Primul pas constă în pregătirea merelor. Acestea necesită spălare, ștergere și răzuire. Nu îndepărta coaja pentru că este gustoasă și conține vitamine. După răzuire stropește merele cu suc de lămâie și amestecă-le cu pudră de scorțișoară.
Cum prepari prăjitură ușoară cu mere
Înainte de a amesteca ingredientele pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt rotundă de 24 cm diametrul în care așezi hârtie de copt.
Trece făina prin sită într-un bol încăpător și adaugă peste ea grișul, zahărul și praful de copt. Cu un tel sau o spatulă amestecă bine toate aceste ingrediente până la omogenizare. Topește untul la microunde sau pe baie de aburi și lasă-l să se tempereze ușor.
Când ai toate ingredientele pregătite poți monta prăjitura pentru coacere.
Adaugă la baza tăvii pregătite un strat de amestecul de ingrediente uscate. Pune aproximativ 1/4 din acest amestec. Presară în strat uniform 1/3 din merele rase peste stratul uscat. Adaugă al doilea strat din amestecul de ingrediente uscate și continuă cu a doua parte din merele răzuite, Repetă straturile până când se termină ingredientele iar ultimul strat va fi din amestecul de ingrediente uscate.
Peste acesta întinde cât mai uniform untul topit, asigurându-te că acoperi toată suprafața. Poți folosi ulei în cazul în care dorești o prăjitură de post.
Introdu tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa prăjitură ușoară cu mere timp de 40-45 de minute, până când devine aurie și fermă la atingere.
Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa. Opțional o poți decora cu zahăr pudră.
Tot din categoria rețetelor simple de deserturi cu mere mai poți încerca și rețeta de prăjitură cu blat de biscuiți și mere, glazurată cu ciocolată.