Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitura Coca Cola are o îmbinare plăcută de gust între ciocolată și Coca Cola. Are un blat dens, ușor umed, cu o textură care te va cuceri. Trebuie neapărat să o încerci.
Este o prăjitură care se prepară de puțin timp, de pe la mijlocul secolului XX. Nu a fost foarte populară până în anii 1990, când un restaurant din Statele Unite ale Americii a introdus-o în meniul său.
Prăjitura Coca Cola are deasupra o glazură care seamănă cu un fondant, dar într-un strat subțire. Rolul ei nu este doar să aducă o aromă mai puternică de Coca Cola, ci și să păstreze aluatul umed și proaspăt pentru mai multe zile.
Ingredientul principal este Coca Cola, însă poți folosi și altă băutură pe bază de cola. Poate fi cu zahăr sau cu îndulcitori. Untul este recomandat să aibă peste 80% grăsime, dacă vrei ca prăjitura să aibă un gust mai bogat. Va ieși la fel de bună și cu unt cu o cantitate mai mică de grăsime.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă de copt de 22×33 cm.
Cum perari rețeta de prăjitură Coca-Cola
Se amestscă Coca-Cola cu laptele bătut și se lasă deoparte. Folosind un mixer electric, se bate untul până devine cremos. Apoi, treptat, se adaugă zahărul. Se adaugă ouăle și vanilia și se mixează la viteză mică până se omogenizează.
Într-un castron, se combină făina, pudra de cacao și bicarbonat de sodiu. Se adaugă amestecul de făină în amestecul de unt, alternând cu amestecul de lapte bătut. Se mixează până se omogenizează. Apoi se încorporează bezelele. Compoziția se toarnă în vasul de copt pregătit.
Încearcă și rețeta de brownie din doar 3 ingrediente. Este perfectă pentru serile de vară.
Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute. După aceea, se scoate și se lasă să se răcească 10 minute înainte de a adăuga glazura.
Rețeta simplă de glazură
Pentru a face glazura, se amestecă untul, Coca-Cola și pudra de cacao într-o cratiță mare și se pun la foc mediu până când untul se topește, amestecând des. Se ia de pe foc. Se încorporează zahărul și vanilia. Se toarnă deasupra prăjiturii și se întinde uniform cu ajutorul unei spatule.
Cum poți aduce un plus de savoare acestei prăjituri
Dacă vrei să mai schimbi ceva la această prăjitură poți adăuga jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată în aluat. De asemenea, dacă îți plac deserturile mai crocante poți să pui și o mână de nuci trase puțin la tigaie și apoi măcinate.
Pot fi nuci simple sau nuci pecan, alune sau migdale. Le poți adăuga în aluat sau poți să le presari peste glazură. Află ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci nuci în fiecare zi.
Prăjitura Coca Cola se poate păstra la temperatura camerei sau la frigider pentru aproximativ 4 zile. Ideal este să o ții acoperită sau într-un vas care se închide ermetic.