Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru prăjitură, pregătește o tavă clasică cu dimensiuni de 20/30 cm. Unge tava cu unt sau ulei sau folosește hârtie de copt pe care o așezi în interiorul tăvii.

Apoi separă albușurile de gălbenușuri și presără sare peste albușuri. Lasă-le la temperatura camerei pentru 10-12 minute. Între timp, spală bine prunele și lăsă-le la scurs. Apoi taie-le în jumătăți și îndepărtează-le sâmburii. După ce ai  urmat acești pași, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari rețeta de prăjitură pufoasă cu prune

După ce albușurile s-au încălzit la temperatura camerei, introdu mixerul în ele și amestecă-le până devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă.

Peste bezeaua de albușuri adaugă unul câte unul gălbenușurile și amestecă-le cu mișcări circulare, de jos în sus. Vei obține astfel o compoziție cremoasă și aerată. Apoi adaugă uleiul și amestecă-l în același mod ca și gălbenușurile.

Într-un bol, amestecă făina cu pudra de scorțișoară și coaja de lămâie, răzuită fin. Încorporează treptat și ușor acest amestec, în compoziția de mai sus.

Întinde în tava pregătită compoziția pentru blatul prăjiturii. Presară deasupra compoziției prunele tăiate în jumătăți. Pune tava în cuptor și coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească în forma de copt, apoi o poți transfera pe un suport de răcire. Decorează cu fulgi de migdale delicioasa prăjitură pufoasă cu prune, apoi o poți porționa. Răsfață-ți familia cu un astfel de desert delicios și spectaculos, în pauza de cafea sau când stați la povești.

Iar dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu prune, mai poți încerca și rețeta de plăcintă cu prune, ca la bunica.