Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să îți răsfeți familia cu o prăjitură delicioasă și interesantă, prepară prăjitura Verdens Beste, în traducere „cea mai bună prăjitură din lume”. Rețeta este tradițională norvegiană și a fost creeată în jurul anilor ’30.

Cea mai bună prăjitură din lume porționată
Galerie foto

Galerie foto

Migdalele oferă gust plăcut prăjiturii, dar și aspect spectaculos / Shutterstock

Prăjitura a fost votată în anul 2002 prăjitura națională a Norvegiei. Rețeta prăjiturii are la bază un blat dens și ușor umed. Acesta este acoperit de o delicioasă bezea cu migdale. În mod tradițional, pe lângă prăjitură se prepară și o delicioasă cremă de vanilie. Crema se așază alături de prăjitură pe platoul de servire. În alte rețete blatul prăjiturii se secționează în două și se întinde crema de vanilie între secțiuni.

Citește și

Aroma de migdale din bezea în combinație cu blatul umed și crema de vanilie, fac ca această prăjitură să își merite denumirea de cea mai bună din lume. Pentru a te convinge, încearcă și tu rețeta pentru prăjitura Verdens Beste, urmând lista de ingrediente și pașii necesari preparării, oferite în rândurile de mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti compoziția pentru blatul prăjiturii, apoi vei coace blatul, timp în care prepari bezeaua cu migdale. Mai apoi vei prepara și crema de vanilie, care se va răci în timp ce se răcește și prăjitura.

Cum prepari prăjitura Verdens Beste

Pentru reușita blatului este necesar să scoți ouăle din frigider și untul și să le lași la temperatura camerei timp de 20-30 de minute. Separă de la început albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Peste albușuri presară puțină sare. În timp ce ingredientele sunt lăsate la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă.

Când untul devine moale și ușor de amestecat, adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă ingredientele cu ajutorul mixerului, până când se transformă într-o compoziție cremoasă. Adaugă gălbenușurile și vanilia, omogenizează, apoi încorporează făina și diluează compoziția cu lapte.

Mixează albușurile până când obții o bezea spumoasă și cristalină. Adaugă puțin câte puțin din bezeaua de albușuri în compoziția de unt cu gălbenușuri. Amestecă încet folosind o spatulă și mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Toarnă compoziția pentru blatul prăjiturii în forma de copt și nivelează-i suprafața uniform.

Pentru a prepara bezeaua cu migdale mixează cele patru albușuri presărate cu sare până când devin spumoase. Adaugă treptat cele 200 gr de zahăr și mixează energic până când bezeaua devine fermă. Întinde-o uniform deasupra blatului din forma de copt. Presară migdalele peste bezea și coace prăjitura Verdens Beste pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Amestecă amidonul într-un bol cu 3-4 linguri de lapte rece. Restul de lapte pune-l la fiert cu un praf de sare.

Într-o crăticioară amestecă gălbenușurile cu zahărul până când devin cremoase. Adaugă amidonul diluat cu lapte, omogenizează compoziția și dilueaz-o cu laptele fierbinte, adăugat treptat.

Pune crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și fierbe crema până când capătă consistența unei budinci. Pe parcursul fierberii amestecă energic pentru a nu se lipi de pereții vasului. După stingerea focului adaugă vanilia. Așază o folie de prospețime peste cremă și las-o la răcit.

După răcire, încorporează în cremă frișca bătută, pentru a-i oferi mai multă cremozitate. Servește prăjitura Verdens Beste cu cremă de vanilie pentru ca deliciul să fie maxim.

Tot din categoria prăjiturilor cu bezea mai poți prepara și rețeta de prăjitură cu mere rase și bezea.

Citește și
Porție din prăjitura Verdens Beste pe o farfurie, alături de platoul cu prăjitura secționată
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Verdens Beste pe un platou cu hârtie
Cea mai bună prăjitură din lume porționată
+0
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
A plecat să slujească în Ceruri. Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide