Cele mai scumpe fructe din lume. De la pepeni de 45.000 dolari bucata la mango de aproape 4000 de dolari

Întotdeauna va exista o piață și pentru produse foarte scumpe. Chiar și pentru pepeni galbeni care costă cât o mașină de lux. Cele mai scumpe fructe din lume sunt niște rarități pentru producția cărora se fac eforturi considerabile.

Un coș plin cu cele mai scumpe fructe din lume
Cele mai scumpe fructe din lume se găsesc în Japonia / Shutterstock

Cele mai multe dintre cele mai scumpe fructe din lume provin din Japonia, țară unde cultura perfecțiunii este la ea acasă.

Fructele premium sunt oferite cadou la evenimente festive și este important ca ele să nu aibă nicio imperfecțiune.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai scumpe fructe din lume

Fructele premium sunt destul de rare și greu de procurat.Acestea sunt mult mai scumpe decât ne-am aștepta, dar au în spate o poveste aparte. Astfel de fructe sunt destul de greu de procurat și ajung să atingă sume incredibile.

Pepene galben Yubari King

Preț: între 200 – 45.000 $ bucata

Pepenele Yubari King este unul dintre simbolurile luxului. Se găsește în Japonia și este de obicei cumpărat pentru a fi oferit cadou. Este mai degrabă un simbol al statutului social decât o mâncare în sine.

În 2010 s-a vândut cea mai scumpă pereche de pepeni Yubari King cu 45.000$. Au fost cumpărați de o companie care produce apă minerală fructată pentru a sărbători al 10-lea an de existență.  

Pepene Yubari King pus pe o tarabă pentru a fi vânduți
Pepene Yubari King nu trebuie să aibă nicio imperfecțiune/ Shutterstock

Acești pepeni se cultivă doar în micul orășel Yubari, din provincia japoneză Hokkaido province. Au fost creați în anii 1950 printr-o încrucișare între soiurile Earl’s Favorite și Burpee Spicy.

Aroma lor deosebită este dată de solul vulcanic în care sunt cultivați. Au nevoie de 100 de zile pentru a ajunge la maturitate, timp în care sunt masați zilnic. De asemenea, au pălării care să îi apere de soare.

Stuguri Ruby Roman

Preț: 90-450$

Un singur ciorchine de struguri Ruby Roman poate ajunge să coste între 90 și 450 dolari. Prețul mare este dat de faptul că nu se culeg decât 28.000 de ciorchini într-un singur an, doar în regiunea Ishikawa din Japonia.

Struguri ruby roman pe un platou alb pentru a fi serviți
Strugurii Ruby Roman se produc în cantități foarte mici / Shutterstock

Înainte de a fi vânduți strugurii trec printr-un control al calității foarte riguros. Li se verifică aroma, dimensiunea, uniformitatea culorii. Boabele lor sunt foarte mari, având forma unei mingi de ping pong.

Sunt clasificați în trei categorii: superiori, superiori speciali și premium. În ultima categorie ajung doar 1-2 ciorchini în fiecare an. În 2020, un ciorchine premium s-a vândut cu 12.000$. Dacă îți plac strugurii, află cum poți prepara un compot delicios.

Pepene Densuke

Preț: 250 – 6.000$ bucata

Pepenii Densuke sunt crescuți în insula Hakkaido în nordul Japoniei. Recolta este foarte mică și de aceea sunt și foarte scumpi.

Pepene densuke pus într-o cutie roșie și expus pentru a fi vândut
Pepenele Densuke se oferă cadou / Shutterstock

La exterior seamănă destul de mult cu soiurile comune însă au o aromă deosebită și mult mai puține semințe. Fiecare dintre ei sunt ambalați în cutii de carton pătrate și primesc și certificat de autenticitate.

Mango Taiyo No Tamago

Preț: 50 – 3.600$

Numele acestui tip de mango se traduce prin ”oul soarelui”. Sunt cultivați doar în satul Miyazaki din regiunea Kyushi din Japonia.

Mando taiyo no tamogo atârnat în copac și pus spre vânzare
Mango Taiyo No Tamago este crescut în sere speciale/ Shutterstock

Prețul exorbitant este dat de gustul foarte dulce și de culoarea spectaculoasă. Pulpa aproape că se topește în gură și poate fi mâncată chiar și coaja.

Pentru că este foarte popular a început să fie cultivat și în India și Israel.

Pepeni pătrați

Preț: 100-800$

Dacă ți se pare greu să îi găsești loc în frigider unui pepene rotund ai posibilitatea de a cumpăra unul pătrat.

Va încăpea foarte bine pe raft, însă îți va rămâne ceva spațiu gol și în portofel pentru că este destul de scump. Cel mai ieftin exemplar s-a vândut cu 100 de dolari.

Trei pepeni pătrați aranjați pe o tarabă sprea a fi vânduți
Pepenele pătrat are același gust cu cel rotund / Shutterstock

Pepenii pătrați s-au creat pentru prima dată în Japonia în anii 1970. Ideea lor a pornit de la dorința de a găsi o soluție de depozitare mai convenabilă.

Gustul este identic cu cel al pepenilor rotunzi. Află și ce se întâmplă dacă mănânci prea mult pepene roșu.

Căpșuni White Jewel

Preț: 10$

White Jewel este un soi de căpșuni cultivat de un singur producător din regiunea Saga din Japonia. Au o dimensiune de 3 ori mai mare decât cea a căpșunilor obișnuite, de aceea costă și 10 dolari bucata.

Cpășuni albe puse spre vânzare alături de o jumătate de căpșuna albă
Căpșunile albe au un gust dulce cu note de ananas / Shutterstock

Culoarea lor albă este dată de lipsa unui pigment numit antocianină care dă culoarea roșie. Acest lucru se întâmplă pentru că sunt cultivate în întuneric.

Căpșunile White Jewel sunt foarte dulci cu o aromă apropiată de cea a ananasului.

Căpșuni Sembikiya Queen

Preț: 85$/ cutia

Sembikiya Queen sau căpșuni Nyohou sunt botezate după numele unuia dintre cei mai mari vânzători de fructe din Japonia. Se vând în cutii de câte 12 bucăți cu un preț de aproximativ 85$.

O cutie plină cu căpșuni japoneze aranjete spre vânzare
Căpșunile Sembikiya Queen se pot oferi și cadou / Shutterstock

Prețul mare este dat de faptul că în timpul cutivării fructele nu ating niciodată solul. Când sunt culese sunt alese doar cele cu cea mai bună culoare și formă. Se oferă de obicei în dar. 

Portocale

Preț: 80$/ cutia cu 6 bucăți

Dekpon Citrus este de fapt o mandarină gigantică. O singură bucată poate avea până la 450 g, motiv pentru care uneori se mai găsește și sub denumirea de portocală Sumo. Se curăță foarte ușor, nu are semințe, iar pulpa este foarte moare, cu o aromă dulceagă, fără să fie foarte acidă.

Portocale dekopon aranjate pe o masă de lemn
Portocalele Dekopon se mai numesc și portocale Sumo / Shutterstock

Primele portocale Dekpon au fost cultivare în Japonia în 1972. Au nevoie de un mediu controlat pentru a crește, cu o anumită temperatură și grad de umiditate. După ce sunt culese sunt lăsate 40 de zile timp în care crește nivelul de zaharuri, iar aciditatea scade sub 1%.

Mere Sekai-Ichi

Preț: 21$ bucata

Prețul ridicat al acestor mere este dat de faptul că sunt foarte rare și au un aspect deosebit. Coaja lor este roșie fără niciun fel de imperfecțiuni și fiecare bucată poate cântări între 450 g și 1 kg.

Două mere sekai alături de o felie de măr aranjate ambele pe un blat alb
Merele Sekai pot cântări și 1 kg / Shutterstock

Din acest motiv fiecare pom poate susține doar puține fructe și nu se pot produce în masă. Gustul lor nu este diferit de al soiurilor obișnuite.

Cireșe Sembikiya

Preț: 160$ cutia

Cireșele Sembikiya sunt crescute în sere unde sunt monitorizate atent pentru ca dimensiunile, culoarea și calitatea să îndeplinească toate criteriile cerute de un fruct premium.

Cireșe japoneze aranjate cu mare atenție într-o cutie festivă
Cireșele Sembikiya sunt crescute în sere unde sunt monitorizate atent / Shutterstock

Cireșele trebuie să fie identice ca aspect. Sunt unele dintre cele mai scumpe fructe din lume.

Pere Buddha

Preț: 9$ bucata

Perele în formă de Buddha se cultivă în regiunea Hebei din China și au fost create de Xianzhang Hao.

Trei pere buddah aranjate pe reaft pentru a fi vândute
Perele Buddha sunt forțate să crească în această formă / Shutterstock

Datorită formei lor a apărut legenda că oricine le consumă va deveni nemuritor. Evident, trebuie să plătească 9 dolari pentru fiecare pară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Lychee cu coajă și fără pe o masă
Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
O mână care ține un fruct de mangostan
10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
Trei pepeni de forme diferite puși pe o masă roșie
7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide