Cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu prune. Preparatul este gata în 15 minute
Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură cu prune rapidă, această tartă este ceea ce ai nevoie. Este inspirată de o rețetă clasică austriacă și în 15 minute este la cuptor. Îți va umple bucătăria de arome dulci-acrișoare și este perfectă pentru zilele caniculare de vară. Descoperă cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu prune.
Pentru a face prăjitura cu prune rapidă ai nevoie de prune de calitate, coapte bine, de dimensiuni nu foarte mari. Fructele trebuie să fie ferme, dar ușor moi la atingere. Ar trebui să aibă o culoare uniformă, cu o coajă fără pete, zgârieturi sau lovituri. Atunci când le desfaci verifică dacă pulpa este curată, fără pete negre sau alte urme că ar fi stricate.
Restul ingredientelor trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă ai uitat să scoți ouăle din frigider pune-le într-un castron cu apă caldă de la robinet pentru câteva minute. Untul se va înmuia mai repede dacă este tăiat în felii subțiri sau cuburi mici și lăsat să stea 5 minute afară.
De obicei, la această prăjitură prunele se folosesc cu tot cu coajă, dar dacă vrei o poți curăța. Pentru o textură mai bună, poți alege ca o parte din ele să le pui cu coajă și alte fără.
Ingrediente
Mod de preparare
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se lasă deoparte. Într-un castron separat, se bat untul și zahărul până devin cremă untul moale și zahărul.
Se adaugă gălbenușurile, pe rând, bătând bine după fiecare adăugare. Se amestecă până când compoziția devine este densă și se deschide la culoare, aproximativ 3-5 minute.
Apoi, se adaugă smântâna, vanilia și scorțișoara. Se amestecă până se combină bine. După aceea se încorporează făina și praful de copt. Se amestecă ușor, cât să se combine.
Încearcă și rețeta de prăjitură de post cu prune. Este ideală pentru serile de vară.
Cum formezi rețeta de prăjitură cu prune
Se încorporează albușurile bătute spumă în aluat amestecând de jos în sus. Se tapetează o tavă de 25 x 21 cm cu hârtie de copt și se întinde uniform aluatul cu o spatulă.
Se pun deasupra prunele tăiate pe jumătate, cu coaja în jos. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute în centrul cuptorului preîncălzit la 175 °C sau 160 °C ventilator până devine auriu.
Cum să cureți prunele mai repede
Dacă vrei să folosești în deserturi prunele fără coajă trebuie să te înarmezi cu puțină răbdarea. Curățarea poate fi o sarcină laborioasă, dar există câteva metode rapide și eficiente pentru a face acest proces mai ușor. Iată câteva sfaturi pentru a curăța prunele mai repede.
Începe prin a spăla prunele sub jet de apă rece pentru a îndepărta eventualele reziduuri sau impurități. Acest pas ajută la curățarea mai ușoară a fructelor.
Descoperă și o rețetă delicioasă de gem de prune. O poți pune în cămara pentru iarnă.
Trucuri utile și rapide
Un prim truc pentru a curăța prunele mai repede este să le dai la cuptor pentru scurt timp. Pune prunele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-le la temperatură joasă, aproximativ 100°C, timp de 3-5 minute. În acest fel, pielea se va înmuia și se va desprinde mai ușor.
O altă metodă este să le pui în apă fierbinte. Pune apă la fiert și las-o să clocotească, apoi introdu rapid prunele pentru 30-60 de secunde. Scoate-le din apă și imediat pune-le într-un bol cu apă rece. Această schimbare bruscă de temperatură va face ca pielea să se desprindă mai ușor.
O altă variantă este să pui prunele la congelator pentru câteva ore sau peste noapte, iar apoi să le dezgheți. Procesul de congelare și dezghețare va face ca pielea să se desprindă mai ușor.