Cele mai scumpe fructe din lume. De la pepeni de 45.000 dolari bucata la mango de aproape 4000 de dolari

Întotdeauna va exista o piață și pentru produse foarte scumpe. Chiar și pentru pepeni galbeni care costă cât o mașină de lux. Cele mai scumpe fructe din lume sunt niște rarități pentru producția cărora se fac eforturi considerabile.

Un coș plin cu cele mai scumpe fructe din lume
Cele mai scumpe fructe din lume se găsesc în Japonia / Shutterstock

Cele mai multe dintre cele mai scumpe fructe din lume provin din Japonia, țară unde cultura perfecțiunii este la ea acasă.

Fructele premium sunt oferite cadou la evenimente festive și este important ca ele să nu aibă nicio imperfecțiune.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai scumpe fructe din lume

Fructele premium sunt destul de rare și greu de procurat.Acestea sunt mult mai scumpe decât ne-am aștepta, dar au în spate o poveste aparte. Astfel de fructe sunt destul de greu de procurat și ajung să atingă sume incredibile.

Pepene galben Yubari King

Preț: între 200 – 45.000 $ bucata

Pepenele Yubari King este unul dintre simbolurile luxului. Se găsește în Japonia și este de obicei cumpărat pentru a fi oferit cadou. Este mai degrabă un simbol al statutului social decât o mâncare în sine.

În 2010 s-a vândut cea mai scumpă pereche de pepeni Yubari King cu 45.000$. Au fost cumpărați de o companie care produce apă minerală fructată pentru a sărbători al 10-lea an de existență.  

Pepene Yubari King pus pe o tarabă pentru a fi vânduți
Pepene Yubari King nu trebuie să aibă nicio imperfecțiune/ Shutterstock

Acești pepeni se cultivă doar în micul orășel Yubari, din provincia japoneză Hokkaido province. Au fost creați în anii 1950 printr-o încrucișare între soiurile Earl’s Favorite și Burpee Spicy.

Aroma lor deosebită este dată de solul vulcanic în care sunt cultivați. Au nevoie de 100 de zile pentru a ajunge la maturitate, timp în care sunt masați zilnic. De asemenea, au pălării care să îi apere de soare.

Stuguri Ruby Roman

Preț: 90-450$

Un singur ciorchine de struguri Ruby Roman poate ajunge să coste între 90 și 450 dolari. Prețul mare este dat de faptul că nu se culeg decât 28.000 de ciorchini într-un singur an, doar în regiunea Ishikawa din Japonia.

Struguri ruby roman pe un platou alb pentru a fi serviți
Strugurii Ruby Roman se produc în cantități foarte mici / Shutterstock

Înainte de a fi vânduți strugurii trec printr-un control al calității foarte riguros. Li se verifică aroma, dimensiunea, uniformitatea culorii. Boabele lor sunt foarte mari, având forma unei mingi de ping pong.

Sunt clasificați în trei categorii: superiori, superiori speciali și premium. În ultima categorie ajung doar 1-2 ciorchini în fiecare an. În 2020, un ciorchine premium s-a vândut cu 12.000$. Dacă îți plac strugurii, află cum poți prepara un compot delicios.

Pepene Densuke

Preț: 250 – 6.000$ bucata

Pepenii Densuke sunt crescuți în insula Hakkaido în nordul Japoniei. Recolta este foarte mică și de aceea sunt și foarte scumpi.

Pepene densuke pus într-o cutie roșie și expus pentru a fi vândut
Pepenele Densuke se oferă cadou / Shutterstock

La exterior seamănă destul de mult cu soiurile comune însă au o aromă deosebită și mult mai puține semințe. Fiecare dintre ei sunt ambalați în cutii de carton pătrate și primesc și certificat de autenticitate.

Mango Taiyo No Tamago

Preț: 50 – 3.600$

Numele acestui tip de mango se traduce prin ”oul soarelui”. Sunt cultivați doar în satul Miyazaki din regiunea Kyushi din Japonia.

Mando taiyo no tamogo atârnat în copac și pus spre vânzare
Mango Taiyo No Tamago este crescut în sere speciale/ Shutterstock

Prețul exorbitant este dat de gustul foarte dulce și de culoarea spectaculoasă. Pulpa aproape că se topește în gură și poate fi mâncată chiar și coaja.

Pentru că este foarte popular a început să fie cultivat și în India și Israel.

Pepeni pătrați

Preț: 100-800$

Dacă ți se pare greu să îi găsești loc în frigider unui pepene rotund ai posibilitatea de a cumpăra unul pătrat.

Va încăpea foarte bine pe raft, însă îți va rămâne ceva spațiu gol și în portofel pentru că este destul de scump. Cel mai ieftin exemplar s-a vândut cu 100 de dolari.

