Prăjitura Bounty fără coacere. Rețeta simplă și rapidă a unui desert spectaculos
Amestecul de ciocolată și cocos este unul clasic. Îl întâlnim în prăjituri, înghețate, budinci, tablete de ciocolată, biscuiți. Aproape orice desert are și o variantă de nucă de cocos și ciocolată. Ce-ai spune dacă ai putea recrea acasă un baton celebru făcând prăjitura Bounty fără coacere.
De mai bine de 70 de ani pe piață există un desert care conține o cremă generoasă de nucă de cocos într-un strat de ciocolată. Probabil ai mâncat și tu măcar o dată în viață un baton Bounty.
Dacă îți place combinația dintre cele două ingrediente probabil că vrei să faci și tu acasă o prăjitură similară.
Prăjitura Bounty este inspirată de batonul cu același nume
Prăjitura Bounty fără coacere este inspirată de batonul cu același nume, având drept ingrediente principale ciocolata și nuca de cocos.
Chiar dacă pare un desert complicat, de fapt este mai simplu decât ți-ai imaginat. Procesul de preparare nu va dura mai mult de 30 de minute.
Dacă nu ai robot de bucătărie poți mărunți biscuiții folosind o pungă mai groasă și un bătător de șnițele, o sticlă sau un sucitor. Încearcă și rețeta pentru prăjitura krantz.
Rupi biscuiții în bucăți mai mici, îi pui în pungă, o închizi și îi bați până devin ca o pudră. Pentru a amesteca ingredientele poți folosi o spatulă de silicon sau o lingură de lemn. Va dura ceva mai mult, dar se vor omogeniza la fel de bine.
Ingrediente
Cum alegi ingredientele perfecte
Uleiul de cocos trebuie încălzit pentru a deveni lichid. Dacă temperatura din cameră este suficient de ridicată se va topi dacă este ținut pe blatul de bucătărie pentru câteva ore și nu vei mai avea nevoie să folosești focul.
Pentru această prăjitură ai nevoie de ciocolată. Cu cât are o cantitate de cacao mai mare cu atât mai bine. Poți să modifici rețeta folosind și ciocolată albă, dacă aceasta este preferata ta. Dacă îți plac rețetele cu ciocolată încearcă și rețeta prăjiturii Greta Grabo.
Mod de preparare
Dacă nu ai la dispoziție un robot de bucătărie poți să folosești tehnici de lucru mai rudimentare, dar la fel de eficiente.
Într-un robot de bucătărie biscuiții se mărunțesc foarte fin. Apoi se adaugă pudra de cacao, vanilia și sarea și se procesează până se omogenizează. După aceea se pune într-un vas mai mare și se amestecă cu uleiul de cocos și cu ciocolata topită. Se amestecă adăugând câte o lingură de ulei până când se omogenizează. Se întinde într-o tavă, se nivelează și se dă la rece.
Pentru crema de cocos se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se procesează până când se omogenizează. Amestecul ar trebui să fie lipicios. Se întinde peste aluat și se dă la rece din nou.
Într-un bol mic se amestecă bine amidonul de porumb și apa. Ciocolata și laptele de cocos se pun într-o cratiță și se pun la foc mic. Se amestecă constant până când se topește ciocolata. Se ia de pe foc și se toarnă peste prăjitură, întinzându-se uniform. Se dă la rece minimum o oră