5 prăjituri fără zahăr și făină, mai gustoase decât deserturile clasice

Îți plac prăjiturile, dar ai vrea să mănânci cât mai puțin zahăr și făină? Dieta săracă în carbohidrați este asociată cu un stil de viață sănătos și echilibrat și cu o greutate corporală normală. De aceea, îți oferim rețetele pentru cinci prăjituri fără zahăr și făină. Îți garantăm că pot înlocui cu succes deserturi clasice.

Publicat: 5 iulie 2022, 07:23 / Actualizat: 8 iulie 2022, 16:18
O banana bread, așezată pe un servet alb, alături de un cuțit cu mâner din lemn.
Galerie foto

Galerie foto

Poți folosi pentru prăjituri fără zahăr și fără făină fulgi de ovăz / Profimedia Images

Iubitorii de deserturi întâmpină dificultăți atunci când decid să urmeze un stil de viață low carb. În afară de fructe, există puține opțiune dulci care să nu conțină zahăr și făină. Totuși, nu este imposibil, mai ales dacă nu ești reticentă în a folosi făinuri mai speciale și înlocuitori fără calorii ai zahărului.

În loc de făina de grâu poți folosi făină de migdale sau fulgi de ovăz, care sunt bogați în fibre și sunt mult mai bine digerați. Zahărul poate fi înlocuit cu miere, sirop de arțar, banane foarte bine coapte sau stevia.

Am pregătit pentru tine câteva rețete de prăjituri fără zahăr și făină pe care să le încerci. De la ele poți porni pentru a creea altele, în funcție de preferințele tale, schimbând condimentele sau adaosurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Fursecuri cu ovăz și banane

Fursecurile cu ovăz și banane sunt potrivite mai ales pentru micul-dejun. Copiii pot avea alături o cană de cacao caldă, adulții o cafea cu lapte. De asemenea, le poți lua în vacanțe, ca gustare, dacă aveți drum lung de făcut. Află și șase motive să mănânci banane în fiecare zi, potrivit nutriționiștilor.

Poți să pui orice fel de fructe de pădure vrei pentru că acestea au puțini carbohidrați / Profimedia Images

Ingrediente

  • 30 g fulgi de ovăz
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de vanilie
  • 1/8 linguriță de sare
  • 1/8 linguriță de nucșoară proaspătă măcinată 
  • 1 banană 
  • 40 g unt de arahide
  • 10 g nuci
  • 1 lingura nuci
  • 60 g fructe de pădure proaspete, congelate sau uscate.

Mod de preparare

Se preîncălzește la cuptorul la 190° C. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.

Se pasează bananele și untul de arahide împreună cu o furculiță până se omogenizează. Apoi, se amestecă cu fulgii de ovăz, cu nucile și condimentele. Din această compoziție se modelează fursecurile și se pun pe tavă. Se dau la cuptor pentru 18-20 de minute, până când se rumenesc ușor. Se lasă să se răcească.

Brioșe cu fulgi de ovăz și afine

Aceste prăjituri fără zahăr și făină sunt minunate la micul-dejun, la gustare sau la drum. Dacă vrei varianta vegană, poți înlocui oul cu semințe de in lăsate în apă până devin gelatinoase.

Brioșele cu afine și ovăz pot fi și vegane / Profimedia Images

Ingrediente

  • 60 g fulgi de ovăz
  • 1 ou
  • 2 banane, piure 
  • 60 g unt de arahide
  • 50 g nuci
  • 170 g afine
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 1/2 linguriță de extract de migdale
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 linguriță de coajă de lămâie
  • 1/4 linguriță de sare de mare.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron se zdrobește banana și se amestecă cu oul. Apoi se pun și restul ingredientelor, lăsând la urmă afinele, care se încorporează ușor.

Se ung formele de brioșe cu unt sau ulei. Se umplu cu aluat aproape până la vârf. Se dau la cuptor 18-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Se scot brioșele din cuptor și se lasă să se răcească complet.

Brioșe cu semințe de mac cu lămâie

Brioșele cu semințe de mac și lămâie au o aromă proaspătă și răcoritoare. Sunt perfecte pentru diminețile de vară, pentru picnicuri sau gustări. Iar dacă îți plac biroșele sărate, descoperă aici o rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copios.

