Rulouri cu scorțișoară, desertul care îți parfumează zilele de iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 12 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Cum ar fi să îți parfumezi bucătăria cu aromă de rulouri cu scorțișoară? Nu doar că se fac ușor, dar sunt și desertul perfect pentru o zi de iarnă. Poți să le faci la tine acasă la fel de bune ca la cofetărie sau la cafenea.

Rulouri cu scorțișoară pe un ștergar
Rulourile cu scorțișoară se servesc cât sunt calde/ Shutterstock

Pentru a prepara rulouri cu scorțișoară nu ai nevoie de multe ingrediente, ci mai degrabă de răbdare. Este un desert care se face ușor, dar trebuie să respecți pașii, timpii de lucru și temperaturile, pentru ca totul să iasă perfect.

Nu te descuraja dacă nu iți ies din prima pentru că, vei vedea, merită efortul de a mai încerca măcar o dată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desertul care îți parfumează zilele de iarnă: rulouri cu scorțișoară

Pentru rulourile de scorțișoară trebuie să folosești lapte cu minimum 2% grăsime, dar de preferat integral. Dacă ai inteloranță la lactoză, este bun și laptele de migdale, însă nu vor ieși la fel de pufoase. Untul trebuie să fie și el cu 82% grăsime, însă la nevoie, poți pune și unul cu 65%.

Făina pentru rulouri de scorțișoară este bine să fie bogată în proteine pentru a le da textura ușoară și pufoasă. Mai multe proteine înseamnă mai mult gluten, iar acesta este secretul rulourilor moi, la fel ca la cofetărie.

Toate ingredientele pe care le vei folosi pentru această rețetă trebuie să fie la temperatura camerei, așa că ai grijă să le scoți din frigider sau cămară cu 30-60 de minute înainte de a te apuca de gătit.

Ingrediente

Mod de preparare

Se amestecă drojdia, laptele călduț și 1 linguriță de zahăr. Se lasă 5 minute, până se formează spumă deasupra. Apoi se adaugă restul de zahăr, ambele tipuri de făină, sarea și oul. Se amestecă până se omogenizează, apoi se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească 20 de minute.

Cum se prepară aluatul și se formează rulouri cu scorțișoară

Se ia folia alimentară și se frământă aluatul bine. Se unge cu ulei un bol. Se pune aluatul și se unge și el. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se lasă să crească până își dublează volumul, aproximativ 1 oră.

Se pune aluatul pe o suprafață pe care a fost presărată făină. Se întinde cu un sucitor. Deasupra se pune untul și se întinde. Într-un bol, se amestecă scorțișoara și zahărul brun și se presară peste unt. Apoi aluatul se strânge într-un sul și se taie în 8 porții.

Se pun pe o tavă cu foaie de copt și se lasă 1 oră să crească. Înainte cu 15 minute, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Rulourile se ung cu ulei și se dau la cuptor pentru 10-12 minute sau până când devin aurii. Apoi se scot și se lasă să se răcească 5 minute.

Toppinguri pentru rulouri cu scorțișoară

În cazul în care vrei ca rulourile tale cu scorțișoară să fie mai aromate, poți să le adaugi după ce le scoți din cuptor și o lingură de glazură. Poate fi o cremă ușoară din brânză, de preferat ricotta sau mascarpone, unt la temperatura camerei, zahăr și vanilie.

Dacă vrei să faci o cantitate mai mare de aluat, poți să o prepari și să o congelezi.

Rulourile cu scorțișoară vor fi modelate, puse pe o tavă și date la congelator pentru 2-3 ore sau până când se întăresc. Apoi pune-le într-o caserolă rezistentă la temperaturi scăzute și dă-le la congelator.

Când ai nevoie le scoți, le lași să se decongeleze în frigider și apoi le coci. Rezistă la congelator până la 3 luni.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
frunze de sfeclă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine împletită și umplută cu verdețuri porționată pe un tocător de lemn
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
bala baiana
06:56
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
chicken parmigiana
05:48
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
05:20
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
11 octombrie, 06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
11 octombrie, 05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
11 octombrie, 05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
1.000 de maşini au pătruns în baza FCSB. Intervenţia imediată a Poliţiei. Dezvăluirile făcute de Gheorghe Mustaţă
1.000 de maşini au pătruns în baza FCSB. Intervenţia imediată a Poliţiei. Dezvăluirile făcute de Gheorghe Mustaţă
1.000 de maşini au pătruns în baza FCSB. Intervenţia imediată a Poliţiei. Dezvăluirile făcute de Gheorghe Mustaţă
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: Așa este
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
închide