Borș de miel după rețeta clasică. Ciorba perfectă pentru masa de Paște
Pentru borș de miel rețeta este simplă și nu necesită o îndemânare aparte. Se pregătește în general primăvara, în special în perioada sărbătorilor pascale. Dacă îți place în mod deosebit o poți include oricând în meniu.
Borșul de miel este unul dintre preparatele tradiționale pentru masa de Paște. Nu este pe placul tuturor din cauza mirosului specific pe care îl are carnea de miel, însă dacă o speli și o cureți bine va fi numai bună și pentru cei mai mofturoși. În plus, legumele și verdețurile se îmbină armonios cu gustul cărnii așa că vei avea un preparat delicios. Poți să folosești mai multe verdețuri, în funcție de preferințe.
Poți mânca borșul de miel simplu, dar cel mai bun este cu o lingură de smântână grasă, poate chiar frecată cu un gălbenuș de ou pe care să le pui în oală înainte de a adăuga verdețurile. O altă variantă este să pui smântâna direct în bolul de servire.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru ca borșul de miel să fie cât mai gustos trebuie făcut din părți de miel cu oase, care să aibă carne pe ele și măduvă. Acestea vor da mai multă savoare preparatului.
Se pune la fiert carnea de miel cu apă rece și o lingură de sare. Se adună spuma. Când nu mai face deloc spumă, se aruncă apa, se trece repede carnea sub un jet de apă. Se pune din nou apă în oala, se pune și carnea și se dă din nou la foc. Se acoperă oala și se lasă să fiarbă jumătate de oră.
Legumele se spală, se curăță și se toacă cubulețe. Se pun în oală toate în afară de cartofi. Apoi se adaugă boiaua și se mai completează cu apă astfel încât să acopere cu 3-4 degete carnea. Încearcă și rețeta de friptură de miel.
Când legumele sunt fierte se adaugă cartofii, iar când aceștia se înmoaie se pune și borșul. Se lasă să dea în clocot, se asezonează cu sare după gust și se stinge focul. Se adaugă verdețurile tocate. Se servește cu ardei iute, smântână și zeamă de lămâie dacă vrei să fie mai acru.
Cu ce se mai poate acri borșul de miel
Pentru a acri borșul de miel poți folosi varianta clasică: borș. Îl poți adăuga direct în oală sau îl poți fierbe înainte pentru a avea aceeași temperatură cu restul compoziției.
Cantitatea de borș este orientativă și o poți ajusta în funcție de cât de acră vrei să fie ciorba. Înainte de a adăuga borșul în ciorbă gustă din el pentru a vedea cât de intens are gustul.
De asemenea, mai poți acri borșul de miel cu frunze de măcriș sau cu zeamă de lămâie.