Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să îți răsfeți familia cu o prăjitură delicioasă și interesantă, prepară prăjitura Verdens Beste, în traducere „cea mai bună prăjitură din lume”. Rețeta este tradițională norvegiană și a fost creeată în jurul anilor ’30.

Cea mai bună prăjitură din lume porționată
Galerie foto

Galerie foto

Migdalele oferă gust plăcut prăjiturii, dar și aspect spectaculos / Shutterstock

Prăjitura a fost votată în anul 2002 prăjitura națională a Norvegiei. Rețeta prăjiturii are la bază un blat dens și ușor umed. Acesta este acoperit de o delicioasă bezea cu migdale. În mod tradițional, pe lângă prăjitură se prepară și o delicioasă cremă de vanilie. Crema se așază alături de prăjitură pe platoul de servire. În alte rețete blatul prăjiturii se secționează în două și se întinde crema de vanilie între secțiuni.

Citește și

Aroma de migdale din bezea în combinație cu blatul umed și crema de vanilie, fac ca această prăjitură să își merite denumirea de cea mai bună din lume. Pentru a te convinge, încearcă și tu rețeta pentru prăjitura Verdens Beste, urmând lista de ingrediente și pașii necesari preparării, oferite în rândurile de mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti compoziția pentru blatul prăjiturii, apoi vei coace blatul, timp în care prepari bezeaua cu migdale. Mai apoi vei prepara și crema de vanilie, care se va răci în timp ce se răcește și prăjitura.

Cum prepari prăjitura Verdens Beste

Pentru reușita blatului este necesar să scoți ouăle din frigider și untul și să le lași la temperatura camerei timp de 20-30 de minute. Separă de la început albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Peste albușuri presară puțină sare. În timp ce ingredientele sunt lăsate la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă.

Când untul devine moale și ușor de amestecat, adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă ingredientele cu ajutorul mixerului, până când se transformă într-o compoziție cremoasă. Adaugă gălbenușurile și vanilia, omogenizează, apoi încorporează făina și diluează compoziția cu lapte.

Mixează albușurile până când obții o bezea spumoasă și cristalină. Adaugă puțin câte puțin din bezeaua de albușuri în compoziția de unt cu gălbenușuri. Amestecă încet folosind o spatulă și mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Toarnă compoziția pentru blatul prăjiturii în forma de copt și nivelează-i suprafața uniform.

Pentru a prepara bezeaua cu migdale mixează cele patru albușuri presărate cu sare până când devin spumoase. Adaugă treptat cele 200 gr de zahăr și mixează energic până când bezeaua devine fermă. Întinde-o uniform deasupra blatului din forma de copt. Presară migdalele peste bezea și coace prăjitura Verdens Beste pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Amestecă amidonul într-un bol cu 3-4 linguri de lapte rece. Restul de lapte pune-l la fiert cu un praf de sare.

Într-o crăticioară amestecă gălbenușurile cu zahărul până când devin cremoase. Adaugă amidonul diluat cu lapte, omogenizează compoziția și dilueaz-o cu laptele fierbinte, adăugat treptat.

Pune crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și fierbe crema până când capătă consistența unei budinci. Pe parcursul fierberii amestecă energic pentru a nu se lipi de pereții vasului. După stingerea focului adaugă vanilia. Așază o folie de prospețime peste cremă și las-o la răcit.

După răcire, încorporează în cremă frișca bătută, pentru a-i oferi mai multă cremozitate. Servește prăjitura Verdens Beste cu cremă de vanilie pentru ca deliciul să fie maxim.

Tot din categoria prăjiturilor cu bezea mai poți prepara și rețeta de prăjitură cu mere rase și bezea.

Citește și
Porție din prăjitura Verdens Beste pe o farfurie, alături de platoul cu prăjitura secționată
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Verdens Beste pe un platou cu hârtie
Cea mai bună prăjitură din lume porționată
+21
CELE MAI CITITE
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Mini clătite cu flori de salcâm
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Fursecuri nor cu lămâie
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Bienenstich porționat pe platou, alături de alte prăjituri
Galerie foto
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Profiterol cu vanilie și ciocolată pe o farfurie albastră
Galerie foto
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
religieuse servit pe un blat negru de bucătărie
Religieuse, desertul tradițional franțuzesc potrivit pentru mese delicioase
Religieuse, desertul tradițional franțuzesc potrivit pentru mese delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O salată de boeuf servită pe un platou alb
06:59
Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie
Tartă cu afine și lămâie pe un blat gri
06:51
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
condimente pentru mâncare indiană puse în mai multe boluri de lemn
22 mai, 08:27
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie 5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
TRei borcane pline cu rețete cu linte
22 mai, 06:37
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale 5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Ideea pe care a mizat Ioan, un producător local din Arad: autoservire pe tarla. Clienţii strâng singuri recolta şi se bucură de o experienţă inedită
Ideea pe care a mizat Ioan, un producător local din Arad: "autoservire" pe tarla. Clienţii strâng singuri recolta şi se bucură de o experienţă inedită
Ideea pe care a mizat Ioan, un producător local din Arad: "autoservire" pe tarla. Clienţii strâng singuri recolta şi se bucură de o experienţă inedită
Cine sunt copiii lui Costel Constantin şi care e adevăratul motivul pentru care marele actor ar fi fost „răpus de singuratate”!
Cine sunt copiii lui Costel Constantin şi care e adevăratul motivul pentru care marele actor ar fi fost „răpus de singuratate”!
Cine sunt copiii lui Costel Constantin şi care e adevăratul motivul pentru care marele actor ar fi fost „răpus de singuratate”!
Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Vara debutează cu temperaturi peste normalul perioadei
Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Vara debutează cu temperaturi peste normalul perioadei
Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Vara debutează cu temperaturi peste normalul perioadei
Cansu Tosun publică imagini din ultima zi de filmări în cadrul seriei Muguri Roșii. S-a încheiat primul sezon
Cansu Tosun publică imagini din ultima zi de filmări în cadrul seriei Muguri Roșii. S-a încheiat primul sezon
Cansu Tosun publică imagini din ultima zi de filmări în cadrul seriei Muguri Roșii. S-a încheiat primul sezon
Scarlett Johansson a fost șocată și furioasă după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei
Scarlett Johansson a fost „șocată” și „furioasă” după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei
Scarlett Johansson a fost „șocată” și „furioasă” după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei
Clătite umplute cu spanac și brânză, gratinate cu cașcaval
Clătite umplute cu spanac și brânză, gratinate cu cașcaval
Clătite umplute cu spanac și brânză, gratinate cu cașcaval
Cum poți crește un copil puternic emoțional. Sfaturi pentru a-i crește stima de sine
Cum poți crește un copil puternic emoțional. Sfaturi pentru a-i crește stima de sine
Cum poți crește un copil puternic emoțional. Sfaturi pentru a-i crește stima de sine
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Fanii prezenți la spectacol au fost uimiți: Este atât de umană
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Fanii prezenți la spectacol au fost uimiți: „Este atât de umană”
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Fanii prezenți la spectacol au fost uimiți: „Este atât de umană”
Condimente cu proprietăți antiinflamatoare. Efectele asupra organismului
Condimente cu proprietăți antiinflamatoare. Efectele asupra organismului
Condimente cu proprietăți antiinflamatoare. Efectele asupra organismului
fresh
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale

5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale

5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie

5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
închide