Preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara și sunt ieftine

Multe persoane sar peste micul-dejun pentru că nu au timp sau dispoziția necesară să pregătească ceva. Dacă faci parte și tu din această categorie îți pot fi de folos aceste preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.

Publicat: 18 septembrie 2022, 08:14
Un bol cu iaurt, granola și fructe de pădure, cu multe fructe proaspete în jur, pe un tocător din lemn
Galerie foto

Galerie foto

Bolurile cu iaurt sunt micul-dejun perfect sănătos pentru întreaga familie / Shutterstock

Cel mai rapid mic-dejun este un iaurt de băut sau un produs luat de la patiseria din colț însă acestea nu îndeplinesc toate criteriile nutritive pentru o masă sănătoasă. Dacă vrei ceva mai complex, poți alege dintre cele 4 preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara pe care le-am prezentat mai jos.

Brioșe din omletă

Brioșele din omletă rezistă la frigider până la 3 zile dacă sunt păstrate în recipiente închise ermetic. Se pot consuma cu iaurt, cu o felie de pâine de secară sau simple.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
În brioșele din omletă poți pune ce legume dorești / Shutterstock

Ingrediente

  • 9 ouă mari întregi;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • piper negru;
  • 3 fâșii de bacon tocat;
  • 3 linguri de spanac congelat dezghețat și scurs;
  • 1 roșie tăiată cubulețe;
  • 1 ceapă tăiată cubulețe;
  • 1 ardei gras tăiat cubulețe;
  • 50 g brânză cheddar mărunțită.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se pulverizează formele de brioșe cu spray de gătit. Într-un castron mare se bat ouăle și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă ingredientele rămase. Se umplu formele și se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. Aceste brioșe nu aveau cum să lipsească de pe lista cu preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.

Boluri cu iaurt

Bolurile cu iaurt sunt micul-dejun perfect sănătos pentru întreaga familie. Sunt ușor de preparat folosind ingrediente simple. Rezultatul constă într-un preparat plin de proteine, calciu, grăsimi sănătoase și carbohidrați buni. 

Pentru bolurile cu iaurt poți folosi atât fructe proaspete, cât și congelate / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g iaurt grecesc;
  • 1 lingură de migdale tocate;
  • 1 lingură de granola cu conținut scăzut de zahăr;
  • 110 g fructe de pădure;
  • extract de vanilie.

Mod de preparare

Se pune iaurtul grecesc într-un castron. Se amestecă cu restul ingredientelor. Se pune apoi în borcănele închide ermetic. Aceasta este una dintre cele mai iubite rețete de pe lista cu preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.

Prăjitură cu fulgi de ovăz și afine

Din ingredientele de mai jos vei obține între 6 și 8 porții. Se păstrează foarte bine la rece, într-un vas închis ermetic, pentru 4-5 zile.

Prăjitura cu fulgi de ovăz și afine este foarte sățioasă/ Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g nuci pecan tocate grosier;
  • 500 g fulgi de ovăz;
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • ¾ linguriță de sare de mare;
  • ¼ linguriță de nucșoară măcinată;
  • 300 ml lapte de vacă sau vegetal;
  • 60 ml sirop de arțar sau miere;
  • 2 ouă mari;
  • 3 linguri de unt nesărat;
  • 2 lingurițe de extract de vanilie;
  • 340 g afine proaspete sau congelate;
  • 2 lingurițe de zahăr brun (opțional).

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu ulei o tavă de 22 cm. Când cuptorul s-a încălzit de pun nucile în tavă și se pun la prăjit 4-5 minute. Într-un castron mediu, se amestecă până se omogenizează ovăzul, nucile prăjite, scorțișoara, praful de copt, sarea și nucșoara. 

Într-un castron mai mic, se amestecă laptele, siropul de arțar sau mierea, oul, jumătate din cantitatea de unt și vanilia. Se mixează până se omogenizează.

Se lasă deoparte jumătate din cantitatea de fructe de pădure, restul se aranjează uniform pe fundul vasului de copt. Se acoperă fructele cu amestecul de ovăz uscat, apoi se pun ingredientele umede. Se mișcă vasul de copt pentru a te asigura că se amestecă ingredientele. Deasupra se pun fructele de pădure rămase. Se presară și zahăr brun.

Se dă la cuptor pentru 45 de minute până când blatul este auriu. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească câteva minute, apoi se pune restul de unt topit înainte de servire. Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz.

Smoothie de fructe de pădure

Smoothie-urile cu lapte de migdale sunt o idee fantastică pentru micul dejun sau o gustare sănătoasă. Rețeta este incredibil de ușor de făcut. Se păstrează la congelator până când vei nevoie de un mic-dejun rapid.

Smoothie se poate congela până la 6 luni / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 cană lapte de migdale;
  • 1 lingură de pudră proteică;
  • 1 lingură de semințe de chia;
  • 200 g fructe de pădure congelate;
  • spanac.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele într-un blender și se procesează până se omogenizează. Se pune smoothie-ul într-un pahar cu capac și se dă la rece. Dacă fructele de pădure nu sunt pe gustul tău, poți încerca acest smoothie cu unt de arahide și banane, una dintre cele mai hrănitoare băuturi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe deserturi pe farfurii colorate
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Mai multe rețete ieftine și gustoase puse pe o masă
5 rețete ieftine și gustoase. Le poți prepara simplu și rapid
5 rețete ieftine și gustoase. Le poți prepara simplu și rapid
rețete de chutney în borcane transparente
3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exotic
3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exotic
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide