Prăjituri din fulgi de ovăz și ciocolată pentru micul-dejun
Micul-dejun poate fi și dulce, dacă alegi preparate sănătoase. Poți face prăjituri din fulgi de ovăz și ciocolată. Sunt excelente cu o cană de cafea, dar și de lapte, atât vegetal, cât și de vacă. Îți oferim o rețetă de prăjituri din fulgi de ovăz și ciocolată, perfecte chiar și la prima oră a dimineții.
Prăjiturile din fulgi de ovăz și ciocolată pentru micul-dejun sunt bogate în proteine, dar și în fibre. Motiv pentru care sunt perfecte pentru prima masă a zilei. Dacă nu vei să pui zahăr, poți să folosești stevia sau alt îndulcitor natural. O altă variantă este să nu pui niciun tip de îndulcitor.
Prăjiturile nu sunt potrivite doar pentru micul-dejun, ci și pentru gustări, pentru pachetul copilului de la școală sau al tău de la birou, pentru drumuri lungi sau picnicuri. Le poți face chiar cu câteva zile înainte de a avea nevoie de ele.
Pot sta în frigider într-un recipient închis ermetic aproximativ două zile. De asemenea, le poți congela după ce s-au copt și s-au răcit complet. Vor fi bune de consum și după trei luni. Le poți reîncălzi la microunde sau la cuptor atunci când vrei să le consumi.
Prăjituri cu fulgi de ovăz și ciocolată: rețetă simplă
Principalele ingrediente pentru acest desert sunt fulgii de ovăz și untul de arahide. Asigură-te că ambele sunt cât se poate de naturale, fără alte adaosuri. În mod particular, citește untului de arahide pentru a vedea dacă are zahăr, conservați sau coloranți. În acest caz este bine să cauți un alt produs dacă vrei să ai un desert cu adevărat sănătos pentru micul-dejun.
Fulgii de ciocolată ar trebui să fie și ei cu un conținut cât mai mare de cacao și cât mai mic de zahăr. Ar trebui să aibă minimum 70% unt de cacao. Nu doar că sunt mai echilibrați din punct de vedere nutritiv, dar aceste prăjituri cu fulgi de ovăz și ciocolată vor avea un gust mai intens.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge o tavă de brioșe de 12 bucăți cu ulei.
Se amestecă ovăzul, laptele, jumătate din cantitatea de unt de arahide, sosul de mere, ouăle, zahărul brun, praful de copt, vanilia și sarea într-un castron mare. Se pun două linguri de aluat în fiecare spațiu din tava de brioșe.
Deasupra se pune untul de arahide rămas, împărțit între cele 12 forme. Se presară chipsurile de ciocolată. Apoi se pune aluatul rămas, aproximativ 2 linguri.
Tava se dă la cuptor pentru 25 de minute sau până când aluatul este copt și trece de testul scobitoarei.