Preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara și sunt ieftine
Multe persoane sar peste micul-dejun pentru că nu au timp sau dispoziția necesară să pregătească ceva. Dacă faci parte și tu din această categorie îți pot fi de folos aceste preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.
Galerie foto
Cel mai rapid mic-dejun este un iaurt de băut sau un produs luat de la patiseria din colț însă acestea nu îndeplinesc toate criteriile nutritive pentru o masă sănătoasă. Dacă vrei ceva mai complex, poți alege dintre cele 4 preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara pe care le-am prezentat mai jos.
Brioșe din omletă
Brioșele din omletă rezistă la frigider până la 3 zile dacă sunt păstrate în recipiente închise ermetic. Se pot consuma cu iaurt, cu o felie de pâine de secară sau simple.
Ingrediente
- 9 ouă mari întregi;
- 1/4 linguriță de sare;
- piper negru;
- 3 fâșii de bacon tocat;
- 3 linguri de spanac congelat dezghețat și scurs;
- 1 roșie tăiată cubulețe;
- 1 ceapă tăiată cubulețe;
- 1 ardei gras tăiat cubulețe;
- 50 g brânză cheddar mărunțită.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se pulverizează formele de brioșe cu spray de gătit. Într-un castron mare se bat ouăle și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă ingredientele rămase. Se umplu formele și se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. Aceste brioșe nu aveau cum să lipsească de pe lista cu preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.
Boluri cu iaurt
Bolurile cu iaurt sunt micul-dejun perfect sănătos pentru întreaga familie. Sunt ușor de preparat folosind ingrediente simple. Rezultatul constă într-un preparat plin de proteine, calciu, grăsimi sănătoase și carbohidrați buni.
Ingrediente
- 150 g iaurt grecesc;
- 1 lingură de migdale tocate;
- 1 lingură de granola cu conținut scăzut de zahăr;
- 110 g fructe de pădure;
- extract de vanilie.
Mod de preparare
Se pune iaurtul grecesc într-un castron. Se amestecă cu restul ingredientelor. Se pune apoi în borcănele închide ermetic. Aceasta este una dintre cele mai iubite rețete de pe lista cu preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.
Prăjitură cu fulgi de ovăz și afine
Din ingredientele de mai jos vei obține între 6 și 8 porții. Se păstrează foarte bine la rece, într-un vas închis ermetic, pentru 4-5 zile.
Ingrediente
- 150 g nuci pecan tocate grosier;
- 500 g fulgi de ovăz;
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată;
- 1 linguriță de praf de copt;
- ¾ linguriță de sare de mare;
- ¼ linguriță de nucșoară măcinată;
- 300 ml lapte de vacă sau vegetal;
- 60 ml sirop de arțar sau miere;
- 2 ouă mari;
- 3 linguri de unt nesărat;
- 2 lingurițe de extract de vanilie;
- 340 g afine proaspete sau congelate;
- 2 lingurițe de zahăr brun (opțional).
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu ulei o tavă de 22 cm. Când cuptorul s-a încălzit de pun nucile în tavă și se pun la prăjit 4-5 minute. Într-un castron mediu, se amestecă până se omogenizează ovăzul, nucile prăjite, scorțișoara, praful de copt, sarea și nucșoara.
Într-un castron mai mic, se amestecă laptele, siropul de arțar sau mierea, oul, jumătate din cantitatea de unt și vanilia. Se mixează până se omogenizează.
Se lasă deoparte jumătate din cantitatea de fructe de pădure, restul se aranjează uniform pe fundul vasului de copt. Se acoperă fructele cu amestecul de ovăz uscat, apoi se pun ingredientele umede. Se mișcă vasul de copt pentru a te asigura că se amestecă ingredientele. Deasupra se pun fructele de pădure rămase. Se presară și zahăr brun.
Se dă la cuptor pentru 45 de minute până când blatul este auriu. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească câteva minute, apoi se pune restul de unt topit înainte de servire. Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz.
Smoothie de fructe de pădure
Smoothie-urile cu lapte de migdale sunt o idee fantastică pentru micul dejun sau o gustare sănătoasă. Rețeta este incredibil de ușor de făcut. Se păstrează la congelator până când vei nevoie de un mic-dejun rapid.
Ingrediente
- 1 cană lapte de migdale;
- 1 lingură de pudră proteică;
- 1 lingură de semințe de chia;
- 200 g fructe de pădure congelate;
- spanac.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele într-un blender și se procesează până se omogenizează. Se pune smoothie-ul într-un pahar cu capac și se dă la rece. Dacă fructele de pădure nu sunt pe gustul tău, poți încerca acest smoothie cu unt de arahide și banane, una dintre cele mai hrănitoare băuturi.