Trei pepeni pătrați aranjați pe o tarabă sprea a fi vânduți
Pepenele pătrat are același gust cu cel rotund / Shutterstock

Pepenii pătrați s-au creat pentru prima dată în Japonia în anii 1970. Ideea lor a pornit de la dorința de a găsi o soluție de depozitare mai convenabilă.

Gustul este identic cu cel al pepenilor rotunzi. Află și ce se întâmplă dacă mănânci prea mult pepene roșu.

Căpșuni White Jewel

Preț: 10$

White Jewel este un soi de căpșuni cultivat de un singur producător din regiunea Saga din Japonia. Au o dimensiune de 3 ori mai mare decât cea a căpșunilor obișnuite, de aceea costă și 10 dolari bucata.

Cpășuni albe puse spre vânzare alături de o jumătate de căpșuna albă
Căpșunile albe au un gust dulce cu note de ananas / Shutterstock

Culoarea lor albă este dată de lipsa unui pigment numit antocianină care dă culoarea roșie. Acest lucru se întâmplă pentru că sunt cultivate în întuneric.

Căpșunile White Jewel sunt foarte dulci cu o aromă apropiată de cea a ananasului.

Căpșuni Sembikiya Queen

Preț: 85$/ cutia

Sembikiya Queen sau căpșuni Nyohou sunt botezate după numele unuia dintre cei mai mari vânzători de fructe din Japonia. Se vând în cutii de câte 12 bucăți cu un preț de aproximativ 85$.

O cutie plină cu căpșuni japoneze aranjete spre vânzare
Căpșunile Sembikiya Queen se pot oferi și cadou / Shutterstock

Prețul mare este dat de faptul că în timpul cutivării fructele nu ating niciodată solul. Când sunt culese sunt alese doar cele cu cea mai bună culoare și formă. Se oferă de obicei în dar. 

Portocale

Preț: 80$/ cutia cu 6 bucăți

Dekpon Citrus este de fapt o mandarină gigantică. O singură bucată poate avea până la 450 g, motiv pentru care uneori se mai găsește și sub denumirea de portocală Sumo. Se curăță foarte ușor, nu are semințe, iar pulpa este foarte moare, cu o aromă dulceagă, fără să fie foarte acidă.

Portocale dekopon aranjate pe o masă de lemn
Portocalele Dekopon se mai numesc și portocale Sumo / Shutterstock

Primele portocale Dekpon au fost cultivare în Japonia în 1972. Au nevoie de un mediu controlat pentru a crește, cu o anumită temperatură și grad de umiditate. După ce sunt culese sunt lăsate 40 de zile timp în care crește nivelul de zaharuri, iar aciditatea scade sub 1%.

Mere Sekai-Ichi

Preț: 21$ bucata

Prețul ridicat al acestor mere este dat de faptul că sunt foarte rare și au un aspect deosebit. Coaja lor este roșie fără niciun fel de imperfecțiuni și fiecare bucată poate cântări între 450 g și 1 kg.

Două mere sekai alături de o felie de măr aranjate ambele pe un blat alb
Merele Sekai pot cântări și 1 kg / Shutterstock

Din acest motiv fiecare pom poate susține doar puține fructe și nu se pot produce în masă. Gustul lor nu este diferit de al soiurilor obișnuite.

Cireșe Sembikiya

Preț: 160$ cutia

Cireșele Sembikiya sunt crescute în sere unde sunt monitorizate atent pentru ca dimensiunile, culoarea și calitatea să îndeplinească toate criteriile cerute de un fruct premium.

Cireșe japoneze aranjate cu mare atenție într-o cutie festivă
Cireșele Sembikiya sunt crescute în sere unde sunt monitorizate atent / Shutterstock

Cireșele trebuie să fie identice ca aspect. Sunt unele dintre cele mai scumpe fructe din lume.

Pere Buddha

Preț: 9$ bucata

Perele în formă de Buddha se cultivă în regiunea Hebei din China și au fost create de Xianzhang Hao.

Trei pere buddah aranjate pe reaft pentru a fi vândute
Perele Buddha sunt forțate să crească în această formă / Shutterstock

Datorită formei lor a apărut legenda că oricine le consumă va deveni nemuritor. Evident, trebuie să plătească 9 dolari pentru fiecare pară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Lychee cu coajă și fără pe o masă
Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
O mână care ține un fruct de mangostan
10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
Trei pepeni de forme diferite puși pe o masă roșie
7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Permis pe telefon și tamponări uşoare declarate online. Ce prevede noul proiect de ordonanţă propus de MAI
Permis pe telefon și tamponări uşoare declarate online. Ce prevede noul proiect de ordonanţă propus de MAI
Permis pe telefon și tamponări uşoare declarate online. Ce prevede noul proiect de ordonanţă propus de MAI
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide