Prăjitura Rigo Jancsi. Rețetă delicioasă din bucătăria ungurească

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Ungurească

Prăjitura Rigo Jancsi este una dintre cele mai elegante și fine prăjituri tradiționale din bucătăria ungurească. Pe lângă aspectul cuceritor, gustul prăjiturii este la aceeași înălțime.

Două porții din prăjitura Rigo Jancsi
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura este fină și delicată și are aromă intensă de ciocolată / Shutterstock

Rețeta prăjiturii a fost creată de un cofetar austro-ungar și dedicată unui violonist cu numele de Rigo Jancsi, în semn de omagiu.

Citește și

Blaturile prăjiturii au o textură densă și ușor umedă pentru că sunt preparate din mai multe ouă și unt. Crema este foarte fină, fiind preparată din frișcă și ciocolată topită. Glazura de deasupra prăjiturii desăvârșește atât gustul cât și aspectul acesteia. Descoperă aici și o rețetă de glazură de cafea cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată. Iar mai jos, îți oferim rețeta prăjiturii din bucătăria ungurească, pentru a o prepara și tu și a-i impresiona pe cei dragi cu ea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea blaturilor, ca pentru oricare altă prăjitură cu blaturi și cremă. Crema o prepari în timp ce se coc blaturilie, iar glazura după ce vei monta delicioasa prăjitură.

Cum prepari blaturile pentru prăjitura Rigo Jancsi

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Topește untul pe baie de aburi sau la microunde, apoi lasă-l la răcit. Într-un bol încăpător, pune gălbenușurile și presară un praf de sare peste ele. Amestecă-le până când devin spumoase, apoi adaugă untul topit și răcit. Amestecă din nou pentru omogenizare.

Albușurile pune-le în bolul mixerului și presară un praf de sare și peste ele. Amestecă-le energic până când devin spumoase și cristaline. Adaugă cele două tipuri de zahăr, în timp ce amesteci energic cu mixerul. Te oprești din amestecat când obții o bezea fermă. Apoi amestecă bezeaua cu compoziția de gălbenușuri și unt. După ce omogenizezi amestecul îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă.

Trece prin sită, deasupra compoziției, făina și pudra de cacao. Încorporează ingredientele în compoziția de ouă folosind acele mișcări circulare, de jos în sus, așa cum procedezi și pentru blaturile de tort. Astfel vei îngloba aer în compoziție și vei obține blaturi pufoase.

Tapetează cu hârtie de copt o tava cu laturile de 30 x 40 cm. Întinde în tavă compoziția pentru blaturi și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort. Introdu tava în cuptor și coace blatul pentru 15 minute la 200 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi secționează-l în două jumătăți. Vei obține astfel două blaturi cu laturile de 20/30 cm.

Cum prepari crema de ciocolată

Pune 500 de ml din smântână într-o crăticioară și adaugă. Încălzește smântâna amestecând până când se topește zahărul. Apoi adaugă ciocolata răzuită și amestecă intens până când aceasta se topește. Omogenizează compoziția și las-o să se răcească bine. Procedezi la fel ca la crema ganache de ciocolată.

Pune 500 ml de smântână pentru frișcă și amestec-o cu mixerul până când capătă fermitate. Adaugă compoziția de ciocolată răcită și omogenizează bine crema. Nu uita să adaugi și un praf de sare, pentru accentuarea gustului cremei.

Cum montezi prăjitura Rigo Jancsi

În tava cu dimensiunile de 20/30 cm așază o folie alimentară. Pune la baza tăvii primul blat și întinde crema peste el. Așază al doilea blat, dar cu partea inferioară deasupra care este mai netedă. Apasă ușor blatul peste cremă și acoperă prăjitura cu folie alimentară. Pune tava cu prăjitura astfel montată la rece pentru 5-6 ore, sau de pe o zi pe alta.

După acest interval de timp scoate prăjitura din tavă trăgând de marginile foliei.

Pentru a prepara glazura, topește cele 200 de ciocolată neagră pe baie de aburi. Întinde uniform ciocolata topită peste prăjitură. Las-o să se răcească pentru a deveni fermă și a putea porționa frumos prăjitura.

Dacă îți plac în mod deosebit prăjiturile cu ciocolată, pentru data viitoare îți recomandăm rețeta de prăjitura Excelent. Este una dintre cele mai delicioase și spornice prăjituri.

Citește și
Trei porții de prăjitură Rigo Jancsi

Galerie foto

Blat de prăjitură cu cacao
Două porții din prăjitura Rigo Jancsi
+21
CELE MAI CITITE
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Două mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, una secționată cu lingurița
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei bucăți din cea mai rapidă prăjitură din lume aranjate pe un fundal alb
Cea mai rapidă prăjitură din lume. Este gata în 6 minute
Cea mai rapidă prăjitură din lume. Este gata în 6 minute
Prăjituri din ciocolată din doar 3 ingrediente
Prăjituri din ciocolată din doar 3 ingrediente
Prăjituri din ciocolată din doar 3 ingrediente
Cobbler de ciocolată într-un vas alb alături de înghețată de vanilie
Cobbler de ciocolată. Desert savuros în 3 straturi
Cobbler de ciocolată. Desert savuros în 3 straturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
05:01
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
05:00
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Borcane cu ardei iuți umpluți cu ton, pentru iarnă
04:00
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
21 septembrie, 08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
21 septembrie, 07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
21 septembrie, 06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți
Staţiunea care va redeveni perla litoralului. Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70
„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”
Descoperire fantastică în Egipt, plină de comori și secrete. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față
Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca
Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă
fresh
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
închide