Brioșele cu mac se pot servi cu frișcă fără zahăr sau cu cremă de mascarpone / Profimedia Images

Ingrediente

  •  1 cană de ovăz instant
  • 100 g făină de ovăz 
  • 70 g făină de migdale 
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de praf de copt
  • 1 lingură de mac
  • 1/8 linguriță de sare
  • migdale pentru decor
  • 1 lingură de semințe de in măcinate + 120 ml apă
  • 120 ml lapte vegetal
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • coaja unei lămâi
  • 1/2 linguriță de extract de migdale
  • 1/4 linguriță de extract de vanilie
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 lingură de miere.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron mic, se amestecă semințele de in măcinate și apa și se lasă să stea câteva minute pentru a le activa proprietățile. Se amestecă ingredientele uscate, apoi, în alt bol, toate cele umede inclusiv amestecul de semințede in. Se omogenizează bine.

Apoi se combină amestecul uscat cu cel umed și se pune în forme de brioșe. Deasupra fiecăreia se pune câte o migdală. Se dau la cuptor și se coc 25-30 de minute sau până când sunt aurii deasupra. Se lasă să se răcească cel puțin 15 minute.

Batoane cu fructe și nuci

Aceste prăjituri fără zahăr și făină este moale, sățioasă, cu multe vitamine și minerale. Sunt perfecte pentru momente când ai nevoie de o gustare cu putere nutritivă mare.

Batoanele sunt o variantă delicoasă de a consuma fructe și semințe / Profimedia Images

Ingrediente

  • 110 g fulgi de ovăz
  • 3 banane
  • 200 g fructe de pădure proaspete sau congelate
  • 100 g unt de arahide
  • 60 g  nuci și semințe nuci pecan prăjite, alune de pădure și migdale mărunțite, semințe de cânepă, in și chia) 
  • 1 lingură de  scorțișoară
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Bananele se pasează cu o furculiță, apoi se adaugă untul de arahide și se omogenizează bine. se încorporează ovăzul, nucile, semințele și fructele. Se tapetează o tavă de 20X20 cm cu hârtie de pergament și se toarnă amestecul. Apoi se întinde într-un strat uniform.

Se dă la cuptor 45-50 de minute până când o scobitoare iese curată. Se lasă batoanele să se răcească 20 de minute apoi se taie în 6 bucăți egale.

Brownies de cartofi dulci

Dacă vrei o rețetă de negrese fără făină și fără zahăr aceste brownies sunt tot ce ai nevoie. Sunt sănătoase, pufoase și foarte gustoase.

Cartoful dulce este un ingredient perfect pentru a aduce un plus de dulceață deserturilor vegane / Profimedia Images

Ingrediente

  • 60 g unt de migdale
  • 230 g piure de cartofi dulci
  • 2 linguri de miere 
  • 2 ouă
  • 50 g fulgi de ovăz (făină de migdale / făină de ovăz) sau altă făină la alegere
  • 1 linguriță de extract pur de vanilie
  • 70 g pudră de cacao neîndulcită
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 50 g ciocolată neagră (răzuită)
  • 50 g nuci (sau alune, nuci pecan)
  • 1/8 linguriță de sare de mare.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se fierb cartofii dulci în coajă, se lasă să se răcească puțin apoi se curăță de coajă. Se pasează împreună cu mierea, untul de migdale și ouăle până se omogenizează. Se încorporează și restul ingredientelor și se amestecă până se combină bine.

Se întinde amestecul uniform într-o tavă unsă cu unt. Se acoperă cu un strop de cacao, nuci sau fulgi de ciocolată. Se dă tava la cuptor și se lasă până trece testul scobitoarei. Se lasă să se răcească înainte de a se felia.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gustări sănătoase pentru școală puse la pachet
Ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. 7 idei de rețete delicioase pentru copii
Ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. 7 idei de rețete delicioase pentru copii
Budinca de griș fără zahăr pusă într-un bol gri
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
gustări sănătoase
6 gustări bogate în carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase
6 gustări bogate în carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide