Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Dacă îți plac preparatele cu ton, îți recomandăm să încerci și rețeta de ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă. Pe lângă ton, mai adaugi și capere, dar și câteva bucăți de anșoa.
Galerie foto
Rețeta este inspirată din bucătăria italiană, iar ardeii se servesc ca gustări sau pe platourile cu aperitive festive. Tonul este una dintre cele mai populare conserve de pește. Indiferent că este conservat în saramură sau în ulei, poate fi inclus în diferite rețete de salate sau de aperitive. Chiar și în rețetele de paste este ideal de adăugat fileul de ton conservat.
Fileul de anșoa este folosit foarte des de către bucătari pentru a da un gust special preparatelor. Acesta se poate combina cu aproape orice alt ingredient. Se găsește în toate magazinele alimentare, conservat în borcane mici, simplu sau cu capere. Este ideal de adăugat în salatele de cartofi sau cele de paste.
Caperele sunt boboci imaturi de flori ce provin de la arbuștii Capparis, care cresc în bazinul mediteranean. Sunt sărace în calorii, dar bogate în vitamine și minerale. Au gust amărui, de aceea se folosesc în cantități mici în preparate. Se asociază foarte bine cu măslinele în diferite preparate. Descoperă aici și o rețetă de pate de măsline cu capere. Iar în continuare poți urmări rețeta de ardei iuți umpluți cu ton și conservați la borcan, pentru iarnă.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a te apuca de curățat ardeii, va trebui să îți pui mănuși chirurgicale în mâini și să te așezi într-un loc aerat. Poți sta pe balcon sau la bucătărie cu geamul deschis. Pentru curățarea ardeilor folosește un cuțit mic cu vârf ascuțit și lamă subțire și o linguriță.
Cum prepari ardei iuți umpluți cu ton
Taie câte un căpăcel de la cotoarele ardeilor, apoi răzuiește-le interiorul cu lingurița. Scutură-i bine de semințe, clătește-i și așază-i cu vârful în sus pe o tavă.
Apoi pregătește o crăticioară în care pui la fiert vinul, oțetul, frunzele de dafin și sarea. Dacă dorești ca soluția lichidă să aibă arome mai speciale, mai poți adăuga cuișoare, oregano sau câteva boabe de ienupăr.
Adaugă ardeii și opărește câți încap în crăticioară, pentru câte 4-5 minte fiecare tură. Scoate-i cu o spumieră și lasă-i într-o sită la scurs. Apoi așază-i cu deschizătura în jos pe prosoape de hârtie. Lasă-i așa 5-6 ore, sau de seara până dimineața.
Ardeii trebuie sa fie scurși foarte bine și uscați în interior pentru o conservare optimă.
A doua zi pregătești pasta de ton cu anșoa și capere.
Punem în recipientul blenderului fileurile de anșoa, caperele scurse bine și fileul de ton, de asemenea scurs bine. Pasează bine toate aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă și omogenă. Dacă compoziția nu se leagă, mai adaugă puțin ulei de măsline.
Cu aceasta compoziție umple ardeii și așază-i în borcanele sterilizate.
Adaugă ulei in fiecare borcan până când se acoperă foarte bine. Închide borcanele ermetic cu capacele aferente, etichetează-le și pune-le în cămară.
Într-o lună sunt gata de consumat.
Dacă mai dorești și alte rețete cu ardei iuți, mai poți încerca rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă.
Galerie foto