas impresionată de gestul făcut
Melisa Döngel este din nou singură. Vedeta și-a anunțat despărțirea în mediul online
Melisa Döngel este din nou singură. Vedeta și-a anunțat despărțirea în mediul online
Melisa Döngel este din nou singură. Vedeta și-a anunțat despărțirea în mediul online
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Supă de pui cu morcovi și tăiței
Supă de pui cu morcovi și tăiței
Supă de pui cu morcovi și tăiței
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
Perrie Edwards și-a afișat cu mândrie cicatricea de pe abdomen într-un nou videoclip de promovare a single-ului său. Diva a radiat într-un bikini roșu extrem de sexy
Perrie Edwards și-a afișat cu mândrie cicatricea de pe abdomen într-un nou videoclip de promovare a single-ului său. Diva a radiat într-un bikini roșu extrem de sexy
Perrie Edwards și-a afișat cu mândrie cicatricea de pe abdomen într-un nou videoclip de promovare a single-ului său. Diva a radiat într-un bikini roșu extrem de sexy
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
fresh
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare

Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare

Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant

Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant

Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent

Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent

Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz

Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
